Beauty

Crvena boja kose vrlo je poželjna ove godine: 11 nijansi crvene kose i kako odabrati onu savršenu za sebe?

  • Crvena boja ove godine nije veliki trend samo među modnim kombinacijama, već i kada je boja kose u pitanju
  • Da su upravo razne nijanse crvene kose među najpopularnijim bojama potvrđuje i sve veći broj slavnih ljepotica koje se odlučuju na njih
  • Jedna teorija kaže da crvena kosa pristaje svakome, ali samo pod uvjetom da pronađe savršenu nijansu, a evo kako odabrati onu koja će nam pristajati kao salivena

Nije nikakva novost da je crvena boja jedan od vodećih trendova godine. Od ruževa i manikura do kaputa, cipela i torbi, najljepši modni i beauty lookovi ove godine dolaze u boji strasti, a što može značiti samo jedno - zaobići ju ne možemo ni kada su boje kose u pitanju.  

Da su upravo razne nijanse crvene kose među najpopularnijim bojama kose potvrđuje i sve veći broj slavnih ljepotica koje se odlučuju na njih, a nakon čijih se promjena imidža brojne žene diljem svijeta odvažuju na eksperimentiranje. Dok smo kada su Rachel McAdams, Jessica Chastain i Emma Stone u pitanju navikli gledati ih s crvenom kosom, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski poprilično su iznenadile svojim odabirima i još jednom potvrdile da za svakoga postoji savršena nijansa crvene. A evo i kako pronaći onu koja će nam pristajati kao salivena. 

Jagoda plava

Jedna od najnježnijih crvenih nijansi omiljena je boja glumice Rachel McAdams, a ova divna nijansa najviše laska svijetloj koži i može biti odlična prijelazna nijansa za ekspermentiranje s intenzivnijim crvenim nijansama. Svaka će ju plavuša vrlo lako postići bez puno muke, a relativno ju je lako održavati nijansiranjem maskama u boji između farbanja.

Svijetlo bakrena

Baš kao i jagoda plava boja, i svijetle bakrene nijanse poput one kakvu obožava Emme Stone najbolje pristaju svjetlijem tonu kože, no za razliku od nje, ova je boja puno bliža svijetloj smeđoj nego plavoj nijansi. Kada su crvene nijanse u pitanju, i ova spada među one koje je relativno lako postići, kao i održavati.  

Svijetlo crvena

Pričati o crvenokosim ženama u Hollywoodu, a ne spomenuti Lindsay Lohan nikako ne bi bilo pravedno, budući da joj na njezinim crvenkastim pramenovima zavidimo još od 'Zamke za roditelje'. Njezina svijetla, ali odvažna crvena boja savršen je spoj bakrene i jagoda plave nijanse, dobra je strana što pristaje gotovo svima, no da bi se održao intenzitet ovakve boje, moramo biti spremni na nešto veću obevzu. 

Možda vas zanima Pramenovi boje meda divno pristaju brinetama - inspirirala nas je nova Selenina boja kose Rubrika Beauty Beauty

Prigušeno bakrena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

Bakreni uvojci Jourdan Dunn kao da su bili stvoreni za nju i savršene su suptilno crvene nijanse. Ovakva je boja idealna za maslinasti i tamniji ton kože, a da bismo ju postigli, najbolje je prepustiti se u ruke iskusnog kolorista koji će znati smiješati savršeni omjer smeđe i crvene boje. Uz to, ova je nijansa poželjna za sve one koji nisu spremni uložiti nešto više truda u održavanje boje.

Žarko crvena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mad Men Pics (@madmenpics_)

Neki bi rekli da je potrebno roditi se s bojom poput one kakvu ima Christina Hendricks, no stručnjaci su složni da ju je itekako moguće postići i bojenjem, miješajući tople intenzivne crvene nijanse. Ovakva je intenzivna nijansa vrlo atraktivna, no nije ju nimalo lako održavati. Hladna voda prilikom šamponiranja, šampon u boji i maska koja obnavlja boju pomoći će usporiti ispiranje boje, no odlasci u salon će svakako biti češći nego što je to slučaj s drugim bojama. 

Trula višnja

Intenzivni tamno crveni pramenovi poput onih Megan Thee Stallion izgledaju posebno atraktivno, a ovakve crvene nijanse pomiješane s ljubičastim tonovima najbolje pristaju uz tamnije tonove kože uz koje se posebno lijepo ističu. Za postizanje ove boje iskusan kolorist je imperativ, a velika je vjerojatnost da će, da bi se postigla ova nijansa, biti potrebno prije bojenja izbijeliti kosu. 

Tamni bakar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Zendaya je jedna od onih žena koje bi sa svakom bojom izgledale senzacionalno, a ova odvažna tamna bakrena nijansa samo je jedna od brojnih koje je isprobala i koja to potvrđuje. Tamnije bakrene nijanse izvrsno pristaju uz maslinasti i nešto tamniji ten, a kao što je to slučaj i sa svim ostalim intenzivnim nijansama, i ova zahtijeva dosta truda da bi je se postiglo i održavalo.

Možda vas zanima Neke od najljepših nijansi crvene koje će nam služiti kao inspiracija za makeover kose u 2024. Rubrika Beauty Beauty

Mahagonij

Tamnokestenjasta kosa s crvenim sjajem kakvu nosi Shay Mitchell odlična je opcija za sve one tamnije kose koji su željni promjene.  Divno pristaje uz maslinastu i tamniju put i relativno je laka za postizanje, ali i održavanje. 

Cherry cola

Nijansa kojoj je ime nadjenuo TikTok vratila se na velika vrata nakon više od dva desetljeća kada ju je proslavila Kelly Rowland. Najbolje pristaje upravo uz tamniju put, a vjerujemo da ne moramo posebno naglašavati da će vješti kolorist morati uplesti svoje prste kako bi ovakva boj ispala baš kako treba. 

Boja vina

Ovo je jedna od rijetkih nijansi crvene koja jednako dobro pristaje svima, a u posljednje ju je vrijeme najčešće imamo prilike vidjeti na Sophie Turner. Nešto je lakša za održavanje od ostalih intenzivnijih nijansi, no teško ćemo je postići samostalno

Bordo crvena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA LA (@lala)

Nijansa kakvu obožava Lala Anthony definitivno je jedna od najljepših, ali i najzahtjevnijih opcija, a ova prekrasna mješavina tamno crvenih i ljubičastih tonova najbolje će pristajati uz tamniju put i zelene oči.

Photo: Instagram @actuallychristinahendricks

Komentari 0