Beauty

Najbolji oblik obrva za 20-e, 30-e, 40-e i 50-e i u čemu najčešće griješimo

  • Sve žene su barem jednom u životu počupale obrve kako nisu trebale - bilo zbog greške ili trenda koji našem licu nikako nije pristajao
  • Ako se i dan danas boriš s pronalaženjem savršenog oblika obrva, tu smo za tebe
  • Donosimo savjete za najbolji oblik obrva za svako desetljeće života i ima smisla

Sigurna sam da svaka žena ima jednu dobru priču, hororskog ili komedijskog žanra, kada su u pitanju obrve. Sjećam se svoje, iz osnovne škole, kada sam imala prekrasne debele 'Cara Delevingne' obrve, no na moju žalost u to vrijeme je najpopularnija glumica bila Pamela Anderson. Ostatak priče možeš pretpostaviti. Sve u svemu, prebolila sam tu traumu, a obrve su ponovno nekako izrasle (ipak, nikad jednako guste i debele!). Voljela bih da sam tada znala (ili makar slušala mamu) koji oblik obrva najbolje odgovara mome licu. No, za to postoje stručnjaci i uvijek je dobro obratiti se istima prije bilo kakve značajnije intervencije na svome licu. Lekcija naučena - hvala Pamela.

Možda vas zanima 'Teorija crvenih noktiju' - TikTok trend koji zbog jednog razloga slobodno možemo ignorirati Rubrika Beauty Beauty

No, u tridesetima sam otkrila kako nisam jednako zadovoljna s obrvama kakve sam imala s 20. Mislila sam da se moj ukus promijenio, no shvatila sam da nije samo to. Promijenilo se i moje lice. Srećom, postoje stručnjaci za obrve koji točno znaju koji oblik najbolje odgovara, ne samo obliku lica, već i godinama života. Stručnjakinja za obrve i glavni izvršna direktorica tvrtke Rubis Tweezers, Fides Baldesberger podijelila je za Who Weat What koji su najbolji oblici obrva za svako desetljeće života.

Najbolji oblik obrva za tvoje 20-e

U 20-ima je najbolje minimalno čupati i oblikovati obrve. Samo slijedite svoj prirodni oblik obrva i izbacite sve neposlušne dlačice koje su izvan oblika. "Cilj u 20-ima, kada je rast dlačica na vrhuncu, jest pustiti obrve da izrastu u punom sjaju", kaže Baldesberger. "To znači štedljivo s pincetom, samo u područjima daleko izvan prirodnog oblika obrva." Pretjerano čupanje može previše razdvojiti obrve i poremetiti cijeli oblik, stoga nastojte zadržati najviše širinu prsta između obrve i korijena nosa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

S čime ih urediti?

Starije pincete mogu otupiti i biti manje učinkovite u hvatanju dlačica, pa je sada možda vrijeme da zamijenite trenutnu pincetu ako ste je imali neko vrijeme. Vizažisti i tehničari za obrve vole pincete s kosim vrhom.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Essence, pinceta (16,90 kn)

Uz pincetu, potreban vam je obični, prozirni gel s dugotrajnom postojanošću i bez ljuskanja obrva koji ih nježno ukroti i drži na mjestu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Eveline Cosmetics, Brow & Go! gel za obrve (29,90 kn)

Najbolji oblik obrva za tvoje 30-e

"30-e su savršeno vrijeme da prihvatite svoje prirodne obrve i ne pokušavate ih ukalupiti u drugačiji oblik", kaže Baldesberger. "Provjerite jeste li odabrali oblik koji odgovara liniji rasta vaših obrva. Ako imate prirodno meke, zaobljene obrve, nemojte ih iščupati pincetom u vrlo oštru liniju s kutom", kaže ona. Ukratko, ne pokušavajte dramatično promijeniti svoje obrve. Umjesto toga, poželjet ćete usavršiti svoj prirodan oblik obrva sređivanjem područja izvan obrva. Pobrinite se da ne iščupate previše unutarnju stranu obrva; neka obris bude što uredniji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

S čime ih urediti?

Za precizno čupanje duž linije obrva odaberite profesionalnu pincetu koja će osigurati da počupate samo ciljane dlačice obrva.

 | Autor: Notino Notino Tweezerman, profesionalni set pinceta za obrve (300,30 kn)

Ovaj dva-u-jedan serum za obrve i trepavice pomaže potaknuti rast i zdravije, sjajnije trepavice i obrve. Idealan je ako ste pretjerano čupali ili za vraćanje sjaja trepavicama i obrvama ako redovito idete na tretmane obrva ili trepavica.

 | Autor: Notino Notino Sesderma, serum za rast trepavica i obrva (145,90 kn)

 

Najbolji oblik obrva za tvoje 40-e

Ako želite otvoriti oči i stvoriti efekt liftinga, Baldesberger ima nekoliko savjeta. "Počni podizati obrvu", kaže ona. "Želite stvoriti veći prostor između obrve i područja oko oka. To će pomoći u stvaranju mladolikijeg izgleda i više otvoriti lice", dodaje. Alternativno, ako su obrve prirodno ravnije, prihvatite ih. "Pogledajte što rade J.Lo, Elizabeth Hurley ili Laverne Cox i isprobajte neke ravne i duže stilove", kaže ona. "Ovo će učiniti da vaše oči izgledaju šire i budnije. Pretjerano čupanje bit će vaša propast, stoga budite sigurni da zadržite uredan oblik i usredotočite se na to da vam luk bude što ravniji."

Beauty guruica Robin Evans otkriva kako obrve kao u J. Lo napraviti kod kuće

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

S čime ih urediti?

Ako želite popuniti obrve, pripazite pri odabiru olovke. "Kada popunjavate obrve, odaberite boje koje su jednu nijansu svjetlije ako su vam dlake prirodno tamne ili jednu nijansu tamnije ako su vam dlake prirodno svijetle i želite ih potamniti", kaže Baldesberger. 

Ova olovka za obrve ima maleni vrh koji čini crtanje pojedinačnih obrva tako lakim. S druge strane nalazi se četkica za obrve tako da se boja savršeno stapa s vašim prirodnim obrvama.

 | Autor: Notino Notino NYX, Micro Brow Pencil olovka za obrve (88,20 kn)

Najbolji oblik obrva za tvoje 50-e i više

U svojim 50-ima, 60-ima i kasnije, poželjet ćete obrve urediti tako da "otvorite" oči. "Želite stvoriti veći razmak između obrva, što zauzvrat čini vaše oči otovrenijima", kaže Baldesberger. "Malo stanjivanje donje strane obrve omogućit će vašoj obrvi da zablista. Odabirom strmog luka također ćete naglasiti element zatezanja lica i dati vam klasičan izgledi", kaže ona. 

"Naša kosa također postaje svjetlija kako starimo, pa ćete možda otkriti da su vam obrve bjelje i manje guste nego što su nekada bile. Kao i kod bilo koje dobne skupine, pazite da vam se obrve u boji podudaraju s korijenom vlasišta izgledat će prirodno i elegantno", kaže ona. Bez obzira odlučite li ih obojiti u boju kose ili prigrliti sijede obrve, postoje proizvodi koji će vam pomoći da ih poboljšate.

S čime ih urediti?

Ako želite obojiti obrve, ova boja za obrve i trepavice dolazi u čak 8 nijansi od kojih ćete lako odabrati za sebe najbolju.

 | Autor: Notino Notino RefectoCil, boja za obrve i trepavice (39,79 kn)

 

Photo: Instagram @zendaya

Komentari 0