Beauty

Ovu je frizuru svijet najviše tražio 2020. godine, jesi li je i ti guglala?

  • Za mnoge je 2020. bila godina raznoraznih pokusa s kosom
  • Inspiracija za razne frizure tražila se, naravno, na Internetu
  • Ovaj je stil bio izbor broj jedan ove godine - osobito na Googleu

Kad su frizerski saloni bili zatvoreni, neke od nas postale su vrlo inventivne sa stiliziranjem frizura kod kuće. Neka od najpopularnijih Googleovih pretraživanja vrtjela su se oko samog šišanja ili bojenja kose - premda većina frizera sigurno ne bi bila oduševljena time. 

Također smo često bile amaterske frizerke našim partnerima i pitale Google: „Kako šišati mušku kosu kod kuće?“ Ili „Kako napraviti prijelaz na muškoj kosi?“ Trend frizure koji je privukao najviše pažnje bile su takozvane „Curtain Bangs“, kod nas zvane i 'zavjesa šiške'. 

Značajno se razlikuje od poznatih stilova šiški, koje ili potpuno padaju na jednu stranu ili prolaze ravno preko čela. Za šiške u ovoj varijanti treba razdijeliti kosu u sredini i ošišati je sa svake strane poput vodopada, a to, vjeruj, dobro može napraviti samo dobar frizer. 
Ovaj se rubni izgled naziva i „Bardot Fringe“, nazvan po Brigitte Bardot, koja je taj stil nosila davnih 60-ih. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Ova frizura nije samo cool, nego i lijepo naglašava lice, jer ga šiške čine užim i „mekšim“. Stoga je pogodna za gotovo svaki oblik lica i sve duljine kose. To je vjerojatno i razlog zašto je toliko nas željelo isprobati ovaj trend. Za oblikovanje ti ne treba puno više od fena i četke te po potrebi malo laka za kosu. 

Možda vas zanima Šiške, bob, lagani valovi... 5 frizura koje želimo ukrasti od Francuskinja Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Pinterest Pinterest

Photo: Pinterest

Komentari 0