Ove 4 vrste namirnica nikada nemoj spravljati u pećnici, mogla bi požaliti
- Premda većina ljudi smatra da se svako jelo može spraviti u pećnici – to nije istina!
- Naime, postoje određene namirnice koje nisu dobre za pećnicu
- Otkrit ćemo ti koje su to 4 namirnice koje se nikada ne spravljaju u pećnici
Pećnica je naša vjerna pomagačica u trenucima kad trebamo spraviti ukusno jelo na brzinu ili pak podgrijati ostatke jela. Međutim, neke namirnice bolje je ne spravljati u pećnici, jer će izgubiti okus i teksturu. Ove četiri namirnice radije spravljaj nekom drugom metodom kuhanja.
1. Određene zamrznute namirnice
Meso od peradi ili zamrznute ostatke jela (poput složenaca) najprije treba odmrznuti pa tek onda ugrijati u pećnici. Inače je moguće da na kraju budu suhe te izgube okus.
2. Cijela jaja
Premda se jaja mogu „skuhati“ u pećnici, to je prilično opipljiva zadaća. Naime, ako ih predugo griješ, mogu eksplodirati i zaprljati totalno pećnicu. Dakle, poštedi se dugotrajnog čišćenja te jaja radije skuhaj u kipućoj vodi na štednjaku.
3. Namirnice koje se trebaju pržiti u dubokom ulju
Nije isto pržiti u dubokom ulju i peći u pećnici. Panirano meso bolje je pržiti ili fritirati. S druge strane, povrće je moguće peći u pećnici.
4. Namirnice koje se moraju pariti
Fina para koja nastaje kod parenja povrća na štednjaku ne može nastati u pećnici.