Život

Ribafish plivanjem spaja hrvatske otoke u spomen na sina Roka: "U svakoj kapi mora ja vidim njega..."

  • Novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish u posljednja se tri mjeseca pripremao za najemotnivniji projekt života - 'RokOtok'
  • U spomen na preminulog sina Roka želi plivanjem spojiti 50 hrvatskih otoka, a na ovu avanturu kreće sutra 6. srpnja iz Dubrovnika. U prvoj etapi u srpnju će spojiti 17 otoka s ciljem na Čiovu 30. srpnja.
  • Poziva sve ljude dobre volje na pomoć u obliku hrane i pića, smještaja i donacija na IBAN: HR3224840081135112591 ili na moralnu potporu u ovom za njega najvrijednijem projektu u životu

Poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish u subotu 6. srpnja kreće u avanturu života. Namjerava plivanjem povezati svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka u spomen na svog stradalog sina te kako bi potaknuo druge roditelje da se druže sa svojom djecom bez utjecaja modernih gadgeta i ekrana. Na plivački maraton RokOtok, koji nosi ime po njegovom sinu Roku, odlučio se zbog toga što je s njim planirao obići sve hrvatske otoke s obzirom da je umjesto bajki Rok prije spavanja želio slušati o najljepšim plažama. 

 | Autor: No, kako je njegov život naglo ugašen u 12. godini, Riba će obilazak odraditi njemu u čast. "Nakon tog tragičnog događaja sve se srušilo i ništa nije imalo smisla. Liječnici su mi govorili da je sve što pokušam stvoriti besmisleno jer sam navođen krivim emocijama. No nakon godinu dana u snu sam zamislio da plivam s Rokom, da dolazimo na neki otok gdje su svi sretni i veseli" - otkrio je za 24 sata

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

Sutra planira krenuti iz Dubrovnika na Koločep, a ukupno će preplivati oko 100 km i to na 17 ruta. Ovaj veteranski prvak države u daljinskom plivanju 2001. i 2002. godine je rekao da mu za prosječnu rutu od oko 6 km trebaju otprilike 2 sata. 

 | Autor: Facebook/@RokOtok Facebook/@RokOtok

Što se tiče priprema, za 24sata je otkrio: "Svi avanturisti koji su krenuli u takve pothvate imali su velike pripreme. Ja nisam jer sam u tri mjeseca, uz pomoć prijatelja i poznanika, morao organizirati cijeli projekt, sakupiti pomoć te sam jutrima prije posla pokušavao raditi na kondiciji. Plivao sam dva-tri puta tjedno prije posla po sat vremena i išao u teretanu dvaput tjedno. Prema stručnim smjernicama, trebao bih jesti samo proteine - meso i povrće. Zbog prirode mog posla na gastrosceni, nisam baš najbolje pazio, no kada dođem na brod, toga ću se više pridržavati"

 | Autor: Facebook/@RokOtok Facebook/@RokOtok Kako je osim fizičke spreme itekako bitna i psiha, Riba je rekao: "Što se tiče psihe, tu još najbolje stojim jer je cijeli projekt zbog Roka. On će svake sekunde biti sa mnom. U svakoj kapi mora ja vidim njega, i kad će boljeti ruke, znat ću da mi je cilj da na 50. otoku izađem i stavim zastavicu. Tad ću znati da sam ispunio obećanje i dovršio našu putničku i istraživačku priču".

Možda vas zanima Pazi što piješ ovo ljeto! 8 stvari koje većina nas stavlja u pića, a mogu nam itekako naškoditi Rubrika Life&style Life&style

Uz njega će cijelo vrijeme ploviti i brod na kojem će osim skipera biti i liječnica, spasilac te snimatelj, a ljude dobre volje potiče za volontiranje u smislu dodatne barke za plivače, osvježenja, hrane i smještaja, ali i za moralnu potporu. Projekt #RokOtok možeš poduprijeti i uplatom na IBAN: HR3224840081135112591, a aktualnosti pratiti na http://rokotok.hr/ i Facebook stranici udruge i profilu Ribafisha. Sretno Riba, svi smo uz tebe!

Photo: Facebook/@RokOtok

Komentari 0