Moda

5 modnih pravila koja ovo proljeće više ne vrijede i slobodno ih krši

  • Kome još trebaju pravila? Dakle, nama ne – a tebi? OK, barem kad je riječ o modi…
  • Otkrit ćemo ti koja su modna pravila, prema našem mišljenju, totalno besmislena
  • I slobodno ih puuunooo češće smiješ prekršiti!


Suprotno od nekadašnjih krutih modnih pravila, danas živimo u vremenu kad svaka od nas smije nositi ono što joj se sviđa! Kako bismo što češće mislile o tome (te to i radile!), otkrit ćemo ti pet modnih pravila koje svi trebamo kršiti…

1. „Crveno i ružičasto se ne podnosi“

To nije istina! Ne možemo si zamisliti romantičniji izgled od kombinacije vatreno crvene i svjetlucavo ružičaste. Ono što je nekada slovilo kao loš stil, na sreću je danas prošlost. U ovoj sezoni mogu se vidjeti razne kombinacije žarkih boja. Ako netko želi početi polako, može za početak nositi crveno-ružičastu torbicu ili šal. Crvenokose se također trebaju usuditi nositi tu kombinaciju boja. Uglavnom: crvena i ružičasta baš su dobra kombinacija!
 

2. „Šljokice se nose samo za izlaske i svečane prigode“

Ne moramo čekati večer kako bismo „zasjale“. Ne mora se niti raditi o večernjoj haljini kompletno prekrivenoj šljokicama (osim ako baš to želiš). I slatka suknja je OK. Ako je kombiniraš s kožnom jaknom i tenisicama, izgled će biti totalno svakodnevan. Naš outfit za sljedeću kavu s frendicama je gotov! Osim toga, kao što je Oscar Wilde već rekao: „You can never overdressed or overeducated!“ (u prijevodu: „Nikada se ne možeš pretjerano dotjerati ni biti previše obrazovana!“).

3. „Hoodice se nose samo kod kuće“

Hoodice se nose samo kod kuće ili na putu u teretanu i nisu ni u kom slučaju „modni komad odjeće“. Ne bismo se složile s time! Kako bi bilo da odjeneš hoodicu, cool motorističku jaknu i čizme? Ili hoodicu uz minicu i tenisice? Kombinacija sportske i elegantne odjeće baš nam je fora! Zar ne?

 

Možda vas zanima S ovih 5 lakih trikova ćeš svaku svoju modnu kombinaciju učiniti uzbudljivijom Rubrika Moda Moda

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New look, same bitch 🖤 congrats @louisvuitton @virgilabloh

A post shared by Carine Roitfeld (@carineroitfeld) on

4. „Srebro ili zlato – moraš se odlučiti!“

Dugo je vremena jedan od najpoznatijih modnih grijeha bio kombinirati zlato i srebro. Međutim, danas je to prošlost! Naime, sada znamo da kombinacija različitih metala pruža kontrast i promjenu. Ako spadaš među ljude koji omiljene komade nakita nikada ne skidaju, ne moraš se svaki puta brinuti kako će se uklopiti drugi accessoire. Ovo novo pravilo zlata je vrijedno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇬🇧

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

5. „Uzorci se ne smiju miješati“

Linije s uzorkom cvijeća ili šareno-karirano s točkama? O da, smiješ! Upravo neka neobična mješavina daje uzbudljiv izgled. Postoji samo jedan trik: kod kombinacije dva upadljiva uzorka lakše je ako ostaneš kod dvije boje. I još jedan savjet: ako kombiniraš dva jednaka printa, onda jedan uzorak može slobodno biti veći od drugoga. Na primjer, možeš kombinirati komad odjeće sa širokim linijama s drugim koji ima tanke linije.

I još najvažniji savjet za kraj: sva zabava nalazi se u eksperimentiranju!

 

Možda vas zanima Jednostavno, voli ih... Sofia Vergara ne izlazi iz cipela koje su omražene modnim kritičarima Rubrika Stars Stars

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0