Život

Provela sam dan u "predsjedničinim čarapama" - evo kako je bilo!

Što je zajedničko svim kraljicama, princezama, predsjednicama i ostalim visokim dužnosnicama? Sve moraju (uvijek!) nositi najlonke na službenoj dužnosti - pa čak i kada je vani pakleno vruće! Novinarka miss7 saznala je iz prve ruke kako im je na plus 30...

Zadnjih dana, mjeseci i godina, ma, budimo realne, neprestano se raspravlja o stajlinzima vojvotkinja Kate i Meghan pa o tome što je Kolinda Grabar Kitarović obukla na neku prigodu pa o odjevnim kombinacijama Melanije Trump pa i o svim političarkama koje pokažu barem nekakav (be)smisao za modu. Mene je više zanimala druga strana priče - što nalaže njihov dress code prema bontonu?

Naime, u bontonu su pravila odijevanja za sve spomenute dame navedena kao pravila odijevanja za poslovne žene (što one i jesu) i vrijede samo u poslovnim prilikama, odnosno dok su na službenoj dužnosti (što njima baš ne ide u prilog jer su gotovo 24 sata na dan na službenoj dužnosti). Odlučila sam istražiti kojih se sve pravila prema bontonu trebaju pridržavati. 

 | Autor: Screenshot Present Communications Screenshot Present Communications

Budući da su temperature vani od 30 stupnjeva na više, za oko mi je, naravno, zapela stavka s hulahopkama. Kako ih, pobogu, nositi kada je vani pakleno vruće? Jedini način da saznam odgovor na to pitanje bio je, pogađaj, da ih i sama nosim jedan dan. Sjetila sam se kako je profesorica na faksu jednom spomenula nekakve ljetne najlonke kada je govorila o pravilima odijevanja predsjednice. I tako sam krenula u potragu za njima u trgovačkom centru.

Možda vas zanima Bila sam na Kolindinoj dijeti - i ovo su moji rezultati! Rubrika Life&style Life&style

Pronašla sam ih u Mülleru i uvjerila se da takve najlonke uistinu postoje. Laknulo mi je što neću biti osuđena na obične hulahopkei nadala sam se da u ovima neću "umrijeti" od vrućine. 

 | Autor: miss7 miss7

Postoje tri različite verzije ovih hulahopki od ovog proizvođača - klasične hulahopke, hulahopke bez prstiju i samostojeće hulahopke. Budući da "bontonski" dress code nalaže da poslovne žene moraju imati zatvorene cipele, one bez prstiju u startu su otpale, a sama nisam baš fan samostojećih čarapa tako da su preostale one klasične. Osim toga, dolaze u nekoliko nijansi pa nema razloga za brigu ako je netko tamnije ili svjetlije puti. 

Trgovkinja mi je rekla kako su te hulahopke napravljene od posebnih vlakana i da u njima zrak dopire do nogu i ne bi trebalo biti vruće kako te to na samom paketu i ilustrirano. Ipak, u životu se uvijek se držim onoga da ne vjerujem dok ne probam pa ni ovo nije bila iznimka. 

 | Autor: miss7 miss7

Tako sam sutradan krenula na posao odjevena ne kao predsjednica, ali prema nekim pravilima u bontonu. Ipak, nisam ih u potpunosti ispoštovala, ali to nije bilo ni važno jer je moj fokus bio na najlonkama. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Budući da živim blizu posla i idem pješice, nisam osjetila da mi najlonke predstavljaju ikakav problem. Tijekom radnog vremena čak bih zaboravila i da ih imam, no kako je radni prostor klimatiziran, ne bi bio problem boraviti u njemu ni u trapericama. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Do kraja radnog vremena bila sam jako zadovoljna ljetnim najlonkama i mogla sam se poistovjetiti s predsjednicom dok provodi vrijeme u uredu, ali zanimalo me kako izdržava vani na suncu, primjerice na svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Zato sam odlučila provesti i sama neko vrijeme na suncu i potegnula sam do novog Designer Outleta Croatia. 

Možda vas zanima Modne blizanke: što misliš, tko tu koga kopira? Rubrika Stars Stars

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Vani je bilo pakleno vruće i topila sam se, ali nisu bile najlonke te koje su mi predstavljale problem. Vjerojatno bih se tako osjećala i da na sebi nisam imala baš ništa. Noge mi se nisu ni najmanje uznojile, čak sam imala osjećaj kako zrak doista prolazi do kože (što mi je prodavačica rekla), točnije, imala sam osjećaj da koža je disala bez obzira na najlonke, koje su izrazito udobne i vrijede svake kune. Kada sam ih nakon cijelog dana skinula, nisam osjetila nikakvo olakšanje (kao kada, primjerice, skineš grudnjak) jer mi ni nisu predstavljale nikakav problem. 

Ljetne najlonke prošle su test i na velikoj vrućini i pokazale su se dobrima što mi je dokazalo da, ako predsjednica nosi takve, nema prevelikih problema s pravilima odijevanja. Unatoč tome što je dan dobro prošao i što sam bila zadovoljna, neću nastaviti nositi najlonke preko ljeta. Razlog je veoma jednostavan - ja ne moram!  

Photo: Privatni album/Olja Runjić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar lana.petkovic

    lana.petkovic

    joj mogu da zamislim kako su ti smrdeli prsti u tim najlonkama 😄