Beauty

Frizer hrvatskih zvijezda otkriva koje su najčešće pogreške pri pranju kose i kako ju treba prati

  • Jedan od najpoznatijih frizera, vlasnik salona Franić te član žirija našeg natječaja Value4Money:beauty na svom YouTube kanalu objavljuje videa s korisnim savjetima
  • Posljednji video o pravilnom pranju kose kod kuće oduševio je gledatelje te je u rekordnom roku pregledan preko 120 tisuća puta
  • Izdvojili smo korisne savjete kako bi i tvoja kosa zablistala kao da si izašla iz frizerskog salona

Svi mi volimo da nam je kosa čista i uredna pa nam je i samim time njega kose vrlo bitna. Kad su u pitanju jednostavne i svakodnevne stvari kao na primjer pranje kose, postoje mnoge sitnice koje nesvjesno radimo pogrešno. Toga je svjestan i frizer Zvonimir Franić, vlasnik salona Franić, koji je prije nekoliko mjeseci otvorio svoj YouTube kanal na kojem objavljuje trikove, tutorijale, ali i savjete vezane za kosu. 

Možda vas zanima Kosa Sonje Kovač je zašivena?! Kako se i zbog čega to radi? Rubrika Beauty Beauty

Ovog puta Zvonimir je odlučio odgovoriti na pitanja kako pravilno prati kosu kod kuće, ali i detaljno pokazati na primjeru. Nakon što je video objavljen, brojne gledateljice su se javile s pohvalama te komentarima da im je sad kosa napokon pravilno oprana. Također postavile su i čitav niz pitanja pa uskoro možemo očekivati novi video. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SalonFranić (@salonfranic) on

  1. Ono s čim puno nas griješi je pranje kose nad kadom jer se tako tjeme ne može dobro oprati, a na njemu ostane puno šampona koji nije dobro ispran kao i masnoće.  Iz tog razloga kosa čak i nakon pranja zna biti masna i bez volumena. Kosu bi zapravo trebalo prati pod tušem tako da nam je glava nagnuta prema natrag. 
  2. Kosu bi trebalo namakati barem dvije minute jer voda otvara kosu, nabubri je te ju pripremi za proces šamponiranja. Kad je kosa dobro namočena sa svih strana pa će šampon uspjeti odraditi svoju zadaću. On se nanosi prvo na gornji dio glave zatim sa strane, a na kraju i s donje strane i tek onda kreće proces šamponiranja. Uz dodatak malo vode, kružnim i čvrstim pokretima od naprijed prema natrag se nanosi šampon. 
  3. Kad je šampon utrljan u kosu, poželjno ga je razvući po cijeloj kosi. Također, potrebno je dvaput šamponirati kosu jer prvim samo rastapamo masnoću na našem tjemenu, a kosa još nije oprana. 
  4. Slijedi ispiranje koje mora biti dobro i dugo da što više nečistoća ode s prvim pranjem pa će se zato u drugom pranju šampon više pjeniti.
  5. U drugom šamponiranju se ponavlja radnja iz prvog te ne treba pretjerivati s količinom šampona pogotovo ako se koriste profesionalni šamponi. Pokrete možeš povećavati jer tako prokrvljuješ vlasište.
  6. Puno ljudi izbjegava regenerator pogotovo ako imaju tanku kosu ili kosu bez volumena, no on je potreban svakom tipu kose. Stavljanjem regeneratora zatvara se kosa koje ostaje otvorena nakon šampona jer u protivnom kosa postaje lomljiva te se boja puno prije ispire. Čak i kod tanke kose koja se brzo masti, samo u tom slučaju treba pomiješati malo regeneratora i 50 mililitara vode i s time poprskati kosu.
  7. Regenerator se nakon šamponiranja stavlja na donji dio kose, a ne na vlasište jer tako zamasti kosu. A isti taj savjet vrijedi i za maske za kosu. Regenerator se ispire sve dok kosa ne bude gruba i škripava pod rukom. 
Možda vas zanima S ovim frizurama izdržat ćeš 6 dana bez pranja kose! Javi kako je prošlo... Rubrika Beauty Beauty

Masnu kosu treba prati 1- 2 puta tjedno, a suhu kosu 2-3 puta tjedno. Čestim pranjem kose pojačavamo rad žlijezda lojnica i samim time se kosa više masti. Što više peremo masnu kosu, ona će se još više mastiti dok je suhoj kosi potrebno malo prirodnog loja. I vrijeme pranja kose ima veliku ulogu pa je tako kovrčavu kosu je bolje prati ujutro jer se tokom dana lokne bolje formiraju. Gustu kosu je bolje prati navečer jer će se ona smirit do jutra. 

Za sve ostale informacije koje te zanimaju, ali i kako izgleda sam proces, pogledaj ovaj koristan video. 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0