Statement ogledala u trenu će transformirati prostor, a domaći brend Linderior ima baš prekrasne modele

Linderior
Vidi originalni članak
  • Jedan od izazova u uređenju interijera je kako vizualno povećati prostor, a uvjerljivo najjednostavnija i najpovoljnija mogućnost je korištenje ogledala
  • Strateški pozicionirana, ogledala će u trenu vizualno proširiti prostor, reflektirati dodatnu svjetlost, razbiti pretrpan prostor i postići da sobe djeluju veće, a nama su se silno svidjela ona domaćeg brenda Linderior
  • U ponudi je više od 200 različitih modela, svako se ogledalo ručno izrađuje u dimenziji po želji kupca, a nema tog kutka stana kojeg u trenu neće učiniti instagramičnim

U koliko god kvadrata živjeli, prostora, čini se, nikada nemamo dovoljno. Iako prostor ne možemo učiniti većim nego što on to je, ono što možemo učiniti je vizualno ga učiniti većim, a rješenja kojima se to postiže predstavljaju jedan od najvećih izazova u uređenju interijera. Mogućnosti je, dakako, bezbroj, no ona koja je uvjerljivo najjednostavnija i najpovoljnija, a nerijetko i najučinkovitija je korištenje ogledala. 

Strateški pozicionirana, ogledala će u trenu vizualno proširiti svaki prostor, reflektirati dodatnu svjetlost, razbiti pretrpan prostor i postići da sobe djeluju veće, a ovo je posebno važno u malim stanovima i domovima u kojima su prostorije male i skučene.

Jednako kao što je važno pozicioniranje ogledala u prostoru, važna je i njihova estetika, a neke od najljepših primjeraka koje smo vidjeli pronašli smo u ponudi domaćeg brenda Linderior. Brend je to iza kojeg stoji Sabina Gosarić i koji je potpuno spontano nastao prije tri godine, a priča o njegovom nastanku neodoljivo me podsjeća na mnoge slične koje su mi ispričali domaći kreativci. 

Life&style Nakon svestranih podmetača i neobičnih vaza, iz īmāno studija stižu i genijalni satovi

Iskustvo me naučilo da se ljudi, kada neuspješno tragaju za nečim, dijele u dvije grupe. Oni prvi jednostavno nakon nekog vremena priznaju poraz i odustanu te pribjegnu nekim alternativnim rješenjima, dok oni drugi, najčešće kreativniji, jednostavno stvar odluče uzeti u svoje ruke. Sabina poput mnogih kreativaca pripada ovoj drugoj grupi pa je tako nakon što na tržištu nije uspijevala pronaći ogledalo kakvo je zamislila odlučila dati ga izraditi. 

Nakon što je bilo gotovo, svidjelo se njezinoj mami i sestri, ali i mnogim prijateljicama pa ga je odlučila objaviti na društvenim mrežama i to je otprilike bilo to. Nakon svega nekoliko tjedana počeli su joj stizati prvi upiti onih koji su i sami poželjeli ogledalo poput njezinog, a kako je rastao njihov broj, sve je više rasla i ponuda dostupnih modela. Danas, kaže mi Sabina, brend nudi više od 200 različitih modela, a svako se ogledalo ručno izrađuje u dimenziji po želji kupca.

Life&style Priča koju lajkamo! Zahvaljujući tapetama domaćeg brenda, život buja u interijerima, a planeta je sve zelenija

“Na početku sam radila samo Nautical ogledala s okvirom od jute i pamuka, a danas za izradu koristim različite materijale i tehnike. Posljednji veoma popularan novitet su ogledala s okvirom od najfinijeg mat baršuna koji nigdje nema nikakav spoj, a standarno traženi su i modeli iz Naked kolekcije - ogledala bez okvira s fino brušenim rubovima, najčešće asimetričnog odnosno nepravilnog oblika kojeg  kupac može prilagoditi svojim potrebama i mogućnostima u prostoru”, kaže mi.

Kupci su joj najčešće iz Hrvatske, no njezina ogledala redovito putuju i u ostale zemlje EU, ali i šire. Bilo da je netko strogi minimalist, ljubitelj modernog dizajna ili klasičar, u Linderiorovoj će bogatoj ponudi bez imalo dvojbe pronaći nešto baš po svom ukusu, a svi oni čije savršeno ogledalo postoji samo kao ideja, Sabini mogu poslati sliku ili skicu željenog oblika te navesti dimenziju u kojoj ga žele i baš onakvo kakvo su zamislili će se u roku od tjedan dana naći na njihovoj adresi.

Iako je Linderior nastao spontano, ova priča ne bi bila ni upola toliko uspješna koliko je da se u njoj nije našlo toliko talenta, a sudeći prema Sabininoj nepogrešivoj estetici i smislu za lijepo, jedva čekamo da ponovno krene neuspješno tragati za nečim jer tko zna u kakvu će nas to novu bajku odvesti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr