Beauty

Za sastojak Argireline kaže se da je kao botoks bez injekcija, a Ordinary ima svoj za manje od 10 eura

  • Botoks je općenito poznati neurotoskin koji se injektira kako bi se 'nestale' bore 
  • Međutim, što ako netko ne želi injekcije?
  • Možda je novo rješenje u borbi protiv bora Argireline, sintetski peptid 

Za uklanjanje dinamičkih bora (onih uzrokovanih ponovljenim pokretima mišića) ne može se poreći da su injekcije neurotoksina (Botox, Dysport, Juveau) najbolji izbor. Oni paraliziraju mišić te sprječavaju nepoželjan pokret, i - bore su nestale. Ali, što ako ne želiš ići pod iglu? Tu je Argireline, sintetski peptid koji ima nekoliko različitih potencijalnih učinaka u borbi protiv bora i protiv starenja. Toliko je učinkovit da stručnjaci kažu da je najbliži botoksu.
Pogledaj sve što trebaš znati o ovom vrhunskom sredstvu za zaglađivanje kože.

Argireline

Vrsta sastojka: Peptidi

Glavne prednosti: Sprječava kretanje mišića koje dovodi do stvaranja bora. Argireline također potiče proizvodnju kolagena i optimizira funkciju kolagena, koji se bori protiv finih bora i povećava razinu vlage u koži.

Tko bi ga trebao koristiti: Svi koji žele izgladiti bore uzrokovane ponavljanim pokretima mišića na područjima poput čela i oko očiju. Također je dobar odabir za svakoga sa suhom kožom jer pomaže u raspoređivanju vlage na području nanošenja.

Koliko često ga možeš koristiti: Može se koristiti svakodnevno.

Dobro funkcionira s: Jedno istraživanje sugerira da dobro funkcionira u kombinaciji s drugim peptidom, tripeptid-10-citrulinom, koji povećava propusnost Argirelina da prodre do dubine gdje može ciljati na mišiće koji uzrokuju bore. Također se često kombinira s hijaluronskom kiselinom za povećanje dobrobiti hidratacije.

Nemoj ga koristiti s: Općenito govoreći, Argireline dobro funkcionira sa svim sastojcima.

Što je Argireline?

Argireline je zaštitni znak u vlasništvu tvrtke Lipotec sa sjedištem u Barceloni. To je vlasnička otopina acetil heksapeptida-8.Peptidi su kratki lanci aminokiselina, temelj za bjelančevine, uključujući kolagen i elastin, što ih čini neophodnim za zdravu, mladenačku kožu. Dok su različiti peptidi uobičajeni u njezi kože, ovaj se razlikuje po svojoj sposobnosti da smanji kretanje mišića i popratne bore koje dolaze s tim; to je prvi peptid s ciljanim učinkom na izražajne bore. 

Argirelin je peptid koji utječe na komunikaciju između živaca i mišića tako da se mišići ne mogu adekvatno kontrahirati. Uz svoje djelovanje paraliziranja mišića također potiče proizvodnju kolagena, dodatno pomažući da koža bude glatka i bez bora.

Nekoliko stvari vrijednih pažnje kada je riječ o upotrebi Argirelinea u proizvodima za njegu kože: Za početak, budući da je riječ o robnoj marki, postoji samo jedan laboratorij u Španjolskoj koji ima patent na ovaj peptid. Licenciraju njegovu upotrebu raznim markama, koje ga često kombiniraju s drugim sastojcima protiv starenja. 

Drugo, formulacija svakog proizvoda doista će diktirati njegovu učinkovitost. Samo zato što proizvod sadrži Argireline ne znači nužno da je i učinkovit. Sama formulacija, kao i veličina peptida, utjecat će na to koliko duboko može prodrijeti u kožu. Biraj proizvode koji ne sadrže alkohol, osobito ako ti je koža suha. 

Prednosti Argirelina za kožu

Za ultimativnu borbu protiv bora odaberi ovaj peptid koji djeluje na te dosadne linije i bore na više načina.

• Sprječava nastajanje dinamičkih bora: Argireline je vrlo specifičan po tome što ometa proteinski receptorski kompleks koji pomaže u pokretanju mišića. U prijevodu: Sprječava živce da razgovaraju s mišićima i govore im da se kontrahiraju, a manje kontrakcija mišića rezultira s manje bora.

• Potiče proizvodnju kolagena: Povećavajući proizvodnju kolagena, proteina koji je odgovoran za čvrstu, zdravu kožu, također pomaže u sprječavanju stvaranja finih linija i bora.

• Pomaže koži zadržati vlagu: Argireline također optimizira funkciju kolagena, što, zajedno s učinkom zaglađivanja kože, poboljšava razinu vlage u koži. A hidratizirana koža uvijek će izgledati mlađe od suhe kože.

Nuspojave Argirelina

Općenito nema poznatih nuspojava ovog sastojka. Ipak, ako želiš biti sigurna, uvijek ga možeš testirati na maloj površini nekoliko dana kako bi bi se uvjerila da nisi alergična na njega.

Kako ga koristiti

Ovaj peptid je najbolji za ciljanu primjenu na mjestima gdje imaš duboke bore ili nabore koji su nastali zbog ponavljajućih pokreta mišića - bore oko očiju, između obrva i bore na čelu idealna su mjesta. Budući da konačna formulacija svakog proizvoda može drastično varirati, slijedi upute za proizvod.

Proizvodi s Argirelineom:

 

Instantly Ageless 

Poznat i kao 'fejslifting u kutijici', ovaj je proizvod natjerao brojne beauty urednike da pišu o njegovim sposobnostima zatezanja bora i uklanjanju podočnjaka. Argireline, koji je u ovom proizvodu, obećava da će djelovati gotovo trenutačno, tako da možeš vidjeti učinke pred svojim očima.

 | Autor: Jeunesse Global - Instantly Ageless, € 96,74 Jeunesse Global - Instantly Ageless, € 96,74

Derma E Advanced Peptides & Collagen Moisturizer 

Zajedno s kombinacijom peptida, uključujući Argireline, također donosi pozamašnu dozu piknogenola bogatog antioksidansima (ekstrakt borove kore), vitamina C i zelenog čaja. Bogata i hidratantna tekstura idealna je noćna hidratantna krema. Nije iznenađenje da dermatolozi često preporučuju ovu marku zbog pristupačnih i učinkovitih proizvoda.

 | Autor: Derma E Advanced Peptides & Collagen Moisturizer, 19,08 $, Amazon Derma E Advanced Peptides & Collagen Moisturizer, 19,08 $, Amazon

Ordinary Argireline otopina 10% 

Ovaj čisti Argireline serum izgleda obećavajuće kao aktualna opcija za oponašanje Botoxa. Koristi ga ujutro i navečer oko očiju i na čelu prije nanošenja bilo kojeg drugog proizvoda.

 | Autor: The Ordinary Argireline Solution 10% € 9,28 / 69,92 kn u Douglasu The Ordinary Argireline Solution 10% € 9,28 / 69,92 kn u Douglasu

Peter Thomas Roth Mega-Rich Intensive Anti-Aging Cellular Eye Cream 

Četiri različita peptida, uključujući Argireline, kombinirana su u zaštićenoj mješavini za borbu protiv bora oko očiju. Retinol još više pojačava učinak zaglađivanja bora, a također duboko hidratizira i hrani, što je savršeno u borbi protiv suhoće osjetljive kože.

 | Autor: Peter Thomas Roth Mega Rich Cellular Eye Crème 57,60 €/433,99 kn Žuti klik Peter Thomas Roth Mega Rich Cellular Eye Crème 57,60 €/433,99 kn Žuti klik

Estée Lauder Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler Tri-Polymer Bland 

Budući da je Argireline sastojak koji se posebice koristi na izraženim borama, dobra je ideja koristiti ga u proizvodu kao što je ovaj, namijenjen ciljanoj primjeni na tvrdokornim borama. 

 | Autor: Estée Lauder, € 88,79/ 668,99 kn, Douglas Estée Lauder, € 88,79/ 668,99 kn, Douglas

 

• Kada bi trebala koristiti Argireline u svojoj rutini njege kože?

Argireline se može dodati u nekoliko proizvoda za njegu kože, tako da ovisi o vrsti proizvoda koji koristiš. Međutim, ako koristiš Argireline serum, možeš ga koristiti svakodnevno tijekom dnevne i noćne rutine, nakon čišćenja lica.

• Koliko dugo traju učinci Argirelinea?

Starije istraživanje iz 2002. godine pokazalo je da Argireline može smanjiti bore do 30 posto ako ga koristiš jednom dnevno tijekom 30 dana.

• Može li Argireline oštetiti kožu?

Za razliku od botoksa, Argireline nije toksin. To je peptid i ne bi trebao oštetiti kožu, a niti izazvati nuspojave.

Photo: @ordinary

Komentari 0