Beauty

Lude sedamdesete! U modu se ponovno vraća frizura koju su rado nosile i naše majke

  • Promjena frizure nerijetko se nađe na listi izmjena koje namjeravamo realizirati na samom početku nove godine
  • A sudeći prema društvenim mrežama i riječima slavnih frizera, želja za promjenom mogla bih nas katapultirati pedeset godina unatrag
  • Trenutno je iznimno popularna frizura inspirirana onima koje su žene i djevojke nosile sedamdesetih godina prošlog stoljeća

Nedavno smo te obavijestile kako će guste šiške biti jedna od najtraženijih frizura 2021. godine, a potvrda ovog trenda nagoviještenog na društvenim mrežama stigla je sada i od vodećih svjetskih stručnjaka za oblikovanje kose. Duge šiške lagane poput perca, poznate i kao zavjesa šiške, bile su jedna od najtraženijih frizura godine na izmaku.

Možda vas zanima Nova godina, nova ja! Donosimo pet prijedloga za frizure koje će osvajati 2021. Rubrika Beauty Beauty

No, slavni frizeri još jednom su napomenuli kako će one svoje mjesto ustupiti gustim, bogatim šiškama koje su bile iznimno popularne sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Ono što je zajedničko navedenim oblicima šiški jest opušteni dojam koji ostavljaju te podatak da pri njihovom oblikovanju zaziremo od strogih ravnih rezova.

"To su frizure koje ne zahtijevaju učestali odlazak frizeru jer in nije potrebno dodatno oblikovati dok kosa raste", otkriva za Glamour frizer Sal Salecido, vlasnik jednog od najpopularnijih salona u Los Angelesu. Također, guste šiške nisu isključivo vezane uz jednu formu. One mogu biti duže ili kraće, s razdjeljkom na sredini ili sa strane. No, ako voliš pratiti trendove znaj kako je trenutačno posebno tražena frizura srednje dužine s dužim gustim šiškama.

Možda vas zanima Duge šiške su u ovom trenutku najpopularnija frizura koju možeš napraviti sama Rubrika Beauty Beauty

Nećemo se lagati, život sa šiškama zna biti prava muka, a ako misliš da još uvijek nisi dorasla misiji njihovog svakodnevnog stiliziranja posluži se trikom frizerke Mariah Rota. Ona napominje da u situaciji u kojoj priželjkuješ promjenu, ali bojiš se da bi ubrzo mogla požaliti ovu frizuru, pristupiš kompromisnom rješenju prema kojem za prvu ruku trebaš odrezati šiške koje su dovoljno duge da ih možeš staviti iza ušiju.

Ako ti se svide možeš ih s vremenom skratiti, a u suprotnom ih nosi zataknute iza uha dok ne izrastu. A jesi li dosita spremna ošišati šiške možeš saznati i u ovom zabavnom upitniku.

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0