Beauty

Imaš sijede u kosi, a ne želiš ju obojiti? Ovaj serum će im vratiti pigment i smanjiti ispadanje u 90 dana

Većina nas se sjeća kad smo prvi put ugledali onu jednu sijedu vlas kose koja je provirila iz vlasišta poput nepoželjnog gosta. Sijede vlasi mogu se činiti kao posebno grub podsjetnik na to da, da, svi starimo i sijeda kosa je neizbježna za većinu ljudi, bilo da nam se prva sijeda kosa pojavi u 50-ima, 40-ima ili čak i prije nego što smo završili fakultet. No, je li to zaista toliko neizbježno kao što smo oduvijek vjerovali? Prema nekim stručnjacima za kosu, možda i ne. Naravno, nemoj zaboraviti da je sasvim u redu prihvatiti svoje sijede i s ponosom ih nositi, bez obzira na godine.

U utrci za odgađanjem neizbježnih sijedih, mnogi brendovi za njegu kose kreirali su proizvode koji obećavaju ne samo produžiti trajanje naše prirodne boje, već i vratiti pigment postojećim sijedim vlasima, koje su već duže vrijeme tu. Takve tvrdnje zvuče predobro da bi bile istinite, zar ne? No, vratimo se na početak i otkrijmo zašto uopće naša kosa sijedi i kada, a u konačnici i detalje o tom jednom proizvodu brenda Living Proof koji obećava vratiti vrijeme i mladost našim vlasima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sarah strange (@sstrange)

Možda vas zanima Ovo je jedan od najguglanijih trendova za kosu na internetu - kako ga postići? Rubrika Beauty Beauty

Zašto kosa sijedi?

Iako je moderna znanost već značajno produljila naš životni vijek, postoje neke nuspojave starenja koje nastavljaju napredovati unatoč našem trudu, a među njima je i sijeda kosa. Točan mehanizam po kojem kosa sijedi još uvijek nije u potpunosti poznat. Mnogi čimbenici igraju važnu ulogu u tome, uključujući genetiku, okoliš i prehrambene navike. Do pojave sijedih dolazi tako što tjelesne stanice koje proizvode pigment, zvane melanociti, prestaju proizvoditi melanin - pigment koji koži, kosi i očima daje njihovu boju. To znači da naša kosa neće postati sijeda sve dok je prisutan pigment u vlasima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sarah strange (@sstrange)

Možda vas zanima Ako ga još ne koristiš, možda bi trebala - masažeri za vlasište koji potiču rast i zdravlje kose Rubrika Beauty Beauty

Kada ćeš početi sijedjeti?

Dob u kojoj ćemo početi primjećivati sijede uvelike varira, a genetika, spol i način života samo su neki od čimbenika koji u tome igraju ulogu. Neki ljudi mogu iskusiti preuranjene sijede, prije 20. godine života, ali prosječna dob kada se počinju pojavljivati su 30. godine. Emocionalni stres, onaj koji podiže razinu kortizola u našem tijelu, i oksidativni stres, kada su razine antioksidansa u tijelu niske, mogu dodatno pokrenuti ili ubrzati ovaj proces. Dakle, bilo da se radi o stresnom životnom događaju ili si se preselila negdje gdje je visoka razina zagađenja u zraku, veća je vjerojatnost da se pojavi više sijedih vlasi u tvojoj kosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sarah strange (@sstrange)

Možda vas zanima "Leave-in" balzam koji obnavlja oštećenu kosu do 73 % nakon samo 3 nanošenja Rubrika Beauty Beauty

Prevencija pojave sijedih

Prevencija je mnogo učinkovitija strategija kada se radi o sijedim vlasima, za razliku od njihovog potpunog uklanjanja. Zdrava prehrana i način života, zajedno s upravljanjem razinom stresa koji osjećamo, mogu održati našu boju kose, ali i cijeli naš organizam zdravijim. Promjena načina života jedan je od rijetkih čimbenika koje možemo kontrolirati, za razliku od starenja i genetike, pa ako želiš odgoditi dob u kojoj ćeš vidjeti sijede pramenove, mudro je obratiti posebnu pozornost na svoje okruženje, prehranu i razinu stresa.

Korištenje proizvoda koji sadrže antioksidanse za borbu protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima također je obećavajući korak prema sprječavanju većeg broja sijedih vlasi, osobito kada tvoja kosa još uvijek ima dovoljno prirodne boje. Ovo također može poboljšati cjelokupno stanje i gustoću kose, a oboje opada s godinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sarah strange (@sstrange)

Možda vas zanima Ova pjena za kosu tako je dobra da izaziva ovisnost! Daje "bombshell" volumen bez otežavanja i ljepljivog osjećaja Rubrika Beauty Beauty

Moguće je vratiti vrijeme uz Living Proof Scalp Density Care serum za kosu

Budući da na pojavu sijedih djeluju brojni čimbenici, mnogi brendovi za njegu kose vrijedno rade na razvoju proizvoda koji će našu kosu zadržati pigmentiranom što je duže moguće. Jedan od najpopularnijih na tržištu za prevenciju sijedih je Living Proof Scalp Care Density Serum koji također potiče rast kose, svojim kompleksom bogatim antioksidansima.

Anti-Grey Complex u ovom serumu bori se protiv sijedih mješavinom aminokiselina i snažnih antioksidansa kako bi zaštitio pigmentaciju od oksidativnog stresa i održao našu prirodnu boju. Brend je proveo neovisna klinička ispitivanja za proizvod, na sudionicima s najmanje 25 posto sijedih vlasi i s prorijeđenom kosom. Nakon 90-dnevnog probnog razdoblja, 76 posto sudionika doživjelo je smanjenje rasta novih sijedih, a koristili su proizvod jednom dnevno kako bi postigli najbolje rezultate.

Možda vas zanima Poput čuda u bočici: Ovaj serum za gušću, puniju i zdraviju kosu proda se svake minute u svijetu Rubrika Beauty Beauty

Radi se o laganom serumu za vlasište koji se brzo upija i idealan je za sve tipove kose te siguran za korištenje na obojenoj i kemijski tretiranoj kosi. Ovaj serum potiče rast zdrave i punije kose od korijena. Preporučuje se nanijeti 2-3 kapaljke izravno na suho ili vlažno vlasište. Umasirati i ne ispirati serum, a za najbolje rezultate preporučuje se svakodnevno korištenje. Ovaj serum ne sadrži parabene, ftalate, sulfate, silikone, kao ni formaldehid. Dermatološki je testiran i cruelty-free.

Stručnjaci i znanstvenici u Living Proofu rade kako bi osigurali da se, kada je riječ o njihovim proizvodima za njegu kose, ljepota susreće sa znanošću. Tvrtka osmišljava i patentira nove molekule koje mijenjaju način na koji se kosa ponaša, pružajući nam besprijekorne rezultate koji jačaju samopouzdanje. Jedno od temeljnih uvjerenja Living Proofa je da proizvod uvijek treba održati svoja obećanja, stoga ne sumnjamo da je ovo jedan od onih proizvoda u koje se isplati uložiti. Cijena mu je 62,54 eura, a možeš ga naručiti putem linka.

Možda vas zanima 7 najboljih: Maske za kosu koje će preobraziti tvoje suhe i oštećene vlasi u rekordnom roku Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @sstrange

Komentari 0