Life&style

3 recepta za ukusne juhe koje će ti sigurno pomoći pri mršavljenju

  • Pretjerala si s jelom i slasticama preko blagdana?
  • Odlučila si da ćeš smršavjeti u novoj godini?
  • Ove ukusne juhe pomoći će ti u tvojoj namjeri

Ove juhe ne samo da imaju doista dobar okus, već imaju i manje od 100 kalorija pa su savršene za mršavljenje… 

Juha od povrća s prženom paprikom

Sastojci:

• 6 crvenih paprika

• 1 glavica luka

• 1 poriluk

• 200 g celera

• svježi origano

• malo maslinova ulja

• 1 l povrtnog temeljca

• 1 žličica mljevene paprike 

• sol i papar

Priprema:

1. Operi papriku, prereži, izvadi sjemenke te stavi s vanjskom stranom prema dolje na lim za pečenje. Peci na temperaturi od 180 stupnjeva (ventilator) oko 20 minuta.

2. U međuvremenu nareži luk na kockice. Operi poriluk pa nareži na kolutiće. Očisti celer te nareži na kockice.

3. Izvadi papriku iz pećnice, ostavi da se malo ohladi, oguli kožu te nareži na komadiće.

4. Operi origano i natrgaj listiće. Ugrij maslinovo ulje u loncu i kratko poprži sve sastojke. Dodaj povrtni temeljac i pirjaj dvadeset minuta.

5. Začini po želji solju, paprom i mljevenom paprikom.

Možda vas zanima Najveća i najčešća pogreška koja se radi kod kuhanja pileće juhe Rubrika Life&style Life&style

Juha od patlidžana i kadulje

Sastojci:

• 2 patlidžana

• ½ limuna

• 3 lista kadulje

• 600 ml povrtnog temeljca

• 1 žlica tahini paste (sezamova pasta)

• sol i papar

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Patlidžane probodi nekoliko puta vilicom ili čačkalicom. Stavi ih u posudu za pečenje i peci oko 50 minuta dok ne omekšaju.

2. Operi limun vrućom vodom, naribaj koru i istisni sok. Operi kadulju.

3. Izvadi patlidžane iz pećnice, ostavi da se kratko ohlade te žlicom izgrebi pulpu. Zakuhaj to u loncu zajedno sa sokom od limuna, korom, kaduljom i temeljcem. Ostavi da krčka oko pet minuta, dodaj tahini te izmiksaj s pomoću štapnog miksera. Začini po želji solju i paprom.

Možda vas zanima Isprobaj! Tajni sastojak koji će obogatiti aromom svaku tvoju povrtnu juhu Rubrika Life&style Life&style

Juha od bundeve i kokosa s đumbirom

Sastojci:

• 1 muškatna ili hokaido bundeva

• 1 velika glavica luka

• komad svježeg đumbira

• 1 l povrtnog temeljca

• 200 ml kokosovog mlijeka

• 1 žlica maslinova ulja

• malo čilija, soli i papra

Priprema:

1. Nareži luk i bundevu na veće kocke. Ugrij maslinovo ulje u loncu i na njemu prži luk dok ne porumeni te razvije prženu arome. Dodaj đumbir i bundevu te kratko poprži.

2. Dodaj povrtni temeljac te jednom zakuhaj.

3. Kuhaj na laganoj vatri dok bundeva ne omekša.

4. Sve piriraj ručnim mikserom pa umiješaj kokosovo mlijeko.

5. Začini po želji solju, paprom i čilijem.

Kao topping prikladne su pečene sjemenke bundeve ili kokosove pahuljice.

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0