Beauty

Sapun obrve preplavile su društvene mreže jer garantiraju glam look bez puno truda i muke

  • Sapun obrve popularizirale su vizažistice koje brinu o obrvama slavnih,  a opisati ih možemo kao obrve koje istovremeno izgledaju počešljano, paperjasto, puno i mekano
  • Kada su jednom stigle na TikTok i Instagram, trend je u rekordnom roku postao viralan
  • Sapun obrve savršene su za glamurozan izgled bez puno truda i muke, evo kako ih oblikovati

Samo nekoliko poteza gelom ili olovkom za obrve ili pak malo sapuna s četkicom dovoljno je da nam u trenu podigne ne samo obrve, nego i samopouzdanje. Ne znamo kome je promaknulo, a kome ne, no sve je više slavnih osoba i makeup entuzijasta koji svoje obrve namjerno uređuju kako bi izgledale slojevito ili gelirano, a ovakav je look u svijetu beauty trendova poznat kao sapun obrve i, što je najvažnije, i sami ga možemo postići bez puno muke.

Što su točno sapun obrve?

Sapun obrve popularizirale su vizažistice koje brinu o obrvama slavnih osoba poput Ta i Priscille Ono (Rihannina vizažistica), a opisati bismo ih mogli kao obrve koje istovremeno izgledaju počešljano, pernato, puno i mekano. I potrebno je svega nekoliko proizvoda za šminkanje da bismo ih i sami napravili u nekoliko minuta. Ono što je bilo presudno za njihov uspjeh bilo je to što su ih u stanju napraviti i oni koji nemaju nimalo iskustva u šminkanju, kao i oni koji su za to potpuni antitalenti. Upravo sapun obrve savršen su i provjeren recept za sve one koji žele glamurozan izgled bez puno truda i muke. 

@misspeytonsmith Replying to @jessroberts612 ♬ original sound - misspeytonsmith
Možda vas zanima Najbolji oblik obrva za 20-e, 30-e, 40-e i 50-e i u čemu najčešće griješimo Rubrika Beauty Beauty

Prije nekoliko smo ih godina znali viđati na crvenim tepisima na zvijezdama poput Hailey Bieber i Lily Collins, a kada su jednom s prvim beauty influencerima stigle na TikTok i Instagram, trend je u rekordnom roku postao viralan. I doista je u početku krenuo s  klasičnim tvrdim sapunom i četkicom, da bismo danas završili s gelovima, posebnim četkicama i sličnim proizvodima, no daleko od toga da su nam ti posebni proizvodi uistinu potrebni jer sa svima postižemo jednake rezultate. 

Kako napraviti sapun obrve?

Da bismo dobili sapun obrve na onaj 'izvorni način', sve što nam je potrebno je četkica za obrve i malo sapuna. Ključ je, kako savjetuju oni koji su trend i pokrenuli, u čistoj četkici i omiljenom proizvodu za laminiranje obrva, a što osim sapuna bože biti i gel ili vosak, a kojima prolazimo kroz dlačice kako bismo postigli željeni elegantan izgled. Drugim riječima, proizvodi koje koristimo imperativ su za postizanje željenih rezultata.

Koristimo li sapun, trebali bismo ga malo namočiti da ga 'aktiviramo'. Bilo da koristimo sapun ili neki drugi proizvod, potrebna nam je samo mala količina proizvoda pa trebamo biti dosta oprezni jer će previše proizvoda ostaviti neželjeni vidljivi trag na našim obrvama.

Obrve Možda vas zanima Kako oblikovati obrve da "otvore" i podignu oči, a naše lice smjesta pomlade Rubrika Beauty Beauty

Prije nanošenja, trebali bismo se pobrinuti da su nam obrve i okolno područje čiste i suhe, a zatim proizvod četkicom nježno nanijeti na obrve. Tehnika koja se uglavnom preporuča je četkanje prirodnih dlačica i brzo provlačenje proizvoda u željeni oblik te zatim ostavljanje obrva u željenom obliku pritiskom dlačica na kožu.

Za kraj, obrve možemo ostaviti onakvima kakve jesu ili pak dodatno popuniti prorijeđene dijelove puderom za obrve et voilà, savršene obrve su tu!

Photo: Instagram @jantoski23

Komentari 0