Beauty

Brazilka, irokezica ili prirodni grmić - koja se ženska frizura "tamo dolje" muškarcima najviše sviđa

  • Brazilka, irokezica, ili prirodni grm - anketa portala Askmen.com otkrila je kakvu intimnu frizuru vole muškarci
  • Za početak, s biološkog stajališta bujne dlake najviše privlače muškarce i to zbog mirisa
  • No, nije nevažno ni kakva je moda - iz nekih se odgovora može iščitati i utjecaj porno industrije

Premda bi s medicinskog stajališta bilo najbolje jednostavno pustiti dlake na spolovilu da prirodno rastu jer one su barijera koja štiti našu vaginu čak i od bakterija pred ljeto, ako već ne i ostatak godine sklone smo tome da "donju" frizuru ipak malo uredimo. Britvicom, voskom, kako god. Naravno, činimo to prvenstveno zbog nas, nije nam najzgodnije kad nam iz bikinija na sve strane strče crne glake, ali nije naodmet saznati ni što o tome misle muškarci. Vole li prirodan look ili pažljivo njegovanu frizuru i koju? Probala je to istražiti anketa na internetskom portalu „Askmen.com“.

Možda vas zanima Nisu tu tek tako... Kako sve stidne dlake utječu na naš ljubavni život Rubrika Love&Sex Love&Sex

Prirodni grm 

Kakvo optičko djelovanje imaju stidne dlake na partnera ovisi o tome što tko voli. S biološkog stanovišta su stidne dlake privlačne, jer sadrže puno feromona. Lojne žlijezde na dijelovima obraslim dlakama proizvode u početku sekrete bez mirisa, ali u kombinaciji s bakterijama kože i dlaka, razvija se miris imenom feromon. Taj kemijski glasnik djeluje poput seksualnog mamca. Što je više dlaka na intimnom području, intenzivniji je mamac – a libido osoba osjetljivog čula mirisa može itekako porasti. No začudo, muškarci očito nemaju pojma o biologiji već su se poveli za trendom njegovanih frizura pa je tako stanje bez ikakve intervencije tamo dolje najuzbudljivijim proglasilo samo 5 % muškaraca u anketi.

via GIPHY

Irokezica

Klasična frizura svih žena koje ne žele da im bikini zona izgleda poput vuka dok kuca na vrata sedam kozlića, pa još malo dorađenija. Ne obriju se odnosno ne depiliraju samo one dlačice koje same iskaču iz gaćica nego odeš i malo dalje, da dobiješ lijepu čupavu crtu po sredini - irokezicu. Druga varijanta ove frizure je od dlaka na sredini pubičnog brežuljka oblikovati srce. Tako romantično, predlažemo za Valentinovo. Inače, irokezicu je kao najdražu frizuru odabralo 38 posto muškaraca.

Brazilka

Ok, zaboravi da dlake postoje. Brazilska depilacija neće skinuti samo one dlake sa strane i gore već i one na sredini venerinog brijega, a kozmetičarka će potegnuti i ona područja daleko iza, koja sama nikad nisi vidjela, a ni slutila da i tamo ima dlačica. Zvuči grozno, zar ne? No kažu da je prvi puta najgore, a kasnije više nije. Isplati li se taj trud ako sama nisi fan nulerice? Ne znamo, odluči, muškarci jesu. Naime, 41 posto muškaraca izjavilo je da vole kad žena uopće nema dlaka na intimnom području. Dakle, brazilka pobjeđuje.

Na kraju kraju krajeva... frizura i nije tako važna 

Koliko god da su muškarci u ovoj anketi jasno rekli koja im je frizura naj naj, na kraju su isto tako priznali da ona ne utječe ni na što - ni na odabir partnerice, ni koliko će seks biti dobar. Osim onih 15 posto izbirljivaca koji su izjavili da pogrešna intimna frizura može totalno uništiti spoj i potencijalnu vezu! Da im vjerujemo?

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tanaka17

    Sve od navedenog je na svoj način lijepo. Uglavnom, bitno je da je čisto i uredno. Kada je taj uvjet ispunjen, ne vidim razloga priči bliže ;-)