Life&style

Bila sam na Kolindinoj dijeti - i ovo su moji rezultati!

Novinarka miss7 Bernarda držala je dijetu koje se navodno pridržavala i Kolinda Grabar-Kitarović sedam dana i sada nam otkriva kako je izgledao taj (dugi) tjedan, što je sve jela i kako je vježbala

Posljednjih nekoliko dana počela sam primati komplimente za svoj izgled. Naime, moji kolege i prijatelji primijetili su da sam popravila svoju figuru i da izgledam puno bolje. Što zapravo i ne čudi jer sam proteklih mjeseci imala nekoliko kilograma viška koje pripisujem ručkovima i večerama koje su mi drugi pripremali dok sam tri mjeseca živjela u Mađarskoj.

Ali, kako sam prilično uporna i imam vojnički karakter, uspjela sam skinuti tih nekoliko kilograma koji su mi smetali. U tome mi je, između ostalog, pomogla i 'Kolindina dijeta' za koju sam čula od kolegice koja je o prehrambenom režimu predsjednice čitala u novinama. Ovo je moje iskustvo nakon sedam dana: 

Kolindina dijeta

Tajna dobre linije naše predsjednice leži u tri obroka dnevno. Ujutro je dopušteno sve osim kruha, a poželjna je kalorična hrana. Ručak se sastoji od lagane salate, a večera od pilećeg filea i organskog povrća. Večera treba biti najkasnije u 18 h i slatko je strogo zabranjeno! U pripremi obroka predsjednica koristi isključivo maslinovo ulje. 

Doručak

Kad je u pitanju doručak, naša predsjednica ujutro bira kalorične obroke koji će je držati sitom cijeli dan pa često doručkuje jaja i čvarke. Okej, Slavonka sam, ali čvarci? Za doručak?? Sama pomisao da jedem čvarke prije odlaska na more stvarala mi je nelagodu, ali Kolinda je smršavjela pa možda i ja izgubim pokoji kilogram. S tom motivacijom krenula sam doručkovati kao predsjednica. 

Moj doručak sastojao se od kajgane (dva jajeta) i pola šake čvaraka - i nikako mi nije odgovarao! Osim što je bio prilično "žestok" i jak, loše mi je sjedao na želudac. Nakon četvrtog dana su mi tolika jaja baš dosadila pa sam peti dan odustala sam od te teške kombinacije i vratila se svojoj omiljenoj zobenoj kaši. To je bila pametna odluka! 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Ručak

Kako mi doručak od jaja i čvaraka nije najbolje odgovarao, tijekom dana uglavnom nisam imala apetita pa je salata bila savršeni izbor za ručak. Možda je baš u tome poanta?! Salatu sam pripremala od različitog povrća, s malo maslinovog ulja i soli, a povremeno sam dodavala i zrnati sir. Ukusna, lagana i osvježavajuća kombinacija idealna za ljeto. 

Međutim, salata me držala sitom samo dok sam doručkovala jaja i čvarke, ali moram priznati da nije funkcionirala i kada sam doručkovala zobenu kašu. Tako sam praznog želudca jedva čekala kraj radnog vremena i svoju večeru. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Večera

Predsjedničina večera se po svojem sastavu ni po čemu ne razlikuje od one koju si inače pripremam. Jedina razlika je u tome što se na mojem meniju rijetko pronalaze namirnice iz organskog uzgoja. Znaš na koje mislim? One koje koštaju više od 25 kuna za kilogram, bilo da je riječ o mrkvi ili krumpiru. Ali ne jedem kao predsjednica, ako ne jedem organsko povrće, zar ne? 

Naša predsjednica sama kupuje namirnice nakon posla u malom Konzumu ispod svoga stana na križanju Bauerove i Zvonimirove ulice pa mi se činilo logično da i ja u tu trgovinu zađem po svoje namirnice. Kvartovski Konzum ne nalazi se ispod mog stana i prodavačice me ne poznaju kao što poznaju našu predsjednicu kojoj ostavljaju najbolje pileće filete i glavice kelja, ali to me nije sprječavalo da prošetam do njega svaki dan poslije posla. "Kolinda je smršavjela, Bernarda! Možda je tajna u organskim namirnicama", ponavljala sam u sebi.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Trodnevna vojnička dijeta (sa sladoledom!) koja topi kilograme Rubrika Life&style Life&style

Organsko povrće uglavnom sam kuhala i povremeno pekla - na maslinovom ulju, naravno! Kako inače jedem pet obroka dnevno i ručak mi je nutritivno bogatiji, ova večera nije me držala sitom do spavanja. Tome u prilog nije išlo ni to što kasno odlazim na spavanje pa sam se borila sama sa sobom do doručka. Možeš zamisliti moje razočaranje kad su me ujutro dočekali čvarci. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Treninzi

I dok predsjednica u svojim izjavama ponavlja kako nema puno slobodnog vremena za vježbanje, njezini suradnici otkrili su da u svojem uredu na Pantovčaku ima orbitrek. Tijekom provođenja Kolindine dijete i ja sam svakodnevno vježbala na orbitreku koji imam doma, ali ne vježbam kao predsjednica ako ne vježbam i na poslu! Srećom, predsjednik uprave u svom uredu ima sobni bicikl pa sam ga mogla koristiti za vježbanje. Kako bih se osjećala kao predsjednica, na posao sam nosila i prepoznatljivu predsjedničinu punđicu. 

 | Autor:

Rezultati

Nakon sedam dana striktnog pridržavanja Kolindine dijete izgubila sam 1,4 kilograma! Tajna mog, kao i predsjedničinog, uspjeha ne leži u nikakvoj čarobnoj dijeti, nego u upornosti, odlučnosti i velikoj volji. I obje smo štreberice! Kako predsjednica, prema pričama koje kruže u frizerskim salonima, nedavno nije poklekla pred palačinkama koje su jeli njezini kolege u uredu, tako sam i ja pristojno odbijala brojne grickalice, kikiriki i kekse koje su svi jeli za vrijeme utakmica Vatrenih. A nisam poklekla ni pred bakinim kolačima! Nadam se samo da mi, kao i predsjednici, isti krojevi i odjevni predmeti sada stoje bolje nego prije. 

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • takuinaki65

    Tablete za mršavljenje - http://thermacuts.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.
  • Zuzu

    Lose. Cijeli članak sa informacijama preuzet iz jutarnjeg lista... Jako loše prepisano...
  • vilim

    Pusti sada Kitarovićkinu dijetu jer i tu ćemo se odmah dijeliti na ustaše, partizane, jugonostalgičare , orjunaše i ostale gluposti iz njenog političkog arsenala. Stvari su otišle već tako daleko da je dovoljno da kaže dobar dan ili dobro jutro ... prikaži još!