Život

Kako izgleda moderna prva bračna noć? Pitali smo prijateljice

Misliš li da se tradicija promijenila ili je prva bračna noć uvijek simbol za večer dobroga seksa? Pitali smo 20-godišnjakinje kako je protekla njihova prva noć u braku

Možeš li zamisliti da su ljudi doista čekali brak prije prvoga seksa? Uz čast iznimkama, većina nas ne može. Prva bračna noć utkana je u tradiciju vjenčanja i trenutak je u kojem se partneri, sada vječno "spojeni" jedno s drugim, po prvi puta jedno drugome predaju u cijelosti. No kako živimo u vremenu kada se prvi seks događa s, nerijetko, nasumičnim partnerom tijekom srednje škole, tradicija se malo promijenila. 

Istina, prva bračna noć i dalje postoji - no kako izgleda njena moderna inačica? Zamišljamo ludi party, puno alkohola, a zatim i pregršt umora. Prijateljice su ti sigurno barem jednom komentirale kako je vjenčanje toliko kompleksan dan da ti je seks zadnja stvar na pameti. Odlučili smo to istražiti pa smo pitali nekoliko žena je li njihova prva bračna noć završila seksom - ili spavanjem?

Zrinka Stipić (28), odgojiteljica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zrinka (@zrinka3) on

"Nama je prvo vjenčanje bilo ono kod matičara. Crkveno vjenčanje dogodilo se puno kasnije, tako da nam je ono kod matičara bilo bitnije i njega smatramo "pravim". Nakon matičara išli smo na večeru, bila je lagana muzika. Uživali smo u večeri i društvu najuže obitelji. Kasnije smo braća i sestre, sestrične i bratići nastavili slaviti i imali smo mali tulum koji je trajao dugo u noć. Oko 5 ujutro je tulum završio i tada nam je de facto počela "prva bračna noć" - pospremili smo dio stvari i doslovce legli u krevet i zaspali (smijeh). Okej, prije spavanja smo malo pričali o tome kako nam je bilo, zezali se na svoj račun i zaspali jer sutra smo imali drugi tulum s 40-ak prijatelja."

Nikolina Prekrit Lovrić (28), frizerka  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Imala sam klasičnu svadbu s lažnom mladom. Naravno da sam imala nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo, isprepleteno s tipičnim bapskim pričama da ga ne smijem vidjeti prva jer inače sam šef ili mu ne smijem u crkvi stati na nogu (smijeh). Kasnije smo slavili, a prva bračna noć je bila takva da smo oboje bili mrtvi od cijeloga dana. Logično, morali smo odmoriti jer drugi dan su još svi ostali dolazili na druženje!"

Mia Elliot (31), novinarka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Elliott (@madame.elliott) on

"Naša je prva bračna noć bila poprilično bajkovita, kao i cijeli dan koji joj je prethodio, iako je, koliko sam saznala iz razgovora s prijateljicama koje su se nedavno udale, očito bila atipična. One su me, naime, uvjeravale kako je seks posljednja stvar koja ti je na pameti nakon toliko stresa, nespavanja, umora, alkohola i kako zapravo jedva čekaš da se skineš i onesvijestiš. Mi smo, kao što sam već rekla, u cijelom vjenčanju toliko uživali da nismo gotovo uopće pili. Htjeli smo uživati u apsolutno svakoj sekundi i ubijanje istoga alkoholom nije dolazilo u obzir. Da, bili smo umorni, ali umor nas je skršio tek nakon nekoliko dana kada su nam posljednji gosti otputovali i kada je sve bilo gotovo, a do tada nas je još itekako tresao adrenalin. Tako da što se prve bračne noći tiče, oko 7 ujutro smo stigli u apartman koji smo iznajmili, skinuli sve sa sebe, neko vrijeme razgovarali i slagali dojmove i nakon toga vodili ljubav. Kad samo uzmem u obzir sav koktel emocija - sreće, ponosa i uzbuđenja na kojem sam cijelo vrijeme bila, bilo mi je nepojmljivo da se to ne dogodi. Koliko god smo uživali u svakoj sekundi slikanja, vjenčanja, zabave, oboje smo jedva čekali da ostanemo sami, a prva bračna noć bila je šećer na kraju!"

Adriana Kuprešak-Matak (30), content creator  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Pobjegli smo s kumovima, samo mi i oni bez obitelji i prijatelja tako da je naša priča malo drugačija. Poslije matičara smo se uputili u prekrasan vrt na koktele, tako da smo prije večere imali mali privatan party. Zatim smo večerali u Almayer Heritage Hotelu u Zadru i onda smo večer proveli sami u luksuznom stanu na Rivi. U biti nije bilo tuluma, nije nas bilo briga za to, samo smo vrijeme htjeli provesti jedno s drugim."

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0