Beauty

Botoks za obrve sve je popularniji tretman. Istražili smo prednosti i mane

  • Obrve su posljednjih godina dio lica kojem posvećujemo puno pozornosti, a sve je više onih koji razmišljaju o podizanju obrva botoksom
  • Ovaj je tretman minimalno invazivna alternativa klasičnom kirurškom podizanju obrva, a mnogima je najprivlačniji iz razloga što učinak traje tek nekoliko mjeseci
  • Istražili smo kako izgleda sam postupak, a kako oporavak te koje su mu prednosti i mane

Kad god čujemo za podizanje obrva, prva nam je asocijacija najčešće invazivan estetski zahvat koji zahtijeva vrijeme za oporavak i k tome nije baš jeftin. U potrazi za trajnim rješenjem, kirurško podizanje obrva doista može biti odgovor, no mnoge plaši upravo to što rezultat ostaje prisutan zauvijek pa u svijetu trendova koji se neprestano mijenjaju tragaju za nekim sretnijim rješenjima, a jedna od opcija je podizanje obrva botoksom.

S minimalnom naknadnom njegom i rezultatima koji traju samo određeno vrijeme, podizanje obrva botoksom tretman je koji je mnogima i više no privlačan, a evo i što je sve važno da znaju svi oni koji o njemu razmišljaju.

Možda vas zanima Uklanjanje bukalne masnoće posljednji je trend estetske kirurgije - žene smanjuju obraze Rubrika Beauty Beauty

Što je točno podizanje obrva botoksom?

Najjednostavnije rečeno, primjena ove metode omogućuje botoksu da opusti specifične mišiće lica koji inače povlače obrve prema dolje, dopuštajući mišićima koji ih podižu da preuzmu kontrolu. Frontalis ili mišić čela vjerojatno je najvažniji mišić u tom smislu jer je upravo on odgovoran za podizanje naših obrva. Vrlo selektivnim ciljanjem ovih mišića injekcijama neuromodulatora iliti onime što zovemo podizanjem obrva botoksom, može se promijeniti oblik i položaj obrva, a rezultat su obrve podignute između jednog do tri milimetra. 

@jessicaplunkett_fnp Replying to @maddiejay94 ok, i’m starting to get even more impressed with botox the more im analyzing before and after pics 😂. Here’s my brow lift results 💁🏼‍♀️ #browlift #botox #dysport #neurotoxin #neuromodulator #beforeandafter #glowup #nursepractitioner #injector #botoxbrowlift #injections #injectables #aestheticinjector #transformation ♬ original sound - Jessica Plunkett FNP-C

Iako je podizanje obrva botoksom uvriježeni naziv, nije nužno da u pitanju bude ovaj neurotoksin, a svi koji se primijenjuju imaju isti  aktivni sastojak - botulinum toksin tipa A. Postoje različite značajke i konfiguracije proteina za svaki od njih koji mogu utjecati na difuziju i učinkovitost injekcije, a koji će najbolje odgovarati kome, procijenjuje se u razgovoru sa stručnjakom koji će i izvesti podizanje. 

Prednosti podizanja obrva botoksom

Podizanje obrva botoksom savršeno je za svakoga tko traži nekiruršku, minimalno invazivnu alternativu za podizanje obrva, budući je relativno bezbolno i nije trajno pa će učinak trajati 3-4 mjeseca.

Svatko od nas ima drugačiji luk i anatomiju ne samo obrva, već i gornjeg kapka i očiju, a podizanje obrva botoksom odlično je rješenje za sve one koji imaju višak kože iznad kapka. Uzrok tome najčešće je starenje i nasljeđe, a primjenom ove metode postiže se  otvoreniji, budniji i osvježeniji pogled.

@ryanriahimd Assessment is EVERYTHING #botoxbrowlift #browliftcheck #botoxnatural #botoxinjection #botoxbeforeandafter #botoxface #botoxcheck #botoxfacial ♬ original sound - ryanriahimd

Uz sve to, podizanje obrva botoksom najjednostavniji je i najbezbolniji način postizanja novog ili drugačijeg izgleda, a što je nerijetko želja koja se mijenja skupa s prolaznim trendovima, a općenito govoreći, najveće prednosti su upravo zategnutiji i budniji izgled.

Možda vas zanima Taman kada samo mislili da smo se zauvijek riješili ravnih obrva, generacija Z je postala opsjednuta njima Rubrika Beauty Beauty

Kako izgleda sam postupak podizanja obrva?

Za razliku od kirurškog podizanja obrva, podizanje obrva botoksom ne zahtijeva puno pripreme. Uglavnom se preporuča dva tjedna prije tretmana izbjegavati lijekove i dodatke prehrani koji razrjeđuju krv poput ibuprofena, vitamina E i ribljeg ulja, a tri dana prije preporuča se izbjegavanje alkohola kako bi se umanjio rizik od modrica. Uz to, neka istraživanja pokazala su da uzimanje cinka pet dana prije tretmana i pet dana nakon njega može omogućiti bolje djelovanje botoksa.

Botoks se ubrizgava sitnim ubodima tankih iglica uz osjećaj malenih, brzih uboda koji u pravilu nisu pretjerano bolni, no naravno, osjet ovisi od osobe do osobe i nečijem pragu tolerancije na bol.

Nakon injekcija, pojavljuju se malene crvene kvržice na mjestima uboda, a one u pravilu nestaju otprilike 15 do 20 minuta nakon tretmana. Kad god igla probije kožu, uvijek postoji rizik od modrice, no, ako se modrica i pojavi, ona je obično minimalna i može se lako prekriti šminkom već sljedeći dan.

@drkatiebeleznay “Baby Botox” to soften lines and provide subtle brow lift #botox #drkatiebeleznay #beforeandafter Video courtesy of @jillian.lansky ♬ Moth To A Flame - Swedish House Mafia & The Weeknd

Iako se savjeti o vremenu nakon tretmana mogu razlikovati ovisno o tome tko ga izvodi, oni obično uključuju neka ograničenja aktivnosti nakon injekcija pa se tako savjetuje izbjegavanje tjelovježbe tijekom 24 sata te izbjegavanje bilo kakvog kompresivnog  djelovanja kao što je ležanje licem prema dolje za vrijeme masaže ili bilo kakav tretman lica. Prvi rezultati vide se već nakon pet do sedam dana, a maksimalan učinak vidljiv je nakon dva tjedna.

Postoje li loše strane?

Iako se botoks općenito smatra sigurnim, uvijek je važno konzultirati se sa svojim liječnikom prije ubrizgavanja bilo kakvog tretmana. 

Što se tiče potencijalnih estetskih mana, stručnjaci napominju da uz botoks uvijek dolazi rizik od asimetričnih rezultata, a ponekad i ptoze, poznate i kao spuštanje gornjeg kapka.

 

Photo: Instagram @valmont_atelierdebeaute

Komentari 0