10 ideja za uljepšavanje kupaonice, uz ove savjete izgledat će poput onih u luksuznom wellnessu

Instagram @bathrooms_of_insta
Vidi originalni članak
  • Preuređenje kupaonice zna koštati jako puno pa ga mnogi odgađaju koliko god mogu, no promjene nabolje možemo uvesti i bez velikih investicija
  • Sjajan način da osvježimo i poboljšamo izgled svoje kupaonice je da joj dodamo neke luksuzne komade
  • Biljke, detalji u zlatnoj boji te oni od drveta ili sa zanimljivim teksturama ideje su koje neće koštati pravo malo bogatstvo i koje apsolutno vrijedi isprobati budući mogu napraviti drastičnu razliku
  • Pročitaj više: Ovih 8 ideja za tuševe i kade u malim kupaonicama pretvorit će intimni prostor u opuštajuću oazu

O kupaonici najčešće razmišljamo kao o prostoriji za koju je najvažnije da bude funkcionalna svrhe pa joj se nerijetko ne posvećuje jednako pažnje kao ostatku doma. Također, kada govorimo o osvježenju doma, preuređenje kupaonice najčešće je ono koje zna najskuplje koštati, a što je još jedan razlog zašto ga mnogi odgađaju koliko god mogu. Unatoč svemu, dobro dizajnirana kupaonica može povećati vrijednost naše nekretnine i dom općenito učiniti privlačnijim i zanimljivijim te k tome može i naše spremanje ujutro i opuštanje navečer učiniti mnogo praktičnijim i ugodnijim, a najbolji dio je što promjene nabolje možemo uvesti i bez velikih investicija.

Sjajan način da osvježimo i poboljšamo izgled svoje kupaonice je da joj dodamo neke luksuzne komade, a svega nekoliko lijepih detalja dovoljno je da nas vlastita kupaonica u trenu podsjeti na toplice, hotel ili kakav drugi luksuzni smještaj. Potpuna renovacija možda je najprivlačnija opcija, no kada nam ju budžet ne dopušta, ove ideje apsolutno vrijedi isprobati. 

Detalji u zlatnoj boji

Mesingana slavina za umivaonik i kadu ili neki drugi element od istog materijala svakoj će kupaonici dati jedinstven izgled. Mesing je u pravilu skuplja opcija od ostalih metala koje najčešće imamo prilike vidjeti pa će našem prostoru u trenu dati luksuzniji dojam, a jednako će dobro izgledati i u modernim, kao i nešto klasičnije uređenim kupaonicama.

 

Tapeta može dramatično promijeniti izgled kupaonice

U kupaonicama smo na zidovima naviknuli gledati zidne pločice ili najčešće bijele zidove, no tapeta, iako nije nešto što će nam na prvu pasti na pamet kao ideja za kupaonicu,  u stanju je unijeti osobnost u naš prostor i istovremeno ga učiniti luksuznijim. Osim toga, budući su kupaonice obično među najmanjim prostorijama u domu, odlično su mjesto za isprobavanje glasnih uzoraka.

Life&style Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima

Biljke su uvijek i posvuda dobra ideja

Jedna od najisplativijih opcija za osvježenje nekog prostora je dodavanje biljaka, a pogotovo kada se u obzir uzme omjer cijene i postignutog efekta. Viseće biljke, ali i one koje će u lijepim ukrasnim teglama biti raspoređene diljem kupaonice jednostavan su i poprilično jeftin način da prostorija u trenu izgleda veličanstvenije.

Luster nije rezerviran samo za ostatak stana

 

Lusteri, a posebno oni kristalni, dat će svakoj kupaonici bogatiju estetiku. Veliko rasvjetno tijelo možemo objesiti iznad kade ili u sredini prostorije, a ovaj će detalj učiniti ogromnu razliku i u trenu nam pružiti osjećaj da smo odsjeli u kakvom luksuznom hotelu.

Polica za kadu je jako chic detalj

Jedan od najjeftinijih i najjednostavnijih dodataka koji će osvježiti kupaonicu je dodavanje police za kadu. Ne samo da će ovo našu kadu učiniti luksuznijom, već će je učiniti i funkcionalnijom jer polica može poslužiti kao odlično mjesto za našu čašu za vino, par svijeća ili knjigu dok uživamo u pjenušavoj kupki.

 

Drveni detalji unose toplinu

Hladni tonovi mogu prostoriji dati skupocjeniji izgled, no miješanje toplih i hladnih tonova našem će prostoru dati dinamičniji i ugodniji izgled, a sjajan način da to učinimo je dodavanjem drvenih detalja u kupaonicu hladnih tonova.

Uz cvijeće svaki kutak izgleda raskošnije

Još jedan jednostavan i jeftin način osvježenja kupaonice je postavljanje vaze ispunjene svježim cvijećem na ormarić ili policu. Upareno s ukrasnom svijećom i elegantnim podloškom, cvijeće će kupaonici pružiti dašak luksuza, a osim što će lijepo izgledati, kupaonica će odmah ljepše i mirisati odaberemo li ono s intenzivnim mirisom. 

Life&style Dizajnerica otkriva kako u vlastitoj spavaćoj sobi stvoriti ugođaj hotela s pet zvjezdica

Boja se ne trebamo bojati

Iako su neutralne nijanse one koje u kupaonicama najčešće imamo priliku vidjeti, dodavanje boja će omekšati izgled kupaonice i učiniti je privlačnijom. Dovoljno je dodati male ukrasne detalje ili par većih komada, poput paravana, dekora na prozorima ili ručnika zanimljivih uzoraka i boja.

Zašto ne dodati fotelju

Budući da fotelje uglavnom ne viđamo u kupaonicama i nisu nešto što nam je u njima potrebno, imati ih u kupaonici je pravi luksuz. I fotelje i taburei mogu biti izvrstan način da pokažemo svoj osobni stil pa ako imamo dovoljno prostora, ovu ideju definitivno ne bismo trebali tek tako odbaciti.

 

Zanimljive teksture će uvijek odlično izgledati

Teksture su u stanju svakoj prostoriji dati dinamičniji izgled. Sjajan način za dodavanje tekstura su prostirke i tepisi koje se može postaviti ispred umivaonika, kade ili tuša i uz koje će prostor uz minimalno ulaganje momentalno djelovati toplije i raskošnije.

Posjeti Miss7.24sata.hr