Life&style

Ovih devet stvari znaju samo cure koje vode vječnu borbu s dlačicama!

  • Od dana kad prvi put prođeš britvicom po nogama (i drugim dijelovima tijela) do kraja života, dlačice su neprijatelji
  • Britvica ti postaje jedan od najvećih saveznika koji nerijetko (za svaki slučaj) moraš imati i u torbici

Postoje one cure koje misle da su poprilično dlakave i one koje zaista jesu. Ove prve su sretnice jer nemaju pojma s čime se druga skupina djevojaka zaista nosi SVAKI DAN, posebno ljeti, tako da... 

Svježe obrijane noge, što je to!?

Cijeli život bit ćemo ljubomorne na cure koje obriju noge u doslovno nekoliko poteza i imaju glatku kožu dulje od deset minuta. Ili primjerice, one cure koje kažu "Ali ja uopće ne depiliram gornji dio noge!" MOLIM?! Kako misliš ne depiliraš/briješ gornji dio noge? Kao, gore nema dlačica?! To je moguće? Sretnice jedna! 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Inače, cure kojima su dlačice i najbolji prijatelj (jer nikada ne odlaze) i najveći neprijatelj, glatke noge imaju možda nekih pola sata nakon depilacije. Naravno, tu moramo uzeti u obzir još jedan super dio, a to je - osjetljiva koža! Znači, najgora kombinacija: jake dlačice (ova umanjenica je tu samo zato da nam bude lakše) i osjetljiva koža. Crvenih točkica se ne možemo riješiti nekoliko dana nakon depilacije, tako da nema onog: "Hej, idemo danas na bazen?" Ne, ne idemo, jer mi treba najaviti deset dana unaprijed da sredim sve što imam za srediti. 

Nema veze... Nosimo se s tim. Nekako...

Brijanje samo oko gležnja i na dijelovima gdje su traperice poderane

Da, stiglo je to godišnje doba. Ako ne mislimo provoditi milijun sati u kupaonici da bi izdepilirale svaki dio tijela, riješimo se muka tako da obrijemo samo dio oko gležnja i onaj na koljenima gdje su poderane traperice. Naravno, sa sobom u torbi uvijek imamo britvicu u slučaju da trebamo nešto popraviti, jer dlačice se magično pojave onog trenutka kad izađemo na svjetlo dana! Kako? Ma, tko to zna više!

Planiranje godišnjeg odmora na moru zahtjeva još jedan godišnji odmor za depilaciju

Ovako, ako je sad travanj, a na more idem krajem srpnja, znači da mogu ugurati još tri depilacije. Ali moram si ostaviti jedno pet dana prije dolaska na more jer ako svježe izdepiliranih nogu uđem u slanu vodu...

Nekoliko puta britvicom si prošla i po trbuhu... i još par mjesta

OK, ne moraš se sramiti, znamo kako je. Tuširaš se i odjednom uočiš dlačice ispod pupka (ili po apsolutno cijelom trbuhu), po grudima, na donjem dijelu leđa... Svuda!! Najbrže rješenje je britvica. Moramo li reći da je to ujedno i najgora odluka ikada?

Veliki ili mali bikini?

Znaš to pitanje kod kometičarke? Slušajte, meni je sve jedan veliki bikini, molim vas, riješite to kako god znate!

Možda vas zanima Noge na sunce: Kozmetičarka nam otkriva sve o depilaciji Rubrika Life&style Life&style

Svaki put kad dođeš kod kozmetičarke...

Pomisliš "Jesam li ja najdlakavija žena koju ste ikada vidjeli?" Istinita priča: Jednoj je kozmetičarki postavljeno to pitanje i trebalo joj je jedno 15-ak sekundi da nesigurno odgovori "Ma ne!".

Aha, ne. OK. 

Malo mrziš sve prijateljice koje nemaju isti problem

OK, ne doslovno, ali zavidiš što preko ljeta bezbrižno hodaju u kratkim hlačicama, ne moraju puštati dlačice da bi otišle na depilaciju i sve te druge divne stvari... U ovu ljubomoru ne ulaze samo prijateljice ili žene iz obitelji već i potpuno nepoznate prolaznice kojima u tramvaju buljiš u noge i misliš si "Sretnice jedna!".

Možda vas zanima Tip-top na plaži: 6 savjeta za brijanje bikini područja uz koje ćeš izbjeći urasle dlačice Rubrika Beauty Beauty

A s drugima koje te razumiju, imaš poseban odnos

Ne, jednostavno, možete pričati na potpuno jednoj drugoj razini. Razmjenjivati iskustva, domaće pripravke iz kuhinje, depilirati jedna drugu jer vam nije neugodno (ova je to isto vidjela) i međusobno se tješiti s onim "Ne, ne, ovo što ti imaš nije ništa."

Isprobala si apsolutno svaku metodu depilacije

Da ti netko provjeri povijest googlanja vjerojatno bi naišao na milijun pitanja vezanih uz dlačice i najbolje metode depilacije. Dala si toliko novaca na najnovije REVOLUCIONARNE načine rješavanja dlačica KOJE SE NIKAD VIŠE NE VRAĆAJU i slično. 

Ali na kraju se samo pomiriš sa sudbinom i dočekaš još jedno ljeto, jer proći će kao i ono prošlo i vjerojatno nitko ne primjećuje te dlačice koliko ti. Razumijemo te!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0