Slavna manekenka vrlo mudro odgovorila na optužbe da se neprimjereno odijeva za "ženu u pedesetima"

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Nekadašnji supermodel i danas uspješna fotografkinja Helena Christensen našla se prošlog travnja na meti javnosti
  • Dio modnih kritičara je smatrao kako je njezino odijevanje 'neprimjereno za jednu pedesetogodišnjakinju' te je to potaklo javnu raspravu
  • Helena se po prvi puta oglasila o ovom skandalu i jasno poručila da je ona zanimljivija od svojih godina te apelirala na rušenje predrasuda o "ženama u pedesetima"

Danski supermodel, bivši Victoria Secret model i kraljica ljepote Helena Christensen svojedobno je smatrana jednom od najljepših žena svijeta. Dok je devedesetih godina žarila i palima pistama najpoznatijih tjedana mode noseći kreacije renomiranih dizajnera, malo tko je mogao skinuti pogled s nje. Krajem prošle godine proslavila je svoj 50. rođendan, ali  godine nisu uzele danak na njezinoj skladnoj liniji. Svjesna svog odličnog izgleda, Helena se nerijetko odluči za izazovne modne kombinacije.

Iskrena ispovijest Jennifer Aniston otkriva koji joj je kompliment počeo ići na živce otkako je navršila 50

Skandal zvan "#bustier"

Tako se u travnju ove godine na zabavi povodom rođendana modela Gigi Hadid pojavila u trapericama i crnom čipkastom topu (bustieru) koji je više otkrivao nego skrivao. Samo par sati ranije crvenim tepihom događanja "Time 100 Gala" prošetala je u dekoltiranoj crnoj haljini s apliciranim cvijećem. Javnost je ova dva modna pojavljivanja dočekala na nož te su je brojni modni stručnjaci ocijenili kako je riječ o modnim kombinacijama neprimjerenima za ženu njezinih godina. To je potaknulo žustru medijsku raspravu o tome kako bi se zapravo trebale oblačiti pedesetgodišnjakinje u 21. stoljeću.

Život "Život počinje iza pedesete", poručuje manekenka koja u 59-oj reklamira donje rublje

"O meni ima zanimljivijih stvari od mojih godina"

Premda je bila uvučena u samu srž skandala, Helena se u jeku rasprave nije odlučila oglasiti. O situaciji progovara sada, nekoliko mjeseci kasnije u intervjuu za američki časopis You. "Ne želim pričati u intervjuima o svojim godinama jer smatram da je to uvijek ono što se nameće ženama. Čak i kratko spominjanje te stavlja u situaciju da cijeli razgovor bude upravo o tome." - započela je Helen. "Stoga bih vas zamolila da naprosto zaboravimo to pitanje. Ovo se odnosi na sve žene i sve članke o ženama. Muškarce to nitko ne pita jer jednostavno njima nije stalo do toga. " - otkrila je. Ovaj nekadašnji supermodel smatra kako je njezina dob zapravo ono najmanje zanimljivo kod nje i da bi se trebali usmjeriti na njezin rad, postignuća i ambicije. Također drži da je to pravilo koje treba vrijediti za sve žene.

NAJBOLJI ODABIR Frizure koje najbolje pristaju ženi u 30-ima, 40-ima i 50-ima

Pedesete - bez predrasuda

Godine prema njoj nisu faktor koji treba utjecati na to kako ćete se vi osjećati i što ćete nositi. Ako imaš samopouzdanje, imaš sve! A ona na svom izgledu predano radi te uz različite vanjske aktivnosti kombinira treninge boksa, joge i plesa. Žene ne bi trebale biti prozivane zbog svojih godina već uspješno naći način kako da u njima uživaju kako njima najbolje odgovara. Pritom, naravno, noseći ono što ih raduje. Što ti misliš o ovoj situaciji?

Posjeti Miss7.24sata.hr