Beauty

Je li laminacija doista recept za najljepše obrve? Imamo odgovore na sva pitanja!

  • U moru proizvoda i raznih tretmana za oblikovanje obrva, laminacija je isplivala kao posebno popularna
  • Potpuno je bezbolan tretman, rezultati traju 4-6 tjedana te je k tome vrlo pogodna za kombiniranje s ostalim tehnikama oblikovanja i bojenja obrva
  • Budući da slovi za recept za savršeno oblikovane i pune obrve, istražili smo sve što je važno znati o njoj – od njezinih prednosti (i nedostataka) do toga koliko košta i je li doista vrijedna hypea

Posljednjih godina obrvama posvećujemo više pažnje nego ikada prije pa ne iznenađuje što je sve više proizvoda i raznih tehnika koje obećavaju postizanje njihovog savršenog izgleda. Među svima kao posebno popularna je isplivala laminacija, tretman koji je prvotno nastao u Rusiji, a zatim se proširio i na ostatak svijeta. Budući da slovi za recept za savršeno oblikovane i pune obrve na kojima bi pozavidjela čak i Cara Delevingne, istražili smo sve što je važno znati o njoj – od njezinih prednosti (i nedostataka) do toga koliko košta i je li doista vrijedna hypea. 

Što je točno laminacija obrva?

Laminacija obrva poznata je i kao brow lift te lifting obrva, i u pitanju je polutrajni kemijski tretman kojemu je cilj ukrotiti sve neposlušne dlačice. Manje je trajna i manje bolna alternativa microbladingu iliti japanskom iscrtavanju obrva i odlično rješenje za sve one koji samo žele postići uredniji oblik, te je vrlo pogodna za kombiniranje s ostalim tehnikama oblikovanja i bojenja obrva kanom. 

@bossbrowsaus

Brow lamination on these already stunning brows 😍

♬ daddys home - 🫵🏾

Koje su prednosti laminacije obrva?

Laminacija obrva može značajno promijeniti izgled obrva, a posebno je pogodna za sve one koji imaju neposlušne ili jako tanke dlačice jer ih ovaj tretman može bolje učvrstiti. S glatkijim i poslušnijim obrvama, lakše ih je preoblikovati i korigirati lukove obrva kako bismo stvorili puniji izgled.

Možda vas zanima Botoks za obrve sve je popularniji tretman. Istražili smo prednosti i mane Rubrika Beauty Beauty

Kako izgleda tretman laminacije obrva?

Sam tretman traje otprilike 45 minuta do sat vremena, a započinje brisanjem odnosno čišćenjem obrva i nanošenjem otopine obogaćene keratinom uz pomoć češljića kako bi se dlačice opustile te ih se oblikuje u željeni oblik. Zatim se komad folije stavi preko obrva dok se otopinu pušta da odstoji otprilike desetak minuta. Nakon toga na obrve se nanosi neutralizirajuća krema kojoj je svrha da se obrve održe u novom željenom obliku. Ponovno se stavlja folija, a kada se nakon nekoliko minuta ukloni, nanosi se njegujuće ulje koje sprječava suhoću. 

 | Autor: Instagram @alexhalloc Instagram @alexhalloc Foto: Instagram @alexhalloc

Nosi li laminacija ikakve rizike?

Jedna od najpozitivnijih strana laminacije je što nema nikakvih nuspojava ni rizika. Savršene obrve imamo u trenu, a za razliku od nekih drugih tretmana poput poput microbladinga, laminacija obrva izvrsna je alternativa postizanju punijih obrva bez ikakve boli.

Ono što su neki stručnjaci primijetili je da kemikalije koje se koriste u laminaciji obrva mogu s vremenom promijeniti teksturu naših  dlačica pa pretjerano obrađene dlačice mogu postati lomljive ili u najgorem slučaju sklonije ispadanju. Također, sam tretman može biti iritantan za neke tipove kože, a što može dovesti do crvenila ili iritacije. Zbog svega ovoga je važno da tretman odradi profesionalac i da ga ne radimo prečesto.

Je li laminaciju ok raditi samostalno kod kuće?

Postoje različita mišljenja o ovom pitanju, a najviše je onih koji savjetuju da je bolje prepustiti se stručnjacima. S obzirom na to da se u tretmanu koristi prilično jaka kemikalija, važno je da se tretman izvede pravilno jer u protivnom to može rezultirati kemijskim prženjem dlačica s obrva, a što definitivno nije poželjno iskustvo. Ako je netko doista odlučan da laminaciju samostalno radi, poželjno je da se educira kako to točno učiniti i na što pripaziti.

Možda vas zanima Lijepo definirane i uredne obrve uljepšat će lice: koje će pomade odraditi najbolji posao Rubrika Beauty Beauty

Isplati li se laminacija obrva i koliko tretman košta?

S obzirom na to da rezultati traju svega 4-6 tjedana, jasno je da se tretman treba ponavljati dosta često, a cijena se u većini salona kreće oko 30 eura. Zbog učestalosti ponavljanja odnosno relativno kratke trajnosti rezultata, možda nije najpovoljnija opcija, ali je svakako jedna od najugodnijih za postizanje urednih i lijepo oblikovanih obrva. 

@hayleybuix How I laminate my eyebrows #makeuptutorial #eyebrowstutorial #eyebrowshaping ♬ I Know (PR1SVX Edit) - Kanii

Kako se pripremiti za laminaciju obrva?

Laminacija ne iziskuje nikakvu posebnu pripremu, no preporuča se izbjegavanje proizvoda na bazi retinola ili retinoila pet do sedam dana prije samog tretmana. Ovi proizvodi mogu kožu učiniti vrlo osjetljivom na kemikalije koje se koristi prilikom laminacije, a u ekstremnim slučajevima mogu rezultirati čak i kemijskim opeklinama. 

Kako njegovati obrve nakon laminacije?

Između dva tretmana poželjno je pustiti obrve da se oporave i pričekati na onaj idući 6-8 tjedana. Također, neposredno nakon tretmana, poželjno je obrve držati suhima najmanje 24 do 48 sati jer tada rezultati imanju tendenciju dulje trajati. Nakon ovoga obrve se preporuča njegovati hidratantnim proizvodima poput ricinusovog ulja ili skvalenskog ulja barem dva puta tjedno te ih redovito  češljati prema gore koristeći češalj za obrve.

Photo: Instagram @__k_e_t

Komentari 0