Beauty

Dobar korektor za manje od 40 kn? Isprobala sam i moguće je!

  • Isprobala sam novi Catrice One Drop Coverage korektor
  • Cijena ovog korektora je 35,90 kn i dostupan je u svim drogerijama
  • Rekla bih da ovaj korektor ima srednje prekrivanje, malo se uvlači u borice, ali lijepo se blenda i dugotrajan je 

Potraga za savršenim korektorom nikada ne prestaje. Na tom malom proizvodu je prilično velika odgovornost - mora prikriti sve tragove nesanice, stresa i loših životnih navika, a pritom mora izgledati zdravo i ne uvlačiti se u sitne borice oko očiju. S obzirom da sam od vlastitih prijateljica čula jako dobre kritike na njegov račun, odlučila sam isprobati novi Catrice One Drop Coverage korektor, jedan od novijih proizvoda u Catrice asortimanu.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Što očekivati?

Iz Catricea su obećali da je ovaj korektor dugotrajan te otporan na znoj i obogaćen hijaluronskom kiselinom. Osim toga, naveli su kako je tek jedna kapljica dovoljna za maksimalan učinak. Cijena ovog korektora je 35,90 kuna, a dostupan je u svim drogerijama. U pakiranju (koje jako podsjeća na njihov popularni tekući puder HD Liquid Coverage) je 7 ml proizvoda i ta bi količina trebala potrajati stvarno jako dugo. Jedina manje praktična stvar kod ovog korektora jest pipeta kojom se vadi iz pakiranja. Dakle, prvo ga svakako nanesi na ruku pa onda na područje oko očiju jer, ako nanosiš izravno na područje oko očiju, možeš nanijeti previše i postići kontraefekt. 

Možda vas zanima Google kaže da je NARS najbolji korektor na svijetu Rubrika Beauty Beauty

Područje oko očiju u mom slučaju...

Odlučila sam se za nijansu 005 Light Natural koja je neutralnog podtona i mislim da sam pogodila. Prije nego što započnem s recenzijom, moram ti reći da nemam jako tamne podočnjake ni osjetljivo područje oko očiju. Posljednjih tjedana jako sam zadovoljna novom okoloočnom kremom koju testiram (i o tome će biti riječi) pa je stanje maksimalno stabilno. Ono što je jako iritantno su sitne borice koje imam na tom području i u njih se svaki proizvod uvlači. Već sam odustala od potrage za korektorom s kojim se to neće dogoditi, ali svakako nastojim da to bude u što manjoj mjeri.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Fotografirano oko 7:30, neposredno nakon nanošenja make-upa

Nanošenje

Što se korektora tiče, sama tekstura mu je već na prvi dodir dosta lagana pa sam posumnjala u punu prekrivnu moć. Rekla bih da je ipak srednja. Što se mene tiče, dobro prekriva, ali, u slučaju da su tvoji podočnjaci tamniji, mogla bi zatrebati nadogradnju. Nadalje, to da jedna kapljica sve prekrije isto je relativno. Meni je potrebna jedna kapljica po oku, a nekome će definitivno zatrebati i više. U njegujuća svojstva ne bih ulazila jer mi nije poboljšao, ali ni pogoršao situaciju. Sam proces nanošenja korektora izrazito je lak i ugodan. On se lijepo blenda i stapa s kožom. Ja sam ga nanosila beauty blenderom i setirala transparentnim puderom jer to tako uvijek činim. Na prvi pogled, prilično mi se svidio. Iako mi je prijateljica spomenula da blago oksidira i mrvicu potamni, ja to uistinu nisam uočila. 

Možda vas zanima Pronašli smo 7 izvrsnih korektora ispod 50 kuna Rubrika Beauty Beauty

Nekoliko sati kasnije...

Sada te sigurno zanima kako se korektor držao tijekom dana. S obzirom na moju izrazito masnu kožu, makeup mi se do poslijepodneva, kao što možeš vidjeti, prilično raspao. Puder mi se zasjajio i ruž se raspao čak i nakon obnavljanja, ali stekla sam dojam da se korektor jako dobro drži. Dakako, malo više mi se uvukao u borice nego što je to bilo na početku, ali daljnje probleme stvarno nisam uočila. Ne izgledam si umornije ni starije, kao što se zna dogoditi s nekim drugim korektorima. Sve u svemu, ovaj korektor ispunio je moja očekivanja i sigurna sam da ću ga i dalje koristiti.  Omjer cijene i kvalitete je stvarno fantastičan. Ipak, upozoravam te da je svaka koža drugačija i da je ovo samo moje skromno iskustvo. Jesi li ga ti već isprobala?

Možda vas zanima Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0