Beauty

Uz ovaj trik uvijek ćeš postići savršeno oblikovane obrve, i to kod kuće bez posjeta kozmetičarki

  • Uz ovaj trik svaki put ćeš dobiti potpuno simetrične i lijepo oblikovane obrve
  • Iako se ovim trikom služe kozmetičari, vrlo lako možeš ga usvojiti i isprobati kod kuće
  • Sve što ti je potrebno je obična olovka kojom ćeš odrediti tri najvažnije točke za oblikovanje obrva prilagođene tvojem licu

Trendovi obrva jednako su ciklični kao i modni trendovi. Jednog dana radi se o gustim, neurednim obrvama, a sljedećeg dana su u modi tanki i isklesani lukovi. Bez obzira na to, takozvano mapiranje obrva jedna je konstanta koja ostaje, a na njih se profesionalci često oslanjaju kako bi pomogli stvoriti savršeno oblikovane obrve (bez obzira na njihov oblik). No, kako bi postigla ovakve obrve, ne moraš posjećivati stručnjaka jer ovu profesionalnu tehniku ​​možeš usvojiti i napraviti sama kod kuće. Pogledaj koji je najjednostavniji način za to.

Tetovaža obrva Možda vas zanima Obrve JLo, nos Kate Middleton, Angelinini obrazi... Kako prema kirurzima izgleda najpoželjnije lice Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Tri ključne točke za oblikovanje obrva

Što je mapiranje obrva?

"Mapiranje obrva proces je koji se koristi za stvaranje simetrije između obje obrve prilikom oblikovanja", objašnjava stilistica obrva slavnih Melanie Marris. "To uključuje korištenje više mjera na vašim obrvama i očima kako biste uspostavili najudobniji, ujednačeni oblik vašeg lica", kaže ona. Dakle, iako je tehnika standardna, u konačnici daje potpuno prilagođen krajnji rezultat, jer sve ovisi o individualnom obliku oka i lica. To je također jedan od najjednostavnijih načina za sprječavanje velikih grešaka, poput pretankih obrva ili luka previše gurnutog prema unutra.

Ove djevojke pokazuju kako na Instagramu, bez filtera, izgleda nesavršenost nasuprot lažne ljepote

Kako napraviti mapiranje obrva na sebi?

 | Autor: Screenshot/RealSimple Screenshot/RealSimple Tri ključne točke za oblikovanje obrva

Započinje korištenjem olovke za obrve za označavanje tri ključne točke duž svake obrve: prednje, lučne i krajnje. "Da biste pronašli prednji dio, postavite kraj olovke okomito od rupice nosa do unutarnjeg kuta oka, pazite gdje vam olovka prelazi preko obrva", kaže Marris.

"Da biste pronašli luk, položite olovku od rupice nosa prema obrvi, ali ovaj put je okrenite malo dijagonalno tako da bude u skladu s vanjskom stranom šarenice - to je mjesto gdje bi luk trebao biti najviši. Konačno, pronađite gdje bi trebao završiti rep vaših obrva naginjanjem olovke od strane nosnice do kuta oka, najbliže uhu." Odatle ocrtaj vrh obrva povezivanjem ovih točaka olovkom za obrve. Zatim zacrtaj isti oblik uz dno obrva. Ove tri točke pomoći će ti da odrediš osnovni oblik obrva. 

Što treba imati na umu pri određivanju ove tri točke obrva

Iako je ova tehnika izvrsna, postoji opća smjernica koju treba slijediti. Iako definitivno želiš da tvoje obrve budu simetrične, bitno je da ih smatraš sestrama, a ne blizankama. Dlaka na svakoj obrvi u konačnici može narasti nešto drugačije, pa čak može doći i do pucanja, dok se kod druge obrve to možda neće dogoditi. Bitno je da se ne zamaraš previše pazeći da svaka dlačica izgleda potpuno identično.

Drugo, kreni polako, osobito kada je u pitanju uklanjanje viška dlačica. Mnogo je lakše vratiti se i ukloniti više od ponovnog rasta nove dlake ako odjednom počupaš previše, osobito s godinama. "Naš ciklus rasta obrva usporava se s godinama, pa može biti teško ponovno oživjeti dlake obrve na rijetkim područjima. Prilikom mapiranja i uklanjanja dlačica koje padaju izvan željenog oblika, uvijek je manje više", upozorava Marris. 

paperjaste obrve Možda vas zanima Trend obrva koji garantira blistav pogled: paperjaste obrve Rubrika Beauty Beauty

Konačno, ako se ne osjećaš previše sigurno u svoje sposobnosti i/ili su obrve previše obrasle, razmisli o tome da posjetiš profesionalca. Čak i jednokratni posjet kozmetičarki može ti pomoći da ti ubuduće bude lakše oblikovanje obrva kod kuće. Nakon što kozmetičari stvore početni oblik, tada ga možeš lako održavati kod kuće.

Photo: shutterstock

Komentari 0