Beauty

Kako napraviti zalizanu nisku punđu koja stoji cijelu noć: 3 SOS frizure kad nema termina kod frizera

  • Pred nama je najluđa noć u godini, a osim pitanja što odjenuti, jedan od „problema“ je i koju frizuru odabrati
  • Budući da su frizeri već sad bukirani, ako nisi rezervirala termin na vrijeme, sumnjamo da ćeš uspjeti do Nove godine, no očajavanju nema mjesta jer imamo 3 super ideje
  • Radi se o frizurama koje na prvi pogled djeluju komplicirano, ali zapravo su vrlo jednostavne i ono najvažnije – uspijevaju i nama amaterima
  • Pročitaj također: Pitali smo naše poznate frizere koje frizure i boje će se nositi u 2024. - dali su nam i par dodatnih savjeta!

Martina Vuletić jedna je od najpopularnijih domaćih influencerica, a osim toga, Martina je i plesačica koja zna koliko je funkcionalnost na sceni važna. No, kada govorimo o kosi, plesački svijet ju je naučio kako dobro „fiksirati“ firzuru, a to je i pokazala u nedavnom tutorijalu za svoju poznatu nisku punđu.

Martina kaže da je za dobro zalizanu punđu potrebno baratati kosom koja nije svježe oprana, a nastavno tome, bit će ti potrebni i proizvodi za stiliziranje, pjena za kosu, gel i lak. Prvi korak je taj da napraviš razdjeljak, a zatim uredan rep. Sada dolazimo do jednog trika - Martina napominje kako je prilikom vezanja repa gumicu potrebno vući prema dolje. Ako ti nije najjasnije o čemu se radi, u videu je sve detaljno pokazano. Nakon repa, s gelom zaliži neposlušne vlasi, a kosu u repu ispleti u pletenicu. Kada si to napravila, vrijeme je da kreneš s motanjem kose te dobiveni „pužić“ osiguraj s nekoliko gumica, ovisno o gustoći kose. Kada je sve gotovo, kosu finalno poprskaj s lakom (nemoj štedjeti) i to je to. Tvoja punđa je gotova i možeš biti sigurna da je niti cjelonoćno plesanje neće pomaknuti s mjesta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martina Vuletić (@vule2209)

Još jedna frizura s kojom ne možeš pogriješiti su voluminozni valovi, ali bez upotrebe toplinskih uređaja. Sigurni smo da si na Instagramu ili TikToku naišla na mali milijun videa gdje se kosa uvija pomoću pojasa kućnog ogrtača ili pak s posebno načinjenim duguljastim uvijačem. Ako ga nemaš, ne moraš se sada bacati u potragu jer će ti pojas ogrtača biti sasvim dovoljan.

Možda vas zanima Za ovih 5 frizura možemo reći da su neprikosnoveno vladale TikTokom 2023. godine Rubrika Beauty Beauty

Sve što trebaš napraviti je otprilike pet sati prije izlaska kosu podijeliti u dva dijela, na sredinu tjemena postaviti traku od ogrtača te ju privremeno fiksirati kopčom. Zatim kreni jednu stranu plesti oko trake kao što je prikazano u videu te isto ponovi s drugom, a po završetku sve zamotaj u dvije zasebne punđice i dobro osiguraj većim gumicama kako bi bilo čvrsto. Naravno, kosu prethodno možeš pripremiti uz malo pjene ili suhog šampona, a kada budeš skidala traku, kovrče raščešljaj širokim češljom ili kosu jednostavno protresi, pošpricaj lakom i uživaj u glamuroznoj frizuri za koju ti je trebalo manje od 10 minuta stiliziranja.

Posljednja frizura je zapravo slična prvoj, a radi se i zalizanom repu s dodatkom efektne mašne. Mašne su tijekom blagdanske sezone veliki hit, pa zašto ih ne bi iskoristila kao fora detalj koji će ti olakšati proces spremanja. Što se tiče repa, prvi koraci su isti kao i kod Martinine punđe, kreni s jačim zalizivanjem kose, a kada si zavezala rep, kosu uvij figarom ili peglom kako bi dobila romantične lokne te sve skupa dobro pošpricaj lakom za kosu. Naravno, možeš se odlučiti i za ispeglan rep jer pravila nema i stilaiziranje prilagodi svojim željama i outfitu. Kada si gotova s repom, na mjestu gdje je gumica postavi veću mašnu i tvoja novogodišnja frizura je gotova.

Photo: Instagram / @vule2209

Komentari 0