Beauty

Imaš problema s uraslim dlačicama? Ovaj trik s octom će to riješiti

  • Gotovo svaka od nas zna za ovaj dosadni problem
  • Osim što urasle dlake ne izgledaju lijepo, mogu biti i vrlo bolne
  • Imamo nekoliko savjeta što možeš napraviti protiv toga

Oprez: kod jako urasle dlake ne smiješ ni u kom slučaju pokušati sama je „operirati“. Idi radije u kozmetički studio ili liječniku – važno je da ti to riješi profesionalac! Ako ćeš sama pokušati, može doći do teških upala kože.

Kako nastaju urasle dlačice?

Problem uglavnom nastaje zbog brijanja. Naime, brijanjem se na dlačicama napravi oštar rub te se može dogoditi da rastu postrance, a ne prema gore. Posljedice su crvenilo, upale te često i bol. Osobito kod debljih i kovrčavih dlaka se često događa da urastu. Često su začepljene pore razlog za urasle dlačice.

 

Međutim, što pomaže protiv toga? Imamo nekoliko savjeta za tebe…

1. Piling & topli tuš

Kako bi spriječila nastanak uraslih dlačica, može ti pomoći redoviti piling. Naime, time se može spriječiti da se žlijezde lojnice začepe i koža upali. Najbolje pomaže piling cijelog tijela. Preporučuje se napraviti ga prije otklanjanja dlačica. Topli tuš pomaže prije brijanja. Tada se bolje otvore pore. Za intimno područje trebaš koristiti poseban piling.

2. Uklanjanje dlačica u smjeru rasta

Kod brijanja ili uklanjanja dlačica voskom može se puno toga pogrešno napraviti te uzrokovati iritaciju kože. Kako bi smanjila opasnost od uraslih dlačica, nikada nemoj uklanjati dlačice u smjeru rasta.

 | Autor: Možda vas zanima Video: Brčići i dlačice na bradi? Ovaj domaći miks pomoći će ti protiv neželjenih dlačica na licu Rubrika Beauty Beauty

3. Koristi pjenu za brijanje

Kako ne bi previše iritirala kožu, preporučuje se koristiti pjenu za brijanje ili pjenušavi gel za tuširanje.

4. Jabučni ocat protiv uraslih dlačica

Jabučni ocat pomaže protiv uraslih dlačica. Naime, djeluje protuupalno te regulira zaštitni sloj masnoće na koži te uspostavlja nanovo prirodnu pH-vrijednost kože. Tako možeš izbjeći ovaj naporan problem. Jednostavno za vrijeme tuširanja stavi malo octa na kožu, ostavi da malo djeluje te ga isperi.

5. Redovito mazanje kremom

Osobito je nakon brijanja važno opskrbiti kožu vlagom te je dobro namazati kremom. Tako će dlake bolje rasti iz kože. Osobito dobre su tvari koje hlade i umiruju kožu, kao što je aloe vera.

Evo kako ćeš ukloniti urasle dlačice

Kao što smo napisale na početku, u težim slučajevima najbolje je otići kozmetičarki ili liječniku. Inače možeš jako pogoršati sve skupa. Često pomaže balzam od cinka. Dobar savjet je i topla kompresa. Na primjer, stavi toplu krpu na uraslu dlaku. Tako će se otvoriti pore i dlaka će sama izići na površinu. Možeš si pripomoći pincetom.

Možda vas zanima Kako da noge što duže nakon brijanja dlačica izgledaju lijepo i njegovano? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0