Domaći slanci su hit na društvenim mrežama - evo recepta uz koji ćeš izraditi svoje

Instagram 23lana23
Vidi originalni članak
  • Mnogi ovo vrijeme koriste za kuhanje i isprobavanje recepata 
  • Jedan od većih trendova na društvenim mrežama je i izrada slanaca
  • Ovo ukusno pecivo podsjetit će te na djetinjstvo, a uz ovaj recept ćeš ih često spravljati

Prateći društvene mreže posljednjih tjedana, mogli smo vidjeti kako su se i influenceri i poznati okrenuli kuhanju. Slikanje modnih kombinacija i kava u kafićima trenutno je na pauzi zbog pravila da ostanemo doma, a iz tog razloga mnogi su pronašli novi hobi - kuhanje. Osim što na svojim profilima pokazuju cijeli proces pripreme hrane, često i razmjenjuju recepte. Tako su na red došli i slanci, ukusno pecivo koje nas podsjeća na djetinjstvo. Iako ti možda na prvu djeluju kao da za njih treba puno sastojaka i vremena, zapravo je recept vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan. I ovog puta nam je inspiracija bio recept food blogera Darka Kontina. 

 

Sastojci za tijesto

  • 500 grama glatkog brašna
  • 40 grama svježeg kvasca (1 kocka)
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 50 mililitara ulja
  • 250 mililitara mlijeka

Sastojci za preljev:

  • 3 žlice glatkog brašna
  • 3 žlice soli
  • po potrebi voda

Life&style Ukusan i jednostavan specijalitet od samo 4 sastojka - sve ih već sigurno imaš kod kuće

Priprema: 

  1. U posudu stavi brašno te mu dodaj ulje, 3 žlice kiselog vrhnja te kocku kvasca. Postepeno u smjesu dolijevaj toplo mlijeko te zatim umijesi tijesto kao za kruh. Preporučuje se da se tijesto mijesi 8 minuta.
  2. Prekrij tijesto te ga ostavi na toplom da se diže, a kada taj proces završi, još jednom premijesi tijesto. 
  3. Od premiješanog tijesta radi kuglice veličine jajeta. Svaku od tih kuglica razvaljaj te ju zatim zamotaj da dobiješ oblik slanca.
  4. Prije nego slance staviš u pećnicu, preko njih namaži smjesu od mlijeka i ulja.
  5. U prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, slance stavi da se peku 15 minuta. 
  6. Nekoliko minuta prije kraja pečenja, izvadi ih te po njima stavi smjesu za preljev, koja mora biti malo gušća od one za palačinke, i vrati u pećnicu.
  7. Kad su slanci gotovi, prekrij ih malo vlažnom krpom i kad otpuste spremni su za jelo. 

miss kuha Po društvenim mrežama ljudi dijele slike banana kruha. Donosimo ti recept da se i ti okušaš

Posjeti Miss7.24sata.hr