Beauty
Obrve

Kako oblikovati obrve da "otvore" i podignu oči, a naše lice smjesta pomlade

  • Idealan oblik obrva koji savršeno pristaje obliku lica svakako može poboljšati i dati prirodan i mladolik izgled
  • Obrve su bitan dio lica te ga mogu i lijepo uokviriti ako su pravilno oblikovane
  • Postoji nekoliko koraka do odabira pravilnih obrva za pojedini oblik lica, a uvijek treba imati na umu kako je svako lice jedinstveno te isti oblik obrva ne pristaje svima jednako

Obrve uokviruju lice te je stoga iznimno važno da ih oblikujemo kako bi savršeno odgovarale našem licu. U slučaju da su naše obrve oblika koji nam ne pristaje, to može ostaviti krivi dojam te možemo izgledati starije, a ne mlađe, što možemo postići oblikom obrva koji najbolje pristaje našem obliku lica.

Godine kad su se obrve čupale u vrlo tanke linije te jako iscrtavale su iza nas, a iako se trendovi mijenjanju, prirodan i uredan izgled obrva nikad ne izlazi iz mode. Svačija struktura lica je jedinstvena, stoga svima ni ne pristaje jednak oblik obrva, a pravilan oblik obrva može pružiti i ravnotežu ostatku lica.

Uz važnost pravilnog oblikovanja obrva, bitno je i da one nisu previše počupane, već da imamo prirodne dlačice, koje će licu dati mladolikiji izgled, dok tanje obrve, koje i jače otkrivaju kosti, mogu postarati izgled. Savršeno simetrični i oblikovani lukovi iznad očiju neće samo uokviriti i podići lice, već ga i pomladiti!

Pravilno iscrtavanje i popunjavanje obrva

Popunjavanje obrva olovkom ili sjenilom te pravilan oblik može u potpunosti promijeniti izgled lica i učiniti da ga obrve predivno uokviruju, a istodobno stvoriti i mladolikiji izgled. Uz pravilan oblik obrva koji pristaje našem licu i drugi dijelovi lica mogu izgledati bolje pa tako dobrim oblikom obrva možemo istaknuti i naše oči.

Veliku ulogu igra i boja obrva, budući da s presvijetlom možemo izgubiti vidljivost i formu obrva, dok će pretamna djelovati napadno i privlačiti pozornost. Kod nanošenja proizvoda za obrve, važno je da ih iscrtavamo mekanim i sitnim potezima, kako ne bi izgledale preoštro i neprirodno.

Botoks, fileri Možda vas zanima 12 stvari koje treba izbjegavati prije (ili nakon) filera i injekcija botoksa Rubrika Beauty Beauty

Gdje bi obrve trebale započinjati i završavati?

Općenito, obrve bi trebale započeti, biti zaobljene i završavati na tri specifične točke. Početak obrve trebao bi vertikalno biti u ravnini s hrptom nosa. Vrh obrve iznad luka trebao bi biti u ravnini sa šarenicom oka, dok bi vanjski dio, odnosno kraj obrve trebao završavati na 45 stupnjeva od ruba nosnice.

Također, ovisno o tome gdje naše obrve započinju, naš nos može izgledati tanje ili šire, stoga je potrebno obratiti pozornost na to da oblikom obrva postignemo što skladniji izgled. 

Za mladolikiji izgled, luk obrva trebao bi biti nešto viši, kao i kraj obrva, da bi se otvorile podigle i otvorile oči.
S godinama, naša koža gubi elastičnost i kolagen te često možemo izgledati umornije ili tužno pa je za zdraviji, prirodniji i mladolikiji izgled potrebno malo podići obrve i očima dati svježiji izgled.

Rubovi, odnosno krajevi obrva  trebali bi završavati s čistim i oštrim vrhom koji se ne spušta prema dolje. Obrve ne bi smjele biti jednake debljine po cijeloj duljini, već se na kraju postupno stanjivati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hindash (@hindash)

Ako nismo sigurne kako same oblikovati obrve, uvijek se možemo obratiti stručnjacima ili se okrenuti i brojnim tretmanima oblikovanja i iscrtavanja obrva koji su nam danas dostupni!

Možda vas zanima Posebna Melem Cold Cream kolekcija stiže na police Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @clairerose

Komentari 0