Život

Preslatko! Mali klokan provirio je iz maminog tobolca u zagrebačkom zoološkom vrtu

  • Rastopili smo se na prizore iz zagrebačkog zoološkog vrta 
  • U australskoj nastambi mali valabi, vrsta klokana, gleda svijet iz maminog tobolca
  • Dobar razlog za posjetiti ZOO, posebno 4. svibnja kada je tamo Dan Australije

U zagrebačkom zoološkom vrtu ovih dana posjetitelji mogu vidjeti neodoljive prizore u australskoj nastambi. Tamo su se smjestili močvarni valabiji, klokani iz istočne Australije, a svu pažnju ukrao je jedan mališan. Naime, mladunče je prvi put provirilo iz tobolca svoje majke prije dva tjedna, a takvi prizori bili su uistinu ekskluzivni. No, ova je beba toliko znatiželjna da sada glavicu uvlači u tobolac samo kako bi se odmorila. 

Možda vas zanima Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Neven Vrbanić Neven Vrbanić

"Riječ je o prvoj bebi nove obitelji močvarnih valabija na zagrebačkoj adresi. Glava obitelji je trogodišnji mužjak Skibo koji je u Zagreb stigao iz Belgije. S njim žive dvije upola mlađe ženke pristigle iz Francuske. Jedna od njih mama je neodoljivog maksimirskog mališana," istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

 | Autor: Neven Vrbanić Neven Vrbanić

Možda vas zanima Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja? Rubrika Life&style Life&style

Osim što će posjetitelji moći uživati u ovim nesvakidašnjim prizorima u australskoj nastambi, u subotu, 4. svibnja, u zoološkom vrtu očekuje ih i Dan Australije. Cilj ovog događaja je približiti Australiju kroz njezinu prirodu, sport, kulturu, gastronomiju, običaje i umjetnost.

Photo: Neven Vrbanić

Komentari 0