Beauty

Hair glossing tretman: Zašto bi ga svi trebali isprobati, može li se napraviti kod kuće i koliko dugo traju rezultati?

Već duže vrijeme razmišljaš o bojenju kose, ali ne želiš dodatnu obavezu redovitih odlazaka frizeru? Danas bojenje kose više ne mora biti ozbiljna obveza. Bez obzira na to jesi li tek počela bojiti kosu ili želiš isprobati neku novu trendi boju, postoji jednostavan način na koji možeš koketirati s nijansama, bez ugrožavanja zdravlja kose, a to je takozvani "hair glossing"! Sigurni smo da si na svom feedu na društvenim mrežama već čula za ovaj tretman koji je izvrstan način za poboljšati sjaj prirodne boje kose ili udahnuti novi život obojenoj kosi bez sjaja. 

Možeš se odlučiti za "hair glossing" tretman u salonu, a odlična stvar je što ga možeš isprobati i sama, kod kuće. Od onih za korekciju boje (primjerice crvene koja se često brzo ispire i gubi sjaj) do kreiranja vrlo popularnog looka “staklene” kose, "hair glossing" može biti tretman za kosu koji ti je nedostajao u rutini za postizanje ljepših vlasi. U nastavku otkrij sve o ovom tretmanu, a donosimo i proizvode koje možeš isprobati kod kuće.

Možda vas zanima Ovo je jedan od najguglanijih trendova za kosu na internetu - kako ga postići? Rubrika Beauty Beauty

Što je "hair gloss"?

"Hair gloss" je oblik polutrajne boje za kosu koju frizeri koriste za toniranje, korekciju i osvježavanje boje kose, a da pritom pojačavaju njezin prirodni sjaj. Ovaj tip tretmana zatvara kutikule kose, i tako pridonosi sjajnom izgledu, a mogu se koristiti kao završni korak bilo koje usluge trajnog farbanja, korekcije boje ili na prirodnoj kosi za povećanje živosti i sjaja. "Hair glossing" tretman nije samo za bojenje kose jer postoje dvije vrste sjajila za kosu: tonirana i prozirna. Dok tonirana sjajila sadrže pigmente boje za kosu, postoje i prozirne verzije. Prozirni "hair glossing" tretmani će poboljšati tvoju prirodnu boju kose i regenerirati vlasi, ostavljajući ju sjajnijom i zdravijom nego prije. Osim toga, "hair glossing" tretman produljuje trajanje boje, stoga ih stručnjaci preporučuju između bojenja.

Kako se "hair gloss" razlikuje od polutrajne boje za kosu?

Polutrajna boja za kosu nježniji je oblik boje koja s vremenom postupno izblijedi. "Hair gloss" je vrsta polutrajne boje za kosu, koja sadrži mješavinu boja za glazuru, osvježenje i korekciju trenutne boje bez pretjerane obrade ili isušivanja vlasi. Molekule "hair glossing" tretmana prekrivaju svaku pojedinu vlas, umjesto da zaranjaju duboko u kutikulu, kao što je to slučaj tijekom tretiranja kose trajnom bojom. On održava kosu mekom, sjajnom i glatkom i ostavlja boju još ljepšom.

Možda vas zanima Ako ga još ne koristiš, možda bi trebala - masažeri za vlasište koji potiču rast i zdravlje kose Rubrika Beauty Beauty

Koliko dugo traje "hair glossing" tretman?

Budući da je to oblik polutrajne boje za kosu, on postupno blijedi tijekom vremena. To znači da nećeš morati brinuti  o izrastu pri korijenu kose koji s vremenom imaju svi koji koriste trajne boje. Rezultati "hair glossing" tretmana će trajati od 4 do 6 tjedana, tijekom kojih će se kosa savršeno sjajiti. Upravo zato je ovo odličan način za isprobavanje neke nove nijanse koju inače možda ne bismo isprobale. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pam Arias (@pamarias)

Postoje li proizvodi kojima “hair glossing” tretman možemo napraviti kod kuće?

Da! "Hair gloss" je odlična opcija za kućni tretman njege kose za one koji žele pojačati svoju prirodnu nijansu, za one koji farbaju kosu i žele da im se ta boja više sjaji ili ju samo žele malo oživjeti. Neki brendovi su kreirali proizvode koje je jako jednostavno primjenjivati kod kuće. Neki su tonirani, a neki su prozirni - u nastavku donosimo nekoliko opcija koje su nam dostupne za kupovinu.

Josh Wood Colour Hair Gloss u raznim nijansama

 | Autor: Foto: Beauty Bay (22,00 €)

Možda vas zanima "Leave-in" balzam koji obnavlja oštećenu kosu do 73 % nakon samo 3 nanošenja Rubrika Beauty Beauty

Kérastase Chroma Absolu Soin Acide Chroma Gloss

 | Autor: Foto: Notino (43,70 €)

The Hair Boss by Lisa Shepherd Clear Shine Gloss

 | Autor: Foto: Makeup.hr (27,76 €)

Ouai Hair Gloss

 | Autor: Foto: Cult Beauty (33,90 €)

Hairmed Coloring And Gloss Hair Mask u raznim nijansama

 | Autor: Foto: Makeup.hr (11,50 €)

dpHUE Gloss u raznim nijansama

 | Autor: Foto: Cult Beauty (36,80 €)

Možda vas zanima Ova pjena za kosu tako je dobra da izaziva ovisnost! Daje "bombshell" volumen bez otežavanja i ljepljivog osjećaja Rubrika Beauty Beauty

L’Oréal Paris Elseve Glycolic Gloss

 | Autor: Foto: Notino (10,00 €)

Drybar Liquid Glass Instant Glossing Rinse

 | Autor: Foto: Cult Beauty (36,16 €)

Redken Acidic Color Gloss

 | Autor: Foto: Notino (29,00 €)

Photo: Instagram @jestem_kasia

Komentari 0