Želiš isprobati nešto novo? Pripremi ovu prefinu hladnu krem juhu od krastavaca i avokada

Pinterest Hladna juha od krastavaca i avokada
Vidi originalni članak
  • Juha ne mora uvijek biti vruća, a osobito ne u tople ljetne dane 
  • To lijepo dokazuje ova hladna juha od krastavaca i avokada 
  • Posluži je kao predjelo i uživaj u finom osvježenju

Tko kaže da juha uvijek mora biti vruća? Juhe nisu fino predjelo isključivo zimi. Ukusne, kremaste i lagane ljetne juhe s povrćem u raznim kombinacijama izvrsno su predjelo i ljeti. Ova juha od avokada i krastavaca zasigurno će oduševiti sve ukućane i goste. 

Sastojci: 

• 1 bio limun

• 4 stabljike metvice 

• 1 krastavac (400 g)

• 1 avokado (250 g)

• 200 grama punomasnog jogurta 

• 1 žlica maslinova ulja

• sol

3 recepta za ukusne juhe koje će ti sigurno pomoći pri mršavljenju

• papar (svježe mljeveni)

• 1 žličica meda

• čili pahuljice

• 200 mililitara povrtnog temeljca

• kockice leda (ili ledeno hladna voda)

• 2 žlice pinjola

• 1 mladi luk

Life&style Juhu od rajčice svi obožavamo, ali, priznaj - ovaj sastojak uvijek zaboravljaš dodati

Priprema

1. Operi limun vrućom vodom, naribaj koru te iscijedi sok. Operi metvicu pa natrgaj listiće. Operi krastavac. Prereži avokado, otkloni košticu pa oguli. Ostavi po 1⁄4 krastavca i avokada po strani.

2. Preostali krastavac i avokado nareži na kockice pa napravi fini pire zajedno sa 150 g jogurta. Izmiksaj pire s uljem, soli, paprom, medom, sokom i korom od limuna, prstohvatom čilija, temeljcem i mentom.

3. Umiješaj onoliko kockica leda/toliko vode da juha dobije željenu konzistenciju.

Zašto sve više ljudi obožava juhu od kostiju i evo što ona čini tvom tijelu

4. Poprži pinjole do zlatnosmeđe boje. Nareži mladi luk, preostali krastavac i avokado na trakice ili kockice. Posluži juhu s pinjolima, krastavcem, avokadom, preostalim jogurtom i čilijem.

Savjet: prije posluživanja najbolje je ostaviti juhu 1-2 sata u hladnjaku.

Posjeti Miss7.24sata.hr