Beauty

Za Ket Crnolatac kažu da stoji iza nekih od najljepših obrva u Hrvatskoj, istražili smo u čemu je njezina tajna

  • Ket Crnolatac dobro je poznato ime svima koji sanjaju o lijepim obrvama, a istražili smo u čemu je tajna njezinog uspjeha
  • Ket je bila među prvima koji su u Hrvatskoj popularizirali laminaciju obrva, a stručnjakinja je i za popularni tretman puder obrva
  • U posljednje vrijeme, sve češće radi i kao edukatorica, a osim toga je izbacila i dva proizvoda za obrve vlastitog brenda

Vjerujemo da se svi dobro sjećamo vremena kada nam se uređivanje obrva svodilo na čupkanje istih pincetom i eventualno češljanje češljićem za obrve, no to je vrijeme davno iza nas. U posljednjih smo nekoliko godina prošli ne samo kroz razne trendove u uređenju obrva po pitanju njihovog izgleda, već i stigli do trenutka u kojem je cilj maksimalno prirodan izgled obrva, a put do njega nerijetko uključuje razne metode uređivanja obrva te korištenje brojnih proizvoda poput ulja za ubrzani rast i balzama za njegu.

Otkako smo obrvama počeli posvećivati više pažnje no ikad prije, sve više žena brigu o njima prepušta stručnjacima za njihovo oblikovanje, a kad god o ovoj temi krene razgovor, jedno se ime redovito ističe - ono Ket Crnolatac, stručnjakinje i edukatorice za oblikovanje obrva koja je među prvima na našim prostorima popularizirala laminaciju obrva.

Možda vas zanima Nova Benefit olovka za volumen obrva spaja dva najprodavanija proizvoda brenda u jedan vrhunski Rubrika Beauty Beauty

Iako u beauty industriji radi posljednjih 15 godina, s obrvama se krenula baviti prije otprilike 7 godina nakon što je u Profokusu završila dodatno školovanje kao vizažist, a ovaj ju je segment posla kupio zauvijek nakon što je na Instagramu pogledala tutorial o laminaciji obrva koji ju je oduševio na prvu. Kako je posla svakim danom bilo sve više, nije joj trebalo dugo da odlučiti ovim vodama zaploviti samostalno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m. (@matejasucevic)

Osim što je u međuvremenu postala i edukatorica koja svoja znanja i iskustva prenosi na sve oni koji o njima žele znati više, na tržište je izbacila i dva proizvoda sa svojim imenom - My Brow Balm, multifunkcionalni balzam za obnovu i regeneraciju kože nakon permanentnog makeupa, za svakodnevnu njegu usana ili pak održavanje obrva nakon tretmana laminacije te My Remedies Oil, bogato ulje za njegu i poticanje rasta obrva i trepavica koji također obnavlja dlaku i vraća joj vitalnost i sjaj.

Strast prema poslu koji radi te bogato iskustvo koje je kroz godine prikupila svakako su velikim dijelom zaslužni što mnogi svoje povjerenje (i obrve) prepuštaju u njezine ruke, no sigurno veliku ulogu igra i pristup svakoj klijentici. Osim što u obzir uzima njihove želje i oblik lica, nerijetko kada radi tretman puder obrva, kaže, potroši i više od sat vremena na crtanje skice. 

 | Autor: Instagram @__k_e_t Instagram @__k_e_t

Koja je razlika između laminacije i puder obrva?

Laminacija je tretman kojim se obrve podižu i dlačice fiksiraju njihovim omekšavanjem, a što zatim daje mogućnost da ih se začešlja u željenom smjeru i time postigne prirodni efekt punijih obrva. Ovaj je tretman relativno brzo gotov, a postignuti efekt u pravilu traje 4-6 tjedana, no važno je da obrve nakon njega svakodnevno pravilno njegujemo te da se močenje obrva izbjegava 24 sata nakon tretmana.

Puder obrve su nešto invazivniji tretman mikropigmentacije kojim se postiže nježno osjenčan i transparentan izgled obrva pa one djeluju kao da su popunjene sjenilom. Kako tretman ne bi bio bolan, radi uz korištenje tekućeg ili kremastog anestetika, a zarastanje traje oko 28 dana. 5-6 dana nakon tretmana koža se počinje ljuštiti i to traje tek dan ili dva, a nakon čega pigment polagano izbija na površinu kože pa se tek nakon četiri tjedna vidi krajnji rezultat. Tada se uglavnom radi korekcija, a sam efekt traje 1-2 godine. Njega nakon tretmana svodi se na izbjegavanje agresivnih proizvoda za lice, solarija, bazena, sauna i sunčanja, a tretman se ne preporuča raditi u ljetnim mjesecima.

Možda vas zanima Ruževe Manuela Picard itekako hvale, a ovaj domaći brend najavljuje i hrpu novih proizvoda Rubrika Beauty Beauty

Također, laminaciju može u teoriji raditi svatko, no za nju je ipak potrebno da obrve nisu prerijetke ili rezane, dok se tretman puder obrva ne preporuča trudnicama, osobama na kemoterapiji, dijabetičarima, srčanim bolesnicima, onima s alergijom na lidokain, osobama s keloidnim ožiljcima i ostalima sklonim kožnim oboljenjima.

Svi oni koji se žele i sami uvjeriti koliko čarobne ruke Ket ima, mogu je pronaći na adresi Ozaljska 17, u studiju NoKat, gdje se, osim obrva, može dobiti i usluga manikure i pedikure.

Photo: Instagram @__k_e_t

Komentari 0