Beauty

5 beauty pitanja i 5 domaćih influencerica: Evo kako se pripremaju za proljeće

  • S dolaskom nove sezone, kod mnogih od nas slijedi i nešto drugačija beauty rutina
  • Popričali smo s Lanom Biželj, Dorin Zelenikom, Lucijom Lugomer, Mašom Zibar i Marijom Nikšić kako bismo doznale koje sve promjene one uvode s dolaskom našeg omiljenog godišnjeg doba
  • Otkrij što su nam sve rekle o svojim skincare i haircare rutinama, odabranim manikurama i parfemima te tretmanima koje obavljaju u pripremi za novu sezonu
  • Pročitaj više: 'The Ordinary' je lansirao novi proizvod s retinalom koji je puno snažniji od retinola

Dok prelazimo iz zimske u proljetnu sezonu, naša beauty rutina treba vlastitu preobrazbu ili proljetno čišćenje. S promjenom godišnjeg doba dolazi potreba za prilagodbom naših navika u njezi kože i kose. Uz to, često osvježavamo svoje manikure pastelnim bojama, a ponekad dobijemo želju i za odlaskom na koji tretman kod profesionalaca kako bismo se dodatno razmazili. Zanimalo nas je koje rituale imaju neke od najpopularnijih domaćih influencerica kad nam stigne ovo doba godine i uvode li i one neke promjene pa smo im postavile pet pitanja kako bi podijelile s nama svoje proljetne beauty rutine. U nastavku pročitaj što su nam sve otkrile Lana Biželj, Dorin Zelenika, Lucija Lugomer, Maša Zibar i Marija Nikšić o svojim skincare i haircare rutinama, odabranim manikurama i parfemima te tretmanima koje obavljaju u pripremi za novu sezonu.

 | Autor: Kaboompics Kaboompics Foto: Kaboompics

Možda vas zanima Najstarija influencerica na svijetu - Dorothy Wiggins ima 98 godina i ne prestaje inspirirati Rubrika Life&style Life&style

Skincare

Kad je riječ o njezi kože, naše influencerice su istaknule važnost SPF-a te korištenje laganijih hidratantnih krema i seruma. Tu je i neizostavna okoloočna krema za neke, a uz to mnoge od njih prelaze na laganije proizvode na bazi vode kako bi izbjegle začepljenje pora, a istovremeno osigurale potrebnu njegu i hidrataciju koži. 

1. Kako njegujete svoju kožu u pripremi za toplije doba godine? Uvodite li neke promjene ili imate svoj tajni skincare recept kojeg se držite svih 365 dana u godini?

Lana Biželj: Ne bih rekla da kod mene postoji drastična razlika kako se mijenjaju godišnja doba, osim toga što ljeti postajem redovitija u obnavljanju SPF-a i ne koristim kiseline prije direktnog izlaganja suncu. Inače konstantno koristim AHA/BHA ili retinol kada je sunce i UV zračenje slabije. Također, ljeti češće posežem za nešto laganijim teksturama krema tijekom dana, dok noću i dalje volim bogato nahraniti i “zaključati” proizvode u kožu nekom bogatijom teksturom kreme nakon što me sunce cijeli dan umivalo. Uz to, redovito idem na mehaničko čišćenje lica, tijekom cijele godine, i svakodnevno mi je najvažnije detaljno, double cleanse čišćenje lica i dobra hidratacija te vitamin C koji mi između ostalog daje blistavost koži.

Dorin Zelenika: Ja u pravilu svaka 2-3 mjeseca promijenim neki proizvod u svojoj rutini jer imam osjećaj kao da mi se koža zasiti te rutine pa promjena uvijek odlično odradi posao, bilo da se radi o serumu, cleanseru, kremi. Ono što u proljeće uvodim je svakako SPF 50 jer u zimskom periodu koristim dnevne kreme sa SPF-om 30. Tako da se uskoro prebacujem na svoj omiljeni La Roche-Posay Fluid sa SPF-om 50.

Možda vas zanima Ana Bacinger oduševila nas je s ova dva outfita - detalji su posebno moćni Rubrika Moda Moda

Lucija Lugomer: Moja beauty rutina od hladnijih dana prema toplijem razdoblju godine razlikuje se samo u jednom segmentu. Naime, tijekom hladnijih dana u svoje hidratantne kreme stavljam par kapi njegujućih ulja - u dnevnu i noćnu kremu. Tijekom toplijih dana koža mi nije toliko suha jer nema više grijanja i suhoga zraka, stoga ulje mičem iz rutine.

Maša Zibar: Moj skincare je uvijek isti. Serum, okoloočna krema, krema za dan/noć. Kada dođu topliji dani svakako pojačam SPF. U ljeti bez SPF-a 50 ne izlazim van. Kad sam bila mlađa nisam imala pojma o štetnosti sunca i danas imam dosta hiperpigmentacijskih mrlja. Zato sam danas puno pametnija…

Marija Nikšić: Svela sam beauty rutinu na par koraka i pojednostavila cijeli ritual. Serum kojem se uvijek iznova vraćam je Caudalie Vinosource s hijaluronom. Dobra provjerena formula koja uvijek vraća sjaj i hidrataciju. Dr. Jart Ceramidin krema i Clinique All About Rich Eyes okoloočna krema. To su mi trenutni beauty favoriti. Naravno, SPF krema kao dio dnevne rutine mora biti fluidna i da ne začepljuje pore. Tu biram Avène ili La Roche-Posay.

Sandra Petrač Možda vas zanima Travel influencerica Sandra Petrač s nama je podijelila 3 svoje top destinacije za proljeće. Evo ideja za putovanje! Rubrika Life&style Life&style

Beauty tretmani

S promjenom vremena, moglo bi biti korisno otići na pokoji tretman u salonu - bilo da se radi o njezi tijela ili samo za opuštanje u trenutku rezerviranom za nas. Od HydraFacial tretmana do čišćenja kože lica i anticelulitnih masaža - ako i ti odlučiš isprobati neki od tih tretmana, nemoj se zaboraviti posavjetovati sa stručnjakom kako bi utvrdila koji bi bili najkorisniji za tvoje specifične potrebe.

2. Postoji li neki “go-to” tretman koji vjerno obavljate u pripremi za proljeće/ljeto?

Lana Biželj: Ne mogu reći da pretjerano eksperimentiram s beauty tretmanima budući da se ne usudim previše isprobavati zbog svoje sklonosti keloidima (reljefnim ožiljcima), tako da mi svi invazivniji tretmani padaju u drugi plan. No, dobro mehaničko čišćenje lica kod moje kozmetičarke, uz nježniji kemijski piling, svakako je nešto što obavljam prije velikih izlaganja suncu.

Dorin Zelenika: Jedino što od tretmana za lice redovito provodim je HydraFacial i to je po meni ujedno i najdjelotvorniji tretman koji dubinski čisti, a potom hrani kožu i pruža joj nevjerojatan, dugotrajan glow. Stoga ću svakako krajem mjeseca ponoviti tretman. Osim tretmana lica, u proljetnom periodu odlazim i na anticelulitne masaže u NovaMed studio.

Lucija Lugomer: Ono što sam naučila s godinama jest 'manje je više'. Stoga ne odlazim na tretmane lica jer je moja koža iznimno zahvalna, njegovana i stekle smo jednu odgovarajuću rutinu. Čim nešto počnem “brljaviti” oko nje, onda primjećujem i promjene, češće one koje nisu dobrodošle. Baš osjećam da koži zna biti previše.

Možda vas zanima Najmlađa influencerica na svijetu ujedno je još beba - i milijunašica. Evo kako Lua zarađuje vrtoglave svote Rubrika Life&style Life&style

Maša Zibar: Jedino što pojačam je redovnija pedikura - čim se skinemo u sandale stavim trajni lak. A što se tiče masaža, njih planiram uvesti kao jednomjesečnu njegu i opuštajući tretman samo za sebe. Imam dvoje djece i masaža cijelog tijela mi je itekako potrebna. Ostale tretmane radim sama doma. Planiram u nekoj skorijoj budućnosti početi raditi na tjelovježbi, a uz to bih odabrala i neki tretman za smanjivanje celulita. Od puberteta imam problema s njim.

Marija Nikšić: Nemam posebne pripreme. Pratim svoju kožu i prema tome pojačavam ili smanjujem njegu.

Manikure

Vrijeme je i za pripremu noktiju za proljetnu i ljetnu sezonu. Naše influencerice najčešće biraju nude nijanse za clean manikuru ili klasične crvene za one dane kad požele neku upečatljivu boju. Tko preferira kakvu manikuru, a tko je vjeran urednim, kratkim noktima bez lakova za nokte, pročitaj niže.

3. Kad se radi o manikurama, koji će biti vaš omiljeni odabir za proljeće 2024.?

Lana Biželj: Moram priznati da sam postala izrazito dosadna s manikurama. Prije koju godinu sam još crtala po noktima, a u posljednjih godinu, dvije više naginjem klasici. Crveni lak sam prvi put nakon više od desetljeća na nokte stavila prije nekoliko mjeseci, a generalno preferiram nude nijanse uz dugi bademasti oblik i dobar baby boomer. Ne mogu reći da pretjerano pratim trendove po ovom (a ni nekom drugom) pitanju, već slušam sebe, svoj stil i izgradnju kroz neko odrastanje.

Dorin Zelenika: Kod mene je uvijek ili neka neutralna ili crvena manikura, eventualno french, stoga u istim tonovima nastavljam i nadolazeći period. Kuma i sestra se uvijek zezaju da sam predosadna sa svojim klasičnim manikurama, ali što ću, haha, to je jedino što volim i što pristaje mom stilu.

Lucija Lugomer: Što se tiče manikure/pedikure tu sam veliki konzervativac, odnosno, u mojoj paleti boja nalaze se mliječne i prirodne nijanse te često uključuju ili samo bazu ili neku nježnu francusku manikuru. No, s vremena na vrijeme iznenadim samu sebe s nekom crvenom nijansom. Tijekom ljetnih dana i kada moja koža poprimi tamniji ton, onda biram bijelu ili crvenu boju trajnog laka. 

Maša Zibar: Samo lijepa manikura bez laka. Imam malo dijete od tri mjeseca i za mene je najjednostavnije ne imati ništa na noktima. Gelovi me odbijaju u zadnje vrijeme, a lak nema šanse da se zadrži na mojim noktima. Zato ih uvijek odrežem na kratko i to je to. 

Marija Nikšić: Što se tiče manikura, tu sam dosta klasičan tip, za proljeće pastelno, ali i crveno kao vječni klasik za sva godišnja doba.

 

Donna Lugonja Petković Možda vas zanima Dva modela Nike tenisica hit su među domaćim influencericama, a nose ih u svim bojama! Rubrika Moda Moda

Haircare

Marija, Lana, Dorin, Lucija i Maša s nama su podijelile i uvid u svoju rutinu njege kose. S povećanjem vlažnosti zraka i izloženosti suncu koje nam donosi proljeće, briga o kosi postaje sve važnija i tu nastupaju maske za kosu i leave-in regeneratori. Neki koriste i posebne proizvode za poticanje rasta kose te sprječavanje ispadanja vlasi dok je za druge profesionalni tretman u pomno odabranom salonu “must”.

4. Kosa je nezaobilazna tema pa kako nju najradije njegujete i pripremate za novu sezonu?

Lana Biželj: E, kod kose sam vrlo specifična i dok nisam pronašla savršenu frizerku i hair stilisticu koja koristi proizvode koje koristim i ja te koja mi zna obojiti kosu u moju hladnu, prirodnu boju, bez da imam naglašeni crveni pigment, nisam bila sasvim zadovoljna. Već godinama koristim gotovo isključivo Authentic Beauty Concept proizvode koji su bez sulfata, parabena i ne otežavaju mi kosu koja je izrazito gusta i teška. Kosa mi je nekako prvo što vidim na osobi i bitno mi je da mi je uvijek čista i njegovana. Tvrdim da suhi šampon nije tu da nas spašava i da ne operemo kosu po 7 dana, već da nam pomogne održati volumen i nježno odvojiti kosu od tjemena te produžiti vijek frizure u prvim danima.

Sad kad imam dužu kosu nego što sam imala posljednjih 14 godina, jako mi ju je teško fenirati doma, pa feniranje i kovrčanje kose koje obožavam, prepuštam frizerki. Moj haircare tretman kod kuće uključuje duplo šamponiranje, regenerator ili masku dva puta tjedno. Potom nježno posušim kosu ručnikom, nakon čega još stavljam primer koji djeluje i kao zaštita od topline, pa malo leave-in regeneratora u spreju i, ovisno o efektu koji želim, ponekad stavim sea salt sprej koji mi pruža volumen. Ponekad nanesem i malo parfema za kosu te kreme na vrhove kose ili miks kreme i ulja. U konačnici najčešće samo djelomično posušim kosu fenom, a onda ju pustim da se do kraja osuši prirodno, na zraku.

Dorin Zelenika: Kosi pridajem puno pažnje, posebice jer je duga i plava. Flora Paris proizvodi su moj “holy-grail” i vjerno ih se držim - i kod kuće i u salonu. Ono što prije ljeta pojačam je redoviti detox piling vlasišta i dubinska njega koja se sastoji od Florine maske, u kombinaciji s par kapi boostera s keratinom i lipopeptidima. To je moj recept za sjajnu i zdravu kosu kroz cijelu godinu.

Lucija Lugomer: Sve više od neke basic rutine prepuštam ekipi iz salona Evelin. Svoju pripremu za proljeće sam već napravila, a ona je uključivala glossing (toniranje), dubinski tretman njege i šišanje. S obzirom na to da sam bojana balayage tehnikom, moja kosa iziskuje puno više od moje klasične rutine koju znam i mogu sama napraviti doma. 

Možda vas zanima Modni brend Celine pokreće beauty liniju: prvi proizvod Celine Beauté je crveni ruž, a stiže još 15 nijansi Rubrika Beauty Beauty

Maša Zibar: Počela mi je jako opadati kosa što je normalno nakon poroda i zbog dojenja pa sada redovito stavljam losion od piskavice i ružmarina protiv opadanja kose, kao i ulje za vlasište od ružmarina i klinčića. Nadam se da će to spriječiti da ne oćelavim na nekim dijelovima glave kao nakon prvog poroda. Inače kosa mi nikad nije bila gušća i dulja. Jednom mjesečno farbam izrast.

Marija Nikšić: Kosu perem Ducray šamponom za poticanje rasta kose jer sam imala period ispadanja kose, radim scalp oiling masažu s uljima za kosu i četkama za masažu vlasišta. Zatim obavezno stavljam hidratantnu i proteinsku masku za kosu - za jedno pranje koristim proteinsku, potom za sljedeće hidratantnu, i tako naizmjence. Trenutni favoriti su mi Redken All Soft proteinska maska za kosu i Apivita Hydration Moisturizing za hidrataciju. Obavezno poslije feniranja stavljam ulje za kosu Davines OI oil.

Parfemi

Proljeće je savršeno vrijeme za osvježiti svoju kolekciju parfema. Novi miris može biti mala, jednostavna promjena koja može imati veliki utjecaj na naše cjelokupno raspoloženje i energiju za taj dan. Doznaj biraju li naše influencerice laganije mirisne note ili su vjerne nekim bezvremenskim klasicima bez obzira na godišnje doba.

5. Koji će biti vaš must-have parfem za nadolazeću sezonu?

Lana Biželj: Floraïku AO, za nešto citrusnije, svježe, zabavne i razigrane momente (izvrsno se miksa s Moleculom), Signature Sillage d’Orient Musk, za nešto ženstvenije, puderastije momente, Jo Malone Scarlet Poppy za slatkaste, casual dane kada želim nešto što će biti suptilno i ugodno, a to je moj glavni odabir i za svaki date night. Ne smijem zaboraviti i na Tom Ford Black Orchid, a na popisu za isprobati ih imam još mnogo…

Dorin Zelenika: To su definitivno Jour d'Hermès i Orto Parisi Bergamask. Moji ljetni signature mirisi već niz godina za koje me uvijek zaustavljaju i pitaju koji je to parfem.

Lucija Lugomer: Nemam nekog posebnog novog favorita, no moj odabir za proljetne dane bit će vječni klasik, parfem naših mama, a to je Lou-Lou brenda Cacharel. Još bih mogla izdvojiti Amouage Jubilation 25 Woman. 

Maša Zibar: Ja sam zaljubljena u Xerjoff Opera.

Marija Nikšić: To bi bio Van Cleef & Arpels California Rêverie. Nježan, postojan i poseban.

Ulje za lice Možda vas zanima Ovo drogerijsko ulje za lice djeluje poput faceliftinga i idealno je za 'beauty sleep' Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @lanabizelj & @dorinlucissima & @ormarija

Komentari 0