Život

Striper Kristijan otkrio nam je tajne zanata: "Muškarac ni ne zna kakvu mu ludost mogu prirediti žene na djevojačkoj"

  • Kako je biti mjesecima unaprijed bukirani striper u Hrvatskoj ispričao nam je 27-godišnji Kristijan Musić
  • Cure vole igranje uloga - najtraženiji likovi su, naravno, vatrogasac, vojnik, policajac i doktor
  • Najneobičniji zahtjev: hrvanje s mladenkom u čokoladi. Najneobičniji događaj: cure su me dočekale u toplesu!

Striptiz - u Hrvatskoj tabu tema, neuobičajen posao o kojem se ne priča, ples kojim se ne bi bavio svatko. A vjerojatno ne bi ni mogao. O strip plesu se u našim krajevima, ali i šire, uglavnom ne priča otvoreno, ali nekima je on najobičniji i svakodnevni posao. Kad se i ako spominje, najčešće je vezan uz žene kao izvođačice, dok se striperi smatraju "egzotičnima". No, ženske je publike i puno više nego što mislimo. Jedan od rijetkih profesionalnih stripera u Hrvatskoj otkrio nam je "tajne zanata" i svoj odnos prema poslu. Pričale smo s Kristijanom Musićem, 27-godišnjim plesačem koji svojim nesvakidašnjim poslom uspješno zarađuje novac i ujedno izluđuje žene.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Muškarci ne mogu ni pretpostaviti kakve ih ludosti čekaju sa ženama na djevojačkoj. Ne kažem da su sve žene takve, ali zbilja ima svega. Od gaže do gaže ne znam što će me dočekati. Jednom je mladenka razbila dva prednja zuba na meni - zaletila se i straga bacila na mene i udarila zubima o moju glavu", kaže Kristijan. "Jednom sam došao na djevojačku gdje su me sve cure čekale u toplesu! A moja reakcija - ništa, profesionalno ponašanje, nisam ih ni tražio da se obuku. Neki bi rekli "ljepota mog posla", ali meni je to samo posao. Kvaliteta mog performansa o tome uopće ne ovisi", rekao nam je Kristijan.

Možda vas zanima Želiš ih isprobati! Prefine hladne salate s tjesteninom koje možeš pripremiti u tren oka Rubrika Život Život

Iako mu strip ples, kojim se bavi već tri godine, nosi najveći dio prihoda, Kristijan je i privatni trener te se već šest godina bavi street workoutom. A u striptiz ga je zapravo uvela - djevojka. "Sve je krenulo kad sam upoznao svoju dragu, s obzirom da je ona već profesionalna plesačica, ne striptizeta, i pleše razne vrste plesa pa tako i pole dance i go-go dance."

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Prve je ponude dobio nakon akrobatskog nastupa sa street workoutom u Supertalentu kad je imao 24 godine. "Kad je show završio dobio sam ponudu da plešem striptiz jer i "dobro izgledam". Nisam bio siguran jer to nikad nisam radio, ali je moja draga rekla da će se pobrinuti da naučim. I dva mjeseca kasnije sam počeo plesati prve gaže."

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

U Hrvatskoj je u ovome poslu jako mali broj muškaraca, a onih koji plešu go-go ples ili strip je otprilike osam. "Onih koji se time profesionalno bave, a da plešu obje vrste plesa još je i manje, to su možda trojica, četvorica", kaže. A potražnja je poprilična pa Kristijan ima pune ruke posla.

"Ja gaže imam svaki vikend. Nisam u tome dugo, ali me zbilja "pogodilo", imam puno posla. I od toga trenutno živim", priznaje nam. Naravno, zanimala nas je i cijena jednoga nastupa. Za period od 20 minuta do pola sata, dva različita plesa, u dva kostima, cijena je između 150 i 200 eura, a dodatne se želje dodatno naplaćuju.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Nekad me traže da obučem specijalni kostim, osobito strankinje. Jednom sam tako za cure iz Kalifornije trebao biti Jon Snow iz serije Game of Thrones", kaže Kristijan koji se ipak nikada nije skinuo do kraja. "Osobno to ne radim, možda je to nažalost za druge, ali to kod mene ne prolazi".

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Najčešće se oblači po vlastitom izboru - odijelo ili bijele hlače, košulja i naočale. "Ako zahtijevaju kostime to su klasici - najčešće vatrogasac i vojnik te policajac i doktor. I dobro mi ide, na prošloj sam gaži mladenku uspio uvjeriti da sam zbilja policajac koji prekida zabavu pa je žena gotovo počela plakati od muke."

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Bilo je tu i puno čudnih zahtjeva. Jedan je tako bio da se hrva s mladenkom u bazenu s čokoladom. "Najgore je što sam čak i bio spreman pristati, ali one nisu pristale na cijenu koju sam tražio jer je zbilja bio specijalan zahtjev", prisjetio se.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Bilo je tu i nemoralnih ponuda pa čak i od strane istoga spola. "Muškarac mi je ponudio da mu plešem privatan ples, kod njega doma. Za mene ne postoji razlika plešem li za muškarce ili žene, plesao sam i go-go ples i u gay klubovima pa sam pristao i ovaj put. Ali moje su granice bile da nema diranja i nema nekih popratnih stvari. A on je imao neke svoje zahtjeve. Nisam pristao. Ponudio mi je nekoliko tisuća eura, ali nebitno - nisam prihvatio jer nije pristao na moje granice."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristijan Musić (@kiksolino) on

Najneobičnija gaža bila mu je nastup u prošlogodišnjem Big Brotheru gdje je nastupala i njegova djevojka Tena. "Dok je ona plesala pole dance za dečke 4-5 minuta, ja sam plesao kao vojnik u ženskoj sobi i nisu me pustile van 15 minuta. Sam je nastup trajao 5 minuta, a ostalo sam pokušavao izaći van", prisjetio se Kristijan kroz smijeh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristijan Musić (@kiksolino) on

Nekoliko je puta znao osjećati neugodu, ali više radi drugih, a ne radi sebe. "Ma tu su situacije u kojima žene, kad uđem u prostoriju, pobjegnu iz kuće. Naišao sam na širok spektar žena, od "sram me toliko da ne mogu biti tu" pa sve do "skidaj se, sad, tu, odmah, ako nećeš ti, ja ću te rastrgati", kaže.

Možda vas zanima Iskusni striper otkrio kolika mora biti veličina 'alata' u njegovom poslu: "Žene sada žele cijeli paket!" Rubrika Život Život

A svima su nam poznate filmske scene s novčanicama oko donjeg rublja. "Ma znao sam dobiti napojnica, najviše od strankinja, ali danas je tu više prisutan njihov stav u smislu da sam im dobro naplatio da uopće dođem, primjerice do Dubrovnika, pa one filmske scene velikih napojnica nisu baš svakodnevna situacija."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristijan Musić (@kiksolino) on

Osim po djevojačkim zabavama, kao striper pleše i na rođendanima i to uglavnom za žene u najboljim godinama, 40-tim i 50-tim. Kao go-go plesač nastupao je po svim klubovima u Hrvatskoj, ali i u regiji. A kad je počinjao kao striper zapravo i nije osjećao pretjeranu neugodu jer već je i ranije imao puno nastupa, glumačkih, plesačkih, ali i pjevačkih.

Danas Kristijan najviše radi sa strankinjama koje dolaze u Hrvatsku, a kad smo ga upitale koliko je muški striptiz u Hrvatskoj tabu tema, dobile smo zanimljiv odgovor. "Sve ovisi o kojem dijelu Hrvatske pričamo. Najviše radim po Dalmaciji - Split, Dubrovnik, Hvar i slično. Najmanje se radi po Slavoniji, a djevojke tamo najčešće kažu da im je prvi put, ne znaju kako to funkcionira i slično. Nisu toliko naviknute", objašnjava nam.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Kristijan je osoba koja ne pati zbog mišljenja drugih. Iako je njegova obitelj isprva bila malo iznenađena, s vremenom im je to ipak postalo uobičajeno, jer znaju da je on ekspresivna osoba kojem eksponiranje nije problem. Osim toga, njegova djevojka ga je sama "gurnula" u posao i nema razloga za ljubomoru. A dok je striptiz za njegovu širu okolinu i područje Hrvatske još uvijek tema o kojoj se ne priča otvoreno, Kristijan, zanimljivo, i dalje svaki vikend ima rezerviran.

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0