Beauty

'Teorija crvenih noktiju' - TikTok trend koji zbog jednog razloga slobodno možemo ignorirati

  • Na TikToku se pojavio još jedan beauty trend, a zbog kojeg mnoštvo žena lakira nokte u crvenu boju
  • Iako je dramatična crvena klasik koji volimo, razlog iza ovoga trenda ne volimo
  • TikTokerica koja je objavila prvi video na temu objašnjava kako i zašto ova boja privlači muškarce 

Nedavno je na društvenim mrežama, točnije na TikToku, ponovno postala aktualna teorija kako muškarci najviše vole kad žena ima crveno nalakirane nokte, točnije - kako ih ova boja na noktima nesvjesno privlači. Ako je tvoja trenutna pomisao: "Koga briga koji lak muškarci na ženama vole?" - slažemo se. Međutim, sve otkako je korisnica GirlBossTown prva objasnila teoriju na TikToku, mrežom je zavladao novi beauty trend gdje žene u praksi testiraju teoriju. A o čemu se točno radi i što stoji iza 'RedNailsTheory' koja je dobila više od 11,5 milijuna pregleda na aplikaciji?

Teorija crvenog laka na TikToku

U svom viralnom videu GirlBossTown, poznata i kao Robyn Delmonte, objašnjava kako je primjetila da kad god nalakira nokte u crveno muškarci obraćaju pozornost, za razliku od toga kada ima neki drugi lak. 'TikTokerica nastavlja kako joj je bilo čudno dobivati od muškaraca komplimente za boju laka - i to crvenu za koju je uvijek mislila da je boja "koju bi nosila njezina baka". Sve dok joj jednog dana nije sinulo. Koliko je to što joj je sinulo dobro objašnjenje, razmisli sama...

"U 90-ima, dok smo odrastali, žene su često nosile crvene nokte, pogotovo naše mame", kaže Robyn.

@girlbosstown Reply to @meganandliz  @tinx @serenakerrigan ♬ original sound - GirlBossTown

"Čudno je, ali čini mi se da muškarce privlače crveni nokti jer ih podsjećaju na njihove mame koje su se brinule o njima dok su bili djeca. Ili se radi o nekoj vrsti mommy issusea", nastavlja ona aludirajući na nezdrav odnos s majkom. U drugom videu o crvenim noktima dodatno je elaborirala svoja razmišljanja.

"Muškarce privlače crveni nokti jer su tijekom odrastanja sve njihove prve slavne simpatije i učiteljice uvijek imale crvene nokte." Video se brzo krenuo dijeliti, a žene diljem TikToka testiraju teoriju, lakirajući nokte u žarko crvene nijanse kako bi i same isprobale je li istinita.

@laciecouto lol #greenscreen ♬ Meanwhile we silly tf - topher

Tako je @laciecouto podijelila je snimku svojih noktiju nalakiranih u crveno skupa s fotografijom svih Snapchat poruka koje je primila kao odgovor. Reći ćemo samo da je potvrdila da zanimanje muškaraca za crvene nokte postoji, međutim ne bismo išli toliko daleko i zaključivali da je to zato što ih crvena boja podsjeća na djetinjstvo i majku. Ipak, crveni nokti oduvijek su privlačili pozornost, a evo što kažu neke druge, provjerene teorije (bez uvrede TikToku i njegovim beauty guruima).

Istraživanje potvrdilo da muškarce privlači crvena boja, no iz drugih razloga

Za početak, najbolje bi se bilo složiti kako crvena boja znači različito različitim ljudima, a veliki faktor je kultura. Naime, u Kini crvena boja predstavlja sreću, dok je u zapadnim zemljama ona simbol ljubavi i strasti. No, sve to ne objašnjava zašto je crvena boja toliko popularna na noktima? 

Crochet blonde ili pletena plavuša Možda vas zanima Plava kosa nikad nije izgledala ljepše nego ove jeseni: nosi se "pletena plava" Rubrika Beauty Beauty

Jedan razlog je taj da žarka boja generalno privlači pozornost. Iz tog razloga koristimo crvenu boju i za oznaku opasnosti. Istraživanje Rochester Sveučilišta pokazalo je kako će se ljudi prije fokusirati na predmete crvene boje, ali i kako ta boja igra posebnu ulogu u privlačnosti koja vuče korijenje još iz evolucije (puno ranije nego što su žene nosile crveni lak).  Naime, navedeno istraživanje je pokazalo da muške primate posebno privlače ženke koje pokazuju crvenu boju. Koža ženki pavijana i čimpanze, na primjer, vidljivo pocrveni kad im se približi ovulacija, šaljući jasan seksualni signal osmišljen kako bi privukli mužjake.

9 kultnih krema za lice koje obožavaju Amal Clooney, Kim Kardashian, Kate Hudson, Victoria Beckham...

Crveni lak za nokte | Autor: Instagram@overglowedit Instagram@overglowedit

Kako bi ispitali efekt crvene boje, istraživači su promatrali reakcije muškaraca na fotografije žena odjevenih u odjeću različitih boja. Žene odjevene u crveno muškarci su ocijenili znatno privlačnijim i seksualno poželjnijim nego kad su bile odjevene u drugu boju. Također, pokazalo se da žena koja nosi crveno će prije dobiti pozivnicu za maturalnu zabavu i biti počašćena skupljim izlaskom.

Pouka priče?

Sve to zvuči lijepo i uvjerljivo, ali trebamo li uistinu trčati u salon u ime muške pažnje? Ovo je trend koji ćemo radije preskočiti - ako je odabira laka (ili bilo čega što žena stavlja na sebe) uvjetovan (seksualnim) zanimanjem muškarca. Srećom, za one koji vole pratiti trendove, postoje brojni drugi jesenski trendovi za nokte - od glaziranih noktiju s potpisom Hailey Beiber do nove verzije francuske manikure. No ako voliš crvenu boju, ipak je ona klasik, samo naprijed. Uživaj u svojoj lijepoj manikuri zbog sebe!

 

Photo: Instagram @hannastefansson

Komentari 0