Life&style

5 grešaka koje svakako treba izbjeći ako briješ bikini zonu

  • Sezona depiliranja je već odavno počela, a s njom i pojava dosadnih uraslih dlačica, iritacija na koži i ranica nastalih korištenjem britvica
  • Najbitnije je dobro pripremiti kožu, a zaboraviti na depiliranje 'na suho' i seksi rublje
  • Savjetujemo ti i da depilirano područje nakon brijanja tretiraš nekom laganom protuupalnom kremom jer bi te uobičajeni losion mogao dodatno iziritirati

Vjerojatno ti je već jako dobro poznato da prilikom brijanja nije dobro koristiti tupu oštricu, da je duže dlačice prvo potrebno skratiti škaricama i da je prilikom depilacije bolje koristiti pjenu za brijanje nego gel za tuširanje. No, postoji još par stvari na koje bi bilo dobro obratiti pažnju i učiniti cjelokupno iskustvo što efikasnijim i bezbolnijim. Evo 5 grešaka koje možda nesvjesno radiš prilikom brijanja, a zbog kojih je koža nadražena i upaljena.

 

1. Počinješ s depilacijom čim udeš pod tuš

Čim skočiš pod tuš, dohvatiš se britvice i pjene za brijanje? Možda bi ipak trebala promijeniti redoslijed i ostaviti to za kraj. Zašto? Zato što ti je tek nakon tuširanja koža hidratizirana, a folikule mekše što smanjuje rizik od neugodnih ranica i iritacija nastalih prilikom brijanja te urastanja dlaka. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: GILLETTE Venus Breeze britvice (66,99 kn), NIVEA britvice (45,00 kn), BIC jednokratne britvice (22,19 kn)

2. Ne radiš piling

Piling je izvrsno rješenje za urasle dlačice bez obzira koju metodu depiliranja koristiš i koji dio tijela depiliraš. On skida sloj mrtvih stanica na koži te ju ostavlja sjajnom, mekšom i podatnijom. Pilingom se možeš riješiti starih uraslih dlačica, ali i spriječiti nastanak novih. Zato, prije brijanja, ali i bilo kojeg drugog načina depilacije napravi piling.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: BIOTHERM piling za tijelo (150,00 kn), ST. TROPEZ piling za tijelo (119,00 kn), DOUGLAS piling za tijelo (79,90 kn)

Možda vas zanima Izbijaju ti prištići i crvenilo nakon depilacije? Spriječi to uz ovih par trikova Rubrika Life&style Life&style

3. Koristiš svoj uobičajeni losion za tijelo i na tom području

Ako ti je koža nadražena i suha nakon brijanja, vjerojatno posežeš za svojim uobičajenim losionom za tijelo. To nikako nije dobro jer možda sadrži sastojke koji mogu iritirati svježe obrijanu kožu. Umjesto toga, savjetujemo ti da nabaviš neku laganu umirujuću kremu s protuupalnim svojstvima.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: MELEM u tubi (30,90 kn), MIXA SOS krema za regeneraciju kože (45,64 kn), NIKEL aloe vera krema s kamilicom (69,90 kn)

4. Briješ se 'na suho'

Koliko puta ti se dogodilo da si depilaciju ostavila za zadnji tren pa počela brijati suhu i nepripremljenu kožu? Ah, znamo kako ti je - a vrlo dobro to zna i tvoja nadražena koža. Idući put izdvoji barem 5 minuta vremena više i na mjesto koje želiš depilirati pritisni topli ručnik kako bi folikule barem malo omekšale.

Možda vas zanima Kako da tvoj puder izgleda savršeno i traje dugo? Isprobala sam najbolji savjet vizažista i stvarno djeluje! Rubrika Beauty Beauty

5. Odmah nakon depilacije uskačeš u seksi rublje

Upravo si se svježe obrijala pa želiš zablistati u svojim novim čipkastim gaćicama? Ili tangama? Hm, one bi ti mogle dodatno iziritirati područje i ostaviti te s neugodnim ranicama i uraslim dlačicama. Savjetujemo ti da zgrabiš dobre stare pamućne gaćice i daš još malo vremena svojoj koži da se oporavi od brijanja.

Photo: shutterstock

Komentari 0