Želiš isprobati nešto novo? Pripremi ovu prefinu hladnu krem juhu od krastavaca i avokada
- Juha ne mora uvijek biti vruća, a osobito ne u tople ljetne dane
- To lijepo dokazuje ova hladna juha od krastavaca i avokada
- Posluži je kao predjelo i uživaj u finom osvježenju
Tko kaže da juha uvijek mora biti vruća? Juhe nisu fino predjelo isključivo zimi. Ukusne, kremaste i lagane ljetne juhe s povrćem u raznim kombinacijama izvrsno su predjelo i ljeti. Ova juha od avokada i krastavaca zasigurno će oduševiti sve ukućane i goste.
Sastojci:
• 1 bio limun
• 4 stabljike metvice
• 1 krastavac (400 g)
• 1 avokado (250 g)
• 200 grama punomasnog jogurta
• 1 žlica maslinova ulja
• sol
3 recepta za ukusne juhe koje će ti sigurno pomoći pri mršavljenju
• papar (svježe mljeveni)
• 1 žličica meda
• čili pahuljice
• 200 mililitara povrtnog temeljca
• kockice leda (ili ledeno hladna voda)
• 2 žlice pinjola
• 1 mladi luk
Priprema
1. Operi limun vrućom vodom, naribaj koru te iscijedi sok. Operi metvicu pa natrgaj listiće. Operi krastavac. Prereži avokado, otkloni košticu pa oguli. Ostavi po 1⁄4 krastavca i avokada po strani.
2. Preostali krastavac i avokado nareži na kockice pa napravi fini pire zajedno sa 150 g jogurta. Izmiksaj pire s uljem, soli, paprom, medom, sokom i korom od limuna, prstohvatom čilija, temeljcem i mentom.
3. Umiješaj onoliko kockica leda/toliko vode da juha dobije željenu konzistenciju.
Zašto sve više ljudi obožava juhu od kostiju i evo što ona čini tvom tijelu
4. Poprži pinjole do zlatnosmeđe boje. Nareži mladi luk, preostali krastavac i avokado na trakice ili kockice. Posluži juhu s pinjolima, krastavcem, avokadom, preostalim jogurtom i čilijem.
Savjet: prije posluživanja najbolje je ostaviti juhu 1-2 sata u hladnjaku.