Beauty

Beauty savjeti za sve iznad 40-e: 7 stvari koje trebaš raditi i 7 stvari koje ne bi smjela

  • Ulaskom u 40-e "pravila igre" se mijenjaju je koža postaje suša, bore naglašenije, tonus lica slabi...
  • No uz nekoliko jednostavnih trikova, tvoje lice može izgledati mlađe i odmornije
  • Jednako kao što uz pogrešan makeup ili neodgovarajuću njego možeš izgledati i starije od svoje dobi

Ljepota nema dobnih granica, postoje neka pravila koja je korisno poštovati nakon određene dobi. Ulaskom u 40-e godine, naša koža počet će prolaziti kroz određene promjene koje su povezane s gubitkom kolagena i elastičnosti te stvaranjem bora. Usto, vrlo je vjerojatno da će izraženiji biti podošnjaci, podbradat, kapci se mogu malo opustiti... No te promjene su normalan dio života, no ako si možemo pomoći da izgledamo lijepo i njegovano, a možda i koju godinu mlađe, zašto ne? Pravilnim odabirom šminke i pravilnom tehnikom njezine primjene, naravno uz odgovarajuću njegu kože (a pomaže i zdrava prehrana), i u 40-ima možeš djelovati mladoliko. 

1. Da: Primer

Primer tvojem licu čini ono što donje rublje radi tvome tijelu - zaglađuje, laska, skriva, i najbitnije, drži sve na svom mjestu. Bez obzira želiš li 'zamagliti' svoje bore, minimalizirati ih ili ujednačiti ton kože, dobar primer je ključ. Hidratizirajući primer je idealan jer zrela koža treba dodatnu vlagu i hidratizaciju kako bi bila zdrava i lijepa. 

Ne: Šminka bez prethodne hidratacije

Pobrini se da pripremiš lice, prije nanošenja bilo kakve šminke, pomoću primera i/ili hidratizirajuće kreme ili balzama, odnosno proizvoda koji će ti nahraniti i umiriti kožu. Tako ćeš morati upotrijebiti manje šminke, a ona će se ljepše nanositi na hidratizirano lice. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Catrice P&F Poreless Blur Primer (39, 90kn), Elemis Pro-Radiance Illuminating Flash Balm (333kn), essence prime+ studio mattifying+pore minimizing primer (29 ,90kn)

2. Da: Puder

Dobro odabranim puderom možemo i prikriti godine. Izbjegavaj pudere koji se skupljaju u porama i borama, teške i guste te radije odaberi one fluidnije. Također, kad je riječ o zrelijoj koži, puder bi trebao biti prikladan za nešto sušu kožu odnosno imati sposobnost hidratacije. Na kožu će se nanijeti ravnomjerno i  nće naglasiti nepravilnosti. Probaj zavoljeti i sjaj na licu jer će stvara brzopotezni lifting efekt. Ako te strah pretjeranog sjaja, napudraj T zonu. 

Možda vas zanima Ovaj puder nanijela sam ujutro i testirala hoće li izdržati do večeri Rubrika Beauty Beauty

Ne: Debeli sloj pudera

Jesi li znala da koža s godinama blijedi? Boju možeš vratiti ako izabereš topliji ton pudera ili pomiješaš svoju nijansu sa sljedećom tamnijom on. Ključno je blendanje jer je ono tajna besprijekorne baze te nema oštrih rubova. I ono najvažnije što vjerojatno već znaš - manje je više! Predebeli sloj pudera će te postarati.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: L'Oreal Paris True Match Tekući puder 7W Golden Amber (96, 90 kn), Maybelline New York Affinitone Tekući puder 24 Golden Beige (56,90kn), Shiseido Radiant Lifting Foundation SPF 15 #100 - Very Light Ivory 30 ml (305kn)

3. Da: Korektor

Savršen korektor može zavarati sve i stvoriti dojam kao da si imala dobrih 8 sati kvalitetnog sna. Dobar korektor je ključan za prikrivanje tamnih krugova i mrlja. Koža oko očiju postaje izrazito suha kad prijeđemo 40-u pa je najbolje odabrati korektor što više tekuće konzistencije. 

Ne: Korektor ispod vanjskog kuta oka

Kako ne bi privukla pozornost na bore na vanjskom kutu očiju, korektor nemoj nanositi na taj dio već samo na područje ispod unutarnjeg dijela oka pa prema otprilike polovici podočnjaka. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Maybelline New York Age Rewind Korektor 08 Buff (69,90kn), L'Oreal Paris Infaillible puder u stiku 160 Sand (89,90), Catrice One Drop Coverage Weightless korektor 003 Porcelain (35,90)

4. Da: Rumenilo

Rumenilo je izrazito bitno kad je u pitanju tvoja ljepota, a razlog je vrlo jednostavan. On odmah daje blistav sjaj i zdravu boju tvome licu. Kad je njegova nijansa u pitanju, izbjegavaj hladne nijanse. Boja breskve i nježne ružičaste nijanse odličan su odabir za sve tonove kože, a mogu se nositi i danju i navečer. Čak i ako nisi fan puno šminke, preskakanje rumenila tvoje lice će postarati. 

Ne: Rumenilo prenisko na obrazima

Probaj ne nanositi rumenilo nisko na obraze. Idealno je da ga staviš na vrh jagodica, a zatim razvučeš po obrazu. Dodaj rumenila i na vrh nosa kako bi tvoje lice bilo lijepo definirano. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Guerlain Meteorites compact powder limited - Wulong (594,30kn), Catrice Blush Box rumenilo 030 Golden Coral (27,90kn), Maybelline New York Fit Me rumenilo 40 Peach (52, 90kn)

Možda vas zanima Ako sada počneš raditi ovih 6 stvari za svoju kožu, estetski kirurg ti neće biti potreban Rubrika Beauty Beauty

5. Olovka za obrve

Vjerojatno znaš da ako želiš istaknuti oči moraš obratiti pozornost i na obrve. Što smo stariji naše obrve gube gustoću, ali i oblik, a pojavi se u njima i koja sijeda. A punije obrve stvaraju mladenački izgled dajući licu strukturu pa je tako olovka ključna za popunjavanje i davanje oblika obrvama. 


Ne: Pretjerivanje s bojom 

Kao prvo, odloži pincetu i uloži u serum za rast obrva. Ispuni obrve laganim potezima kako bi dobila dojam da su guste i ravnomjerno raspoređene. Budi samo oprezna kako ne bi pretjerala i zaigrala se s olovkom za obrve pa da ne ostaviš dojam lika iz crtića. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Catrice Brow Comb Designer Pro za obrve 010 Medium Brown (27,90kn), L'Oreal Paris Brow Artist pomada za obrve 106 Ebony (88,90), Maybelline New York Brow Satin Duo Dark Brown Olovka za obrve (51,90)

 

6. Da: Tuš, sjenilo i maskara

Pravilna makeup tehnika može tvom licu dati mlađi izgled i skinuti godine. Ako uvijek izgledaš umorno, bez obzira koliko sati spavala, upotrijebi dvostruku dozu korektora i to nijansu sa žutim podtonom. Zatim izaberi tople i mat tonove sjenila koji će ti dati odmoran izgled. Dobar tuš za oči što bliže trepavicama pomaže stvaranju iluzije o debljoj i tamnijoj liniji trepavica. Kao posljednje, prava maskara stvorit će definiciju i dodati dubinu tvojim očima. 

Ne: hladni tonovi i šljokice

Izbjegavaj svjetlucava sjenila i hladne tonove smeđe i sive boje jer će one tvoje oči učiniti umornijima. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: L'Oreal Paris Super Liner tuš za oči (71,90kn), Maybelline New York Gigi Hadid Paleta sjenila za oči (97,90kn), Maybelline New York Volume Express Colossal Go Extreme Black Maskara (64,90kn)

7. Da: Ruž 

Ruž je najbolji način da zaokružiš svoj makeup look. Istrljaj usne ili napravi peeling kako bi uklonila mrtvu kožu, a usne postale glatke. Nanesi balzam te pusti da se upije, a zatim višak obriši. Ako imaš pigmentirane usne, možeš na njih staviti malo korektora. Olovkom za usne u boji ruža iscrtaj linije te nanesi ruž u jednom sloju. 

Ne: Neutralne nijanse

Nemoj se bojati jačih boja jer to što si prešla 40 godine ne znači da se moraš držati samo neutralnih nijansi. Za svaku postoji nijansa koja joj se najviše sviđa i koja joj odgovara.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: L'Oreal Paris Color Rich Ruž za usne Matte 227 Hype (92,90kn), Maybelline New York Color Sensational Ruž za usne 250 Mystic Mauve (59,90kn), Guerlain KissKiss lipstick 565 (207,20kn)

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0