Stručnjaci su otkrili da ti šalica kave dnevno može pomoći u mršavljenju. Evo kako...

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sjajna vijest! Znanstvenici tvrde da nam ispijanje šalice kave dnevno može pomoći u gubitku kilograma
  • Glavni i odgovorni za to je kofein koji povećava brzinu rada metabolizma te smanjuje apetit
  • Ipak, u konzumaciji kave treba biti umjeren jer ispijanje više šalica kave možeš stvoriti neželjeni kontra učinika

Kava ti može pomoći u mršavljenju! Do ovog sjajnog podatka za sve ljubitelje ovog napitka došli su znanstvenici s Medicinskog fakultet na Sveučilištu u Nottinghamu. Prema njihovoj studiji redovito konzumiranje kave može sagorjeti  kalorije u tvom tijelu i pomoći ti izgubiti kilograme. Istraživanje otkriva da kava stimulira "smeđu masnoću" u tvom tijelu, vrstu masti koja se nalazi u trupu i vratu. Ova vrsta masti odgovorna je za proizvodnju topline u našem tijelu i na kraju za smanjenje bijele masti. Također, kofein može smanjiti tvoj apetit što će dodatno pogodovati uspjehu tvoje borbe s kilogramima.

Life&style Evo što će se dogoditi s tvojim tijelom ako u potpunosti prestaneš piti kavu...

Za razliku od mnogih drugih pića, kava ima vrlo malo kalorija. Naravno, to vrijedi jedino ako piješ kavu bez dodataka poput  šećera, mlijeka ili šlaga. Samo 100 grama kofeina na dan povećat će povećat će potrošnju za 9 kalorija svaki sat. Sjajna stvar je što se ta doza kofeina nalazi već u jednoj šalici kave. No, tu nije kraj benefitima koji se nalaze u ovom crnom napitku. Redovito pijenje kave može pripomoći pri promjenama raspoloženja i pozitivno utjecati na depresivna razdoblja. 

Life&style Otkrij svoju idealnu kavu prema horoskopskom znaku

U stvari, kofein u kavi može ti čak pomoći i u borbi protiv migrena, jer je bogat antioksidansima. Kava je također poznata po tome što održava tvoj imunitet jakim i zdravim. Međutim, sve se to odnosi samo na prirodnu kavu. Instant kava ili pakirani gotovi proizvodi koje dobijete na tržištu vjerojatno nisu dobra ideja jer često sadrže kemikalije, konzervanse i tone šećera koji samo štete vašem zdravlju.

Omiljeni napitak Znanost tvrdi: Ispijanje 8 šalica kave dnevno pomaže očuvati zdravlje

Ipak, ispijanje kave neće te magično učiniti mršavom jer ništa nećeš postići bez vježbanja i pravilne prehrane koja će voditi smanjenju unosa ukupnog broja kalorija. Također, ako se odlučiš uvrstiti kavu u svoju dijetu obavezno se prije toga posavjetuj sa svojim liječnikom. Iako kava pomaže da izgubiš kilograme i ima puno drugih prednosti, stvari se mogu izjaloviti ako ne pratiš unos i pretjeraš s konzumacijom. Stoga, budi umjerena!

 

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:


Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr