Legendarna pjesma Eurythmicsa izašla je prije točno 40 godina, a evo gdje je danas Annie Lennox

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Legendarna pjesma Eurythmicsa 'Sweet Dreams' objavljena je prije točno 40 godina
  • Bila je to najuspješnija pjesma ovog poznatog britanskog dua, a nastala je u svega nekoliko minuta 
  • Povodom ovog velikog rođendana, neke su lijepe uspomene na nju podijelili i Annie Lennox i Dave Stewart

Priča o Eurythmicsu, britanskom glazbenom dvojcu kojeg su činili Dave Stewart i Annie Lennox, rijetkost je u svijetu glazbenika kada su osobni odnosi u pitanju. Nakon što su oboje bili dio benda Tourists tijekom kasnih 70-ih, Annie i Dave postali su par, ali su prekinuli kada je nastao Eurythmics. Ipak, umjesto da krenu svatko svojim putem, nastavili su raditi na glazbi zajedno, a profesionalno partnerstvo rezultiralo je brojnim hit albumima i singlovima te nezaboravnim nastupima uživo.

“Sonny i Cher imali su obratan slučaj: prvo su postali jako slavni, a tek onda prekinuli”, nedavno je komentirao Dave dodavši da su on i Annie bili par koji je živio zajedno, raskinuo vezu, a zatim nastavio profesionalno vrlo uspješnu suradnju. "Većini parova koji prekinu bilo bi teško raditi zajedno. Ne kažem da je sve bilo lako. Jedna stvar koja je nevjerojatna kod Annie i mene je da se nikada nismo svađali kroz 45 godina. Nikada se nismo posvađali. Imali smo neslaganja kada je jedna osoba željela učiniti jednu stvar, a druga osoba nije, ali kada zamislite parove ili ljude koji se iznenada žestoko posvađaju i potpuno polude, to se nikada nijedogodilo. Samo bismo se složili da se ne slažemo”, rekao je.

Njihov drugi studijski album 'Sweet Dreams (Are Made of This)' doživio je neviđeni uspjeh, i to prvenstveno zahvaljujući istoimenom hitu koji je objavljen prije točno 40 godina na današnji dan i koji je završio na samom vrhu Billboardove ljestvice. Karijera im je nakon toga strelovitom brzinom krenula uzlaznom putanjom te se nastavila kroz dugi niz godina, a u konačnici im prošle godine donijela i mjesto u Rock Roll Hall of Fame.

Stars Annie Lennox i danas je šarmantna, ali kako joj je tek kći zgodna! A i pjeva dobro kao mama

I ne samo da se pjesma popela na vrh Billboardove ljestvice, već se tamo zadržala impresivnih 26 tjedana. Sam album popeo se na 15. mjesto Billboardove ljestvice 200 najboljih i tamo proveo ukupno 59 tjedana.

“Kada mi netko kaže ‘Sweet Dreams’ ima 40 godina’, pomisliš ‘Dovraga!'. Tako puno zabave, a tako malo vremena. I danas kada sjednem u auto, tijekom skoro svake treće vožnje Eurythmics se pojavi na radiju. Ili u kafiću ili bilo gdje, stalno je tu, i 40 godina kasnije. Iako mislim da to ima puno veze s osobom, duom ili bendom, stvarno vjerujem da je to zapravo snaga pjesme", zaključio je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie Lennox (@officialannielennox)

Ova legendarna pjesma nastala je kada su on i Annie već prekinuli ljubavnu vezu, ona je bila pomalo ljutita i njihovim je odnosom vladalo podosta melankolično raspoloženje. Annie je ležala na podu u studiju, Dave se zabavljao bubnjarskim računalom što je u ono vrijeme bio apsolutni novitet, a kada ga je napokon pokrenuo i začuo dobro poznati beat, bio je kao osupnut. Par minuta kasnije u priču je dodao i monofoni sintisajzer, a Annie je odjednom skočila i počela svirati drugi sintisajzer. Par trenutaka nakon što su oboje krenuli ponavljati ‘Dovraga, ovo zvuči nevjerojatno!’, Annie je primila mikrofon i počela pjevati dobro poznate stihove ‘Sweet dreams are made of this…’. Samo petnaestak minuta kasnije njihova je vjerojatno najpoznatija i najuspješnija pjesma bila gotova. 

Life&style Svi se pitaju koliko Mariah Carey zarađuje od najvećeg božićnog hita svih vremena, procurio je iznos

“Gotovo je nemoguće povjerovati da je ‘Sweet Dreams' objavljena prije četrdeset godina! Od tada je uistinu nastavila putovati svijetom i preko sedam mora, a što je prekrasna i čudesna priča sama za sebe! Pjesme su poput brodova... Imaju svoja vlastita putovanja i odredišta.. Jednom kada su porinute, više nema povratka. Samo morate slijediti putovanje”, napisala je Annie na svom službenom Instagramu.

Zanimljiv trenutak ova je genijalna pjesma imala i prije dvije godine kada su na nju naletjeli blizanci Tim i Fred Williams, inače poznati po svojim 'First Time Hearing' videima na YouTubeu u kojima otkrivaju legendarne stvari i snimaju svoje reakcije prilikom prvog slušanja istih. 'Sweet Dreams' bila je jedna od mnogih koje su ih oduševile, a što je Annie doživjela simpatičnim do te mjere da je njihov video podijelila i na svom Twitteru. "O moj Bože!!! Ovo sam prvi put vidjela prije nekoliko dana… Nevjerojatno je iz moje perspektive, gledati ova dva nevjerojatna mlada momka kako upijaju Sweet Dreams – snimljenu 1983. TU leži prava moć glazbe... Ona je most do duše i intelekta!", zaključila je! 

A baš kao što zanimljiv život i putovanje ima najpoznatija pjesma koju je ikada snimila, zanimljivo životno putovanje ima i sama Annie. Danas je u sretnom braku sa svojim trećim suprugom Mitchom Besserom, veliki je uzor u svakom pogledu svojoj kćeri Loli, uspješno i dalje stvara nove pjesme, volontira i radi na humanitarnim projektima, stari dostojanstveno, a podsjeća nas redovito i na to da su godine samo broj.

Tako se na primjer nedavno, neposredno prije svog 68. rođendana, počastila prvom tetovažom - dvjema ptičicama i srcem koji su sletjeli na njezin struk i koje su posveta njezinoj solo pjesmi 'Little Bird' snimljenoj 1992., onoj koja nas uči koliko je važno usuditi se vinuti u visine i otisnuti se na putovanje za koje nikada ne znamo što nam nosi, ali bismo na njega definiivno uvijek trebali pristati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr