Native sadržaj

Dehidriranoj koži treba više od vode - evo što joj je zaista potrebno da zablista

  • Dehidrirana koža brzo pokazuje znakove - ona zateže, ten je neujednačen, nema sjaja...
  • Iako se na prvu može činiti, ispijanje prevelikih količina vode nije rješenje
  • Bitno je promijeniti navike, osigurati tijelu dovoljno vitamina i minerala, ali i pronaći pravu njegu za hidrataciju 

Šminka koja nije postojana, nimalo sjaja, osjećaj zategnutosti, izraženije borice, neujednačen ten... Sve su to znakovi dehidrirane kože, kože kojoj nedostaje vode, a taj problem nikako nije rijetkost. Nije ni čudo jer, primjerice, tijekom jednog sata trčanja izgubimo čak dvije litre vode, a samo jedan sat u avionu dovoljan je da koža dehidrira. Naša koža svaki dan, kada je ne izlažemo nikakvim posebnim naporima, izgubi pola litre vode!  
No, nije li u tom slučaju samo dovoljno piti puno vode i problem riješen? Ipak je malo kompleksnije. 

Ako počnete piti dovoljno vode, to će se svakako pomoći koži, ali dehidrirana koža treba više od toga jer ne samo da uzimanjem prevelikih količina vode nećemo postići neke velike promjene na izgledu kože, već ćemo riskirati i gubitak minerala. Prema liječnicima, staro pravilo od osam čaša vode na dan možda je najbolji savjet, ali put od dehidrirane do blistave, hidratizirane kože je malo složeniji. 
 | Autor: Unsplash Unsplash

Prije svega, trebalo bi razmisliti o napuštanju navika koje dokazano dovode kožu do dehidracije - od pušenja, nedovoljne količine sna, nezdrave prehrane, prevelikih količina alkohola i kofeina do uvođenja onih koje će pomoći vratiti koži sjaj. Također, do dehidracije dolazi kako slabi barijera kože usljed stalne izloženosti vanjskim faktorima zbog čega koža gubi ključne elemente: vodu, minerale, lipide, vitamine i hijaluronsku kiselinu i stoga je potrebno štititi kožu i pomoći joj obnoviti barijeru. 
Umjerena tjelovježba i prehrana bogata voćem i povrćem koje je riznica vitamina i minerala dobre su odluke. Celer, lubenica, zeleno lisnato povrće i orašasti plodovi bogati su mineralima i, ako se redovito konzumiraju, to će svakako pridonijeti i ljepoti kože. Voće obiluje vitaminima koji su eliksir za kožu, ali ipak, trebat će neko vrijeme da se to na njoj i vidi.
Mi volimo brza rješenja i premda su zdrave navike neodvojive od čiste, zdrave i hidratizirane kože i na njima treba inzistirati, znamo kako dehidriranoj koži pružiti ono što joj najviše treba. Obilna hidratacija uz pomoć hijaluronske kiseline te obilje minerala i vitamina kriju se u samo dva koraka. 

 | Autor:
Jako dobro znamo za najprodavaniji proizvod branda Vichy u svijetu, Minéral 89 Booster. Njegova jedinstvena formula oslanja se na patentiranu tehnologiju: mješavinu 89 % vulkanske vode Vichy bogate milijunima molekula minerala i s hijaluronskom kiselinom visoke molekularne mase.

 | Autor: Vichy Vichy

Ovaj booster osigurava trenutnu hidrataciju i popunjenost kože te jača kožnu barijeru, no sada je došlo i pojačanje: Vichy Minéral 89 krema za intenzivnu hidrataciju tijekom 72 sata. Njezina sposobnost da omogućava aktivnim sastojcima da prodiru kroz čak 3 sloja kože osigurava učinkovitu trodnevnu hidrataciju i ojačava barijeru kože. 

 | Autor: Vichy Vichy

Uz hijaluronsku kiselinu koja izvanredno popunjava i hidratizira, krema sadrži i Vichy vulkansku vodu bogatu mineralima, ali i vitamine B3 i E koji pojačavaju proizvodnju ceramida te pružaju antioksidacijsku zaštitu. Skvalan, lipid koji obnavlja zaštitnu barijeru kože te zadržava razinu hidratacije, također je u sastavu Vichy Minéral 89 kreme za intenzivnu hidrataciju koja dolazi u all skin types te rich varijanti bogate teksture za suhu kožu.    


   

Photo: Unsplash

Komentari 0