Beauty

Malo drugačiji fileri: Što je točno Skinvive i kakve benefite donosi za našu kožu?

  • Hijaluronska kiselina kao sastojak u proizvodima za njegu kože ili pak u obliku filera nije nikakva novost, ali je novost ona pod imenom Skinvive, zanimljiva inovacija brenda dermalnih filera Juvéderm
  • Skinvive je deklariran kao booster usmjeren na hidrataciju i zaglađivanje kože bez dodavanja volumena, a s obzirom na to koliko obećavajuće zvuči, morali smo detaljnije istražiti o čemu je točno riječ
  • Doznali smo koji mu je sastav, kako djeluje, koliko traje učinak te kako izgleda sam tretman, kao i to kome je namijenjen

Hijaluronska kiselina jedna je od glavnih zvijezda gotovo svake skincare rutine. Spoj koji se i inače može pronaći u našem organizmu dodaje se u formule proizvoda za njegu kože kako bi ona bila što hidratiziranija i blistavija, k tome se i kroz filere dugi niz godina koristio za povećanje volumena dijelova lica koje majka priroda nije učinila dovoljno voluminoznima, a sada postoji i novi tip hijaluronske kiseline u injekcijama za kojeg se priča da svoje brojne blagodati dovodi u svijet liječenja.

Novo čudo je Skinvive od Juvéderma, a deklariran je kao booster usmjeren na hidrataciju i zaglađivanje kože bez dodavanja volumena. S obzirom na to koliko ovo obećavajuće zvuči, morali smo detaljnije istražiti o čemu je točno riječ. 

Možda vas zanima Koji sastojci za njegu kože se smiju, a koji nipošto ne smiju koristiti zajedno? Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Što je Skinvive?

Skinvive je prva i jedina intradermalna mikrokapljična injekcija hijaluronske kiseline koju je odobrila FDA (Američka Agencija za hranu i lijekove) namijenjena zaglađivanju kože na obrazima. Za razliku od drugih injekcija hijaluronske kiseline i dermalnih punila koji dodaju volumen za definiranje i konturiranje crta lica, Skinvive 'samo' povećava hidrataciju kože kako bi se poboljšala ukupna kvaliteta i tekstura kože.

 | Autor: Juvederm Juvederm Foto: Juvederm

Za razliku od mnogih filera hijaluronske kiseline koji se ubrizgavaju u lice i koji sadrže umreženu verziju hijaluronske kiseline, ona koja se koristi u Skinviveu nije umrežena pa je laganije strukture, a što je čini viskoznijom za površinskije injekcije i potpuno drugačiji rezultat.

Kako Skinvive djeluje?

Skinvive se kao glatki gel niske viskoznosti ubrizgava ispod površine kože tehnikom mikrokapljica, puno pliće nego što se ubrizgavaju drugi fileri hijaluronske kiseline koji prodiru dublje u kožu. Intradermalna mikrokapljična tehnika omogućuje da se hijaluronska kiselina taloži izravno u dermis iliti drugi sloj kože, dok se većina filera ubrizgava subdermalno, što je dobro za punjenje i lifting, ali ne pomlađuje kožu. Baš zato stručnjaci kažu da je ovo prvi put da se filere ubrizgava izravno u kožu kako bismo poboljšali njezinu kvalitetu i hidratiziranost. 

Budući da se Skinvive ubrizgava tehnikom mikrokapljica, lice se može tretirati sa samo dva do tri kubična centimetra (cc) proizvoda, a točan volumen i razmak se individualiziraju prema pacijentu i potrebama njegove kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JUVÉDERM (@juvederm)

Koje su prednosti Skinvivea?

Glavne prednosti Skinvivea su glatkiji izgled kože i zdravi sjaj kože koji dolazi iznutra. Povećanjem vlažnosti kože, koža na obrazima postaje glađa, mekša i hidratiziranija. Budući da je hijaluronska kiselina humektant, ona uvlači molekule vode pa njezino izravno ubrizgavanje u kožu poboljšava hidrataciju kože.

Još jedna prednost je i to što tretman pomaže obnoviti razinu hijaluronske kiseline u  tijelu. Protekom vremena, razina hijaluronske kiseline prirodno opada zbog starenja i drugih okolišnih čimbenika poput izlaganja suncu, a Skinvive se bori protiv toga, ciljajući na promjene u teksturi i beživotnosti kože.

Kome je Skinvive namijenjen?

SkinVive je odobren za odrasle osobe starije od 21 godine i može se koristiti na svim tipovima kože, a posebno je učinkovit za sve koji imaju probleme poput sitnih linija, bora ili grube kože na obrazima. Skinvive je izvrsna opcija i alternativa laserskim tretmanima kože, a izbjegavati bi ga trebali oni koji su imali ozbiljne reakcije na filere hijaluronske kiseline, oni koji su alergični na lidokain ili pak Gram-pozitivne bakterijske proteine koji se koriste u Skinviveu.

 | Autor: Unsplash/Kamila Maciejewska Unsplash/Kamila Maciejewska Foto: Unsplash/Kamila Maciejewska

Je li tretman bolan?

Kao i većina drugih injekcijskih tretmana hijaluronskom kiselinom, i Skinvive sadrži malu količinu lidokaina u formuli koja počinje djelovati čim gel za injekciju dođe u kontakt s kožom što sam tretman čini bezbolnim. Uz to, pacijentima se uglavnom daje i topikalnu anestetsku kremu prije ubrizgavanja kako bi cjelokupno iskustvo bilo što ugodnije.

Što očekivati od tretmana?

Pacijentima se preporuča uzimanje aspirina, ibuprofena ili drugih razrjeđivača krvi barem nekoliko dana prije tretmana jer mogu uzrokovati pojačano krvarenje ili modrice na mjestima uboda, a poželjno je i izbjegavati alkohol večer prije tretmana te piti puno vode prije i nakon primanja injekcija.

Sam tretman traje do 45 minuta, a počinje ubrizgavanjem Skinvivea u dermis koristeći male količine u intervalima od približno pet milimetara kako bi se izbrisale fine bore na obrazima i pružio difuzni učinak hidratacije i sjaj. Neposredno nakon injekcije moguće je  primijetiti blago crvenilo, ali ono obično nestaje unutar nekoliko sati. Modrice se mogu pojaviti, ali su šanse da se pojave vrlo male. Koža odmah nakon tretmana izgleda zaglađenije i blistavije, a nakon otprilike pet do deset dana, rezultati će postati još vidljiviji jer koža postaje maksimalno glatka te takva ostaje optilike šest mjeseci. Želimo li da koža ostane jednako blistava i glatka, morat ćemo  ponoviti tretman svakih šest mjeseci.

 

Možda vas zanima Točno ono što koži treba: Evo peptidnog koncentrata koji imitira djelovanje botoksa (i cijelog je rujna snižen) Rubrika Beauty Beauty

Skinvive ne zahtijeva nikakvu posebnu naknadnu njegu, osim što se tijekom prva 24 sata nakon tretmana preporuča izbjegavanje 
naporne tjelovježbe, izlaganja prekomjernoj toplini ili suncu te uzimanja aspirina, ibuprofena i alkohola, jer sve navedeno može povećati rizik od crvenila kože, oteklina ili svrbeža. Također, kao i kod svake druge injekcije hijaluronske kiseline, dva do četiri tjedna ne preporučuju se stomatološki zahvati i mikroiglice, kao ni pilinzi ili laseri bilo koje vrste. Njega kože nakon tretmana trebala bi  uključivati nježno sredstvo za čišćenje, kremu sa zaštitnim faktorom te proizvode s retinolom za osobe starije od 30 godina.

Photo: Instagram @ginemargrethe

Komentari 0