Beauty

Kako da noge što duže nakon brijanja dlačica izgledaju lijepo i njegovano?

  • Prije brijanja nogu, za vrijeme i nakon toga, mogu se napraviti mnoge pogreške 
  • Jesi li znala da je vrijeme kada ćeš brijati noge važno za temeljitost brijanja
  • Donosimo savjete s pomoću kojih će tvoje noge duže vremena biti lijepo glatke 

Gotovo svaka žena zna onaj razočaravajući osjećaj kad kratko nakon brijanja osjeti da dlačice (kud prije?!) ponovno rastu, a na nogama se pojave izdajničke crne točkice. Koje još nisu za brijanje, ali noge više nisu za pokazivanje. Grrr... To što glatke noge ne ostaju duže vremena glatke krivac mogu biti i pogreške koje radimo prilikom brijanja. Kako bi imala fine glatke noge duže vrijeme, trebaš izbjegavati sljedeće stvari…

Možda vas zanima Evo zašto zeleni čaj ne bi trebala piti u večernjim satima Rubrika Life&style Life&style

1. Piling neposredno prije brijanja 

Piling oslobađa kožu odumrlih stanica te je čini mekšom i sjajnijom, ali je koža netom nakon pilinga osjetljivija. Tko se brije neposredno nakon pilinga, riskira iritacije kože. Idealno je piling napraviti dan prije brijanja. Tako ćeš eventualno osloboditi i najmanje dlačice od odumrlih stanica kože te ćeš ih lakše obrijati. 

2. Briješ se nakon kupanja 

Praktično je brijati noge u kadi, ideja nije nimalo loša. Dlačice će biti mokre i lakše će ih „zahvatiti“ brijač. Međutim, ne smiješ čekati s brijanjem duže od dvije ili tri minute nakon ulaska u kadu. Naime, nakon 15 minuta koža u vodi nabubri, a tada je puno teže zahvatiti sve dlake brijačem. Tada i koža postaje osjetljivija te prijete iritacije kože. 

via GIPHY

3. Briješ se ujutro 

Nije svejedno u koje ćeš se vrijeme brijati. Ako obično briješ noge ujutro ispod tuša, rezultat će biti lošiji nego da ih briješ navečer. Ujutro je koža uglavnom odmorna, a prije noći lagano natekla i napetija pa brijanje lakše ide.

4. Ne zatežeš kožu

Jedno također učinkovito „sredstvo“ za dugotrajnije rezultate brijanja jest lagano zatezanje kože pri brijanju. Tako površina kože postane glađa, a dlačice više strše. Brijač može temeljito prionuti uz kožu te se pobrinuti za dugotrajnije glatke noge. 

Možda vas zanima Ovih devet stvari znaju samo cure koje vode vječnu borbu s dlačicama! Rubrika Life&style Life&style

5. Ne njeguješ noge 

Brijanje je uvijek stres za kožu, brijačem ipak "oguliš" i površinski sloj kože. Zbog toga priušti svojim nogama njegu nakon brijanja – kako bi umirila kožu. Također je važno vratiti koži vlagu. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0