Beauty

Baby botoks je omiljeni estetski tretman na TikToku. Evo po čemu se razlikuje od 'pravog' botoksa

  • Od botoksa, ukoliko ga koristimo pravilno, možemo imati mnoge koristi, a jedna od onih najvažnijih svakako je glatkija koža koja izgleda mlađe
  • Za sve one koje plaši i najmanja mogućnost 'zamrznutog' lica, baby botoks bi mogao biti baš ono za čim su tragali
  • Iako u pitanju nije najinovativnija pojava u svijetu injektiranja, ova tehnika posljednjih mjeseci postaje sve popularnija, a istražili smo sve što je o njoj važno znati

Unatoč tome što je zahvaljujući mnogim slavnim i manje slavnim osobama koje su pretjerale s njegovom upotrebom zaradio djelomično negativnu reputaciju, činjenica je da od botoksa, ukoliko ga koristimo pravilno, možemo imati dosta koristi, a jedna od onih najvažnijih svakako je glatkija koža koja izgleda mlađe. A za sve one koje plaši i najmanja mogućnost 'zamrznutog' lica, baby botoks bi mogao biti baš ono za čim su tragali. 

Velika je vjerojatnost da smo na nekom od svojih feedova na baby botoks naletjeli barem jednom, a glavni razlog tome je što, iako u pitanju nije najinovativnija pojava u svijetu injekcija, ova tehnika posljednjih mjeseci postaje sve popularnija. I definitivno je vrijedi istražiti ako želimo prirodan izgled. 

Što je baby botoks?

Baby botoks je tretman neuromodulatorom, a što znači da koristi neurotoksin koji privremeno paralizira mišiće ispod kože, učinkovito izglađujući bore i fine linije. Neuromodulatori se prodaju pod robnom markom Botox kao i Xeomin, Dysport i Jeuveau, no često ih se sve jednostavno naziva botoksom. Sam je tretman poznat i kao mikro botoks te slijedi isti postupak kao i standardni botoks, ali  se primjenjuju manje doze.

 | Autor: Instagram @sophiehabboo Instagram @sophiehabboo Foto: Instagram @sophiehabboo

Budući da se tretman nerijetko koristi kao preventivna mjera, odlična je opcija za nekoga tko tek počinje primjećivati prve bore na čelu i bore koje nastaju prilikom mrštenja te želi usporiti njihov razvoj pa najveći broj onih koji se odlučuju na baby botoks čine ljudi u 20-ima kojima je ovo prvi susret s botoksom.

Možda vas zanima Iako svi misle da koriste botoks, Bella Hadid, Jennifer Aniston i Kate Hudson koriste još moćnije beauty oružje Rubrika Beauty Beauty

Ovaj je tretman idealan i za sve one koji traže suptilnije rezultate, a iz bilo kojeg razloga osjećaju odbojnost prema neuromodulatorima. U pitanju je brz postupak sa značajno manje primjetnim rezultatima pa se na njega odlučuju i oni koje klasični tretman botoksom užasava.

Kao što smo već spomenuli, najveća razlika između baby botoksa i onog standardnog je primijenjena doza. Zahvaljujući manjoj dozi, baby botoksom se postiže prirodniji i suptilniji ishod, dok uobičajeni botoks obično uključuje veću dozu za izraženiji ili 'zamrznutiji' učinak. Osim toga, budući da je u pitanju manja doza, učinci baby botoksa traju samo dva do tri mjeseca, dok standardna doza  obično traje oko četiri mjeseca, iako se učinak razlikuje od osobe do osobe. Dakle, ova opcija može biti zahtjevnija i skuplja za održavanje jer, ukoliko želimo trajne rezultate, zahtijeva češće tretmane.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Foto: Instagram @haileybieber

Prednosti baby botoksa

Baby botoks ima slične prednosti kao i obični botoks, a što znači da izglađuje fine linije i bore na određenim dijelovima lica, a od standardnog se botoksa najviše razlikuje u rezultatima jer licu daje mekši i mladenačkiji izgled, a osobito oko osjetljivog područja oko očiju. Baby botoks se prvenstveno koristi kao preventivna metoda, dok je standardni botoks najčešće korektivna, a bitna je razlika i to što omogućuje više pokreta mišića u licu nakon tretmana nego standardni botoks.

Nedostaci baby botoksa

Nedostaci su slični onima uobičajenog botoksa, a to znači da možemo očekivati mogućnost oteklina i modrica nakon tretmana, iako se to ne događa uvijek. Najvažnije je da tretman izvodi licencirani i pravilno obučeni liječnik kako ne bi došlo do dugoročnih negativnih učinaka.

Možda vas zanima Botoks za obrve sve je popularniji tretman. Istražili smo prednosti i mane Rubrika Beauty Beauty

Kako izgleda priprema za tretman?

Priprema je vrlo jednostavna i uglavnom se svodi na izbjegavanje uzimanja lijekova za razrjeđivanje krvi, pijenja kave i korištenja  određenih sastojaka poput retinola oko 24 sata prije samog tretmana.

 | Autor: Instagram @jesshunt2 Instagram @jesshunt2 Foto: Instagram @jesshunt2

Slično uobičajenom tretmanu botoksom, naš će se liječnik prvo posavjetovati s nama o tome gdje ga želimo ubrizgati i procijeniti odgovarajuću količinu kako bismo dobili željene rezultate. Zatim će očistiti željeno područje alkoholom, a nakon čega će uslijediti  ubrizgavanje malih površinskih količina u gornji sloj kože. Tretman može trajati od 20 minuta do sat vremena, ovisno o područjima koja želimo tretirati.

Nakon injekcije, gotovo odmah se možemo vratiti svojim normalnim aktivnostima, a uz bilo koji neuromodulatorski tretman obično se preporučuje ne ležati četiri do šest sati, budući da to potencijalno može uzrokovati migraciju materijala na druga područja lica ili tijela.  Preporučuje se i da izbjegavamo trljanje kože i izlaganje suncu prvih nekoliko dana.

Koliko košta baby botoks?

Budući da dječji botoks zahtijeva manju dozu, uglavnom je jeftiniji od prosječnog tretmana neuromodulatorom, a sama cijena može ovisiti o tome u kojoj zemlji se podvrgavamo tretmanu, samom pružatelju usluga, pa čak i marki neuromodulatora koji se koristi. Teško je dati točnu procjenu jer neke klinike naplaćuju po jedinici, dok druge naplaćuju za područje koje se tretira, no u svakom će slučaju to biti manje od standarnog botoksa kojemu se cijena uglavnom kreće od 300 do 600 eura.

 

Photo: Instagram @jesshunt2

Komentari 0