Beauty

Pokvari cijeli dojam! Najveća greška koju žene čine pri nanošenju tekućeg pudera

  • Nanošenje tekućeg pudera nije tako jednostavno koliko se čini na prvi pogled i možeš učiniti mnoge pogreške
  • Jedna od pogrešaka je izlijevanje pudera na samo jedno mjesto na licu
  • Mnogo mudrije je puder prvo istisnuti na ruku ili na stakalce 

Kada tekući puder nanose slavni beauty gurui, postupak se čini kao najjednostavniji zadatak na svijetu. Međutim, mnogo je zabluda u koje možemo upasti na putu do savršenog tena.  Osim što je u moru pudera teško naći proizvod u skladu s našim željama, ponekad stvari ne funkcioniraju ni s najboljim puderima. Jedna od mogućih pogrešaka događa se već pri prvom kontaktu s tekućom podlogom - istiskivanjem pudera iz bočice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NikkieTutorials (@nikkietutorials) on

Opasnost od sušenja

Ukoliko puder iz bočice izliješ na samo jedno mjesto na licu, a potom ga kreneš raspoređivati kistićem ili spužvicom po ostatku lica, možeš upasti u pravu make up zavrzlamu.  Za početak, ako se puder brzo suši, morat ćeš biti jako brza da sve rasporediš pravilno prije nego se puder potpuno uhvati za mjesto na kojem je nanešen. Ako se sasuši prije nego što uspiješ, imat ćeš neujednačen ten i pomalo neuredan look koji nikako ne želiš. U slučaju da posjeduješ puder u sticku, rasporedi ga posvuda po licu, a nipošto na samo jedno mjesto. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeup reviews (@makeup_pallette) on

Nadalje, kada proizvod naneseš izravno na lice, nemaš kontrolu nad količinom koju nanosiš. Lako možeš istinuti previše proizvoda i onda izgledati veoma neprirodno. Da ne kažemo da je višak pudera na licu užasno teško razmazati! 

Možda vas zanima Matea Miljan pokazala je kako da ti na odjeći ne ostane trag od šminke dok se odijevaš Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlanta Bridal Makeup Artist (@krystalraeartistry) on

Od sredine prema van

Mnogo je lakše puder isuti na ruku ili stakalce, a potom ga prstima, kistom ili blenderom razmazivati po licu i postupno nanositi dio po dio. Tako ćeš bolje vidjeti efekt koji postižeš na koži i mnogo lakše rasporediti proizvod. Osim toga, lakše možeš uočiti da ga nanosiš premalo ili previše. Osim toga, make-up artistica slave Alexe Chung, Liz Pugh, savjetovala je da je ''puder uvijek bolje nanositi od centra lica prema vanjskim uglovima, prema liniji kose''. To je najbolji recept jer većina nas najjače pokrivanje treba upravo u centralnom dijelu. I, ne, ovo nipošto ne znači da puder izliješ izravno na čelo i nos jer, naučili smo, to je pogreška. 

Možda vas zanima Znanost otkriva koji detalj najviše utječe na to da tvoje lice izgleda lijepo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0