Život

Trudnica je naručila kavu, no konobar ju je odbio poslužiti jer je to "loše za bebu"

  • Konobar je trudnu ženu pokušao nagovoriti da promijeni narudžbu u kavu bez kofeina, no kad je ostala pri svome, odbio ju je poslužiti
  • a) kava nije loša za bebu; b) tko je on da odlučuje što će žena piti? 
  • Slučaj je objavljen na Twitteru, žene su reagirale stvarno burno

Nije tajna da trudnice vrlo često dobivaju razne takozvane dobronamjerne savjete što bi i kako trebale raditi, kao da su svi pozvani reći joj koju pametnu. Upravo je takvoj situaciji nazočila i britanska komičarka Tiffany Stevenson u poznatom lancu kafića Starbucks, a o svemu je obavijestila svoje pratitelje na Twitteru.

Dok je čekala svoju kavu, trudnica koja je bila na redu naručila je karamel macchiato. Nakon što je primio narudžbu, konobar je upitao trudnu ženu ne bi li radije uzla kavu bez kofeina što je ona odbila. Konobar nije odustao te joj je rekao: ''Trebali biste, kofein je loš za vaše dijete.'' Trudnica je još jednom odbila taj prijedlog i rekla je da joj je njezina narudžba sasvim u redu. Međutim, zaposlenik kafića to nije prihvatio i odbio ju je poslužiti. 

Vidljivo ljuta komičarka nije mogla izdržati, a da se ne umiješa u raspravu te je upitala konobara: ''Jeste li vi upravo, kao muškarac, rekli ženi kako bi se trebala ponašati i što bi trebala raditi u trudnoći?'' Konobar se nastavio opravdavati te je želio pojasniti kako je kofein loš za dijete. Nakon petominutne rasprave, Tiffany je objavila post na Twitteru u kojem je napisala: ''Ima li sad Starbucks u ponudi i ginekološko predavanje?'' Nakon objave, mnoge su se žene uključile u raspravu ispod posta te su njihovi komentari uglavnom uključivali smiješne gifove, a jedan od njih je bila i scena iz serije ''Prijatelji'' u kojoj trudna Rachel Green govori Rossu: ''Ako nemaš maternicu, nemaš ni pravo na mišljenje''. 

Možda vas zanima Isprobala sam mat crvene ruževe za kojima svi lude Rubrika Beauty Beauty

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, konobar je bio potpuno u krivu. Prema njima, trudnice mogu konzumirati do 300 miligrama kofeina dnevno, što je otprilike tri šalice kave bez ikakvih štetnih posljedica po dijete.  No, kako god bilo, mislimo da svaka trudnica ima pravo sama odlučiti što će i kako raditi. 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mad975.IA

    Dok popovi, ne pregledaju zametak, i ne daju svoje mišljenje o tome, treba čekati.