Life&style

Znaš li zašto je crvena boja Valentinova?

Najromantičniji je dan u godini i vjerojatno ćete na brojnim mjestima primijetiti crvene detalje. Tijekom godina, crvena boja postala je sinonim koji vežemo uz Valentinovo. No, znate li zašto?

Valentinovo svoje korijene vuče iz Velike Britanije, gdje se 14. veljače tradicionalno priređuje tzv. „ptičje vjenčanje“. Sam blagdan nema direktnu poveznicu sa sv. Valentinom, a zanimljivo je da je orleanski vojvoda Karlo na taj dan 1450. godine ispjevao prekrasne stihove o cvrkutu ptica, svetom Valentinu i svojoj ljubavi prema supruzi.

Ipak, današnje značenje Valentinova nije samo Dan zaljubljenih, nego i dan iskazivanja ljubavi i poštovanja prema svim dragim osobama. Crvene ruže navodno su bile omiljeno cvijeće rimske božice ljubavi Venere. Vjeruje se da je ruža dobila crvenu boju jer se Venera nabola na jedan od ružinih trnova, a njena je krv natopila ružu.

Crvena boja za većinu je ljudi privlačna i emocionalno intenzivna. Ona pojačava fizičke reakcije, zbog čega je se često upotrebljava u trgovinama. Ali, crvena je također povezana s evociranjem osjećaja strasti, poželjnosti i ljubavi. Poznata je po utjecaju na povećanje krvnog tlaka, kao i brzini otkucaja srca i disanja – otprilike upravo tako se osjećamo kad smo zaljubljeni, zar ne? Upravo je to razlog zbog kojeg je crvena boja Valentinova.

Volite li romantične zvukove?

Ljubav i glazba oduvijek su bile sjajan spoj. Naime, ljubav je najčešće korištena tema kod raznih glazbenih žanrova - od bluesa i rocka do popa, reggae tonova ili čak heavy metala. Svatko od nas ima jedan ili nekoliko najdražih romantičnih pjesama koje slušamo i u sreći i u tuzi, a pokazalo se da glazbu najčešće slušamo preko slušalica. Zato se Huawei ovog Valentinova pobrinuo predstaviti najromantičnije slušalice dosad. Naime, njihove bežične Huawei FreeBuds 3 dostupne su i u boji Valentinova – crvenoj.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Riječ je o vrhunskim slušalicama s izrazito preciznim i osjetljivim 14 mm dinamičkim driverima koji su pomno podešeni kako bi se omogućilo da svaka nota zasja u svom punom sjaju. Složena bas cjevčica nalazi se u obje slušalice, a zvuk je glasniji, snažniji, čvršći i bujniji. Novi, inteligentniji zvuk dobiven je zahvaljujući Kirinu A1, čipsetu koji obiluje mnoštvom funkcionalnosti, poput jednostavnog i stabilnog povezivanja, ultra-niske latencije i impresivnog blokiranja buke.

Huawei FreeBuds 3 slušalice moguće je pronaći kod ovlaštenih distributera, a preporučena maloprodajna cijena iznosi 1399 HRK.

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0