Život

Što je muškarac SA brkovima? Pitali smo žene sviđaju li im se brkati?

Počeo je Movember, hvalevrijedan pokret, i muškarci diljem svijeta u znak podrške puštaju brkove. Mi se nismo mogle oteti znatiželji što o brkovima misle naše milenijalke. Proveli smo anketu i dobili zanimljive odgovore...

Sa studenim nam je stigao i Movember - pokret osmišljen za podizanje svijesti o muškom zdravlju. Pokret je krenuo iz Australije prije više od 10 godina, a pokrenuo ga je Adam Garone s nekoliko svojih prijatelja. Danas pokret broji više od šest milijuna članova, aktivista, sakupljača donacija, organizatora događaja i više od 18 milijuna donatora

Možda vas zanima Pitali smo cure kakvu odjeću ne mogu smisliti na muškarcu - evo što ih užasava Rubrika Life&style Life&style

Da bi postali dio ovog pokreta, muškarci moraju samo pustiti brkove. A nas je upravo zanimalo što djevojke misle o brkovima pa smo ih to i pitale. Evo što su nam rekle: 

Ema Brajdić, studentica (24)

"Nikada me nisu privlačili muškarci s brkovima ili bradom. Uvijek sam na to gledala kao da muškarac ne vodi dovoljno brige o sebi i svom izgledu. Znam da u većini slučajeva nije tako i da mnogi muškarci, čak gotovo svi, pate na to da imaju lijepu, gustu bradu. Ali, neki je stvarno zapuste i to ne liči ni na što. Muškarci s brkovima izgledaju mi puno starije nego što zapravo jesu, a meni se više sviđa da muškarac izgleda mlađe. Brkovi i brada nekako mi ostavljaju dojam grubosti. Izdvojila bih jedino poznatog glumca turskih sapunica Buraka Özçivita koji nosi brkove i to odlično. Stvarno mu pristaju i čak ga ni ne mogu zamisliti bez njih. Na njemu nikada ne bih maknula brkove, a ni bradu jer je drži urednom i lijepo oblikovanom."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Josipa Babić, studentica (23)

"Nikako mi se ne sviđaju brkovi na muškarcima. Uopće mi nisu privlačni, baš suprotno! Po meni su brkovi trend iz prošlosti za koji ne priželjkujem da se ponovno vrati u modu. Ja sam u onoj skupini djevojaka koje preferiraju bradu na muškarcima."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Zrinka Andrić, poslovna tajnica (27)

"Kako sama rečenica kaže - Što je muškarac bez brkova? Tako bih se i sama složila s njom! Naravno, ne u svakom pogledu. Smatram da ne stoji svima sve, a tako je i s brkovima. Jednostavno se prisjetimo serije Sulejman Veličanstveni i Bali-bega (Burak Özçivit), kojem brkovi stoje savršeno! Tako da takav tip muškarca je jednostavno stvoren za brkove i po tome je odgovor jednostavno  - Da!” 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Ivana Ivančan, studentica (23)

"Kada su brkovi u pitanju, tada ne. Smatram ih neprivlačnim i rijetko kojem muškarcu dobro stoje. Često mi to izgleda i malo nehigijenski pogotovo ako su jako gusti i veliki. Na muškarcima mi je puno privlačnija brada."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Kako izgleda moderna prva bračna noć? Pitali smo prijateljice Rubrika Život Život

Ljerka Sokolović, studentica (23)

"Iako više volim na muškarcu vidjeti dobru bradu, brkove odobravam ako isti taj muškarac ima poseban stil. Oni ne stoje svakome, ali ako netko ima svoj "đir" i ako to zna nositi, zašto ne?! Brkovi bi trebali biti neki zaštitni znak osobe koja ih ima. Mislim da na neki način muškarci koji ih imaju čak i privlače pažnju na sebe i naravno da će ga žena pogledati ako se ističe. Osobno volim muškarce koji se ističu po nečemu, ne volim one koji su kao i mi žene pa se pokušavaju svim silama uklopiti u stereotipe. Stoga, ja sam za brkove na muškarcu ako je dovoljno hrabar da ih zna nositi."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Anja Bošnjak, studentica (20)

"Smatram da su sami brkovi na muškarcu odbojni jer su izašli iz mode, ali ako muškarac ima i brkove i bradu - to je onda pun pogodak!"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: Miss7/Thinkstock

Komentari 0