Život

Pjevačica uhićena jer je kod kuće držala medvjeda: "Mislila sam da je pas"

  • Prošli se tjedan u neugodnom incidentu našla malezijska pjevačica Zarith Sofia Yasin koja je optužena da je u svom stanu ilegalno držala medvjeda
  • Pjevačica je rekla kako je bila noć kad ga je pronašla slabašnog pored ceste pa je mislila kako se radi o - psu. Da, baš!
  • Njezina je susjeda na Facebooku objavila video u kojem medvjed gura glavu kroz prozor i zapomaže za pomoć

Prošli je tjedan malezijska pjevačica uhićena zbog čuvanja divlje životinje u svom domu. Pokazalo se da je ta životinja sunčev medvjed, ali pjevačica ne odustaje od tvrdnje kako je mislila da je to - pas. "Bila je noć kad sam ga pronašla u oslabljenom stanju pored ceste i odmah sam pomislila da je to pas". Odlučila ga je odvesti kući kako bi mu pomogla da se oporavi. "Znam da se medvjed ne može uzgajati i držati kao kućni ljubimac. Samo sam ga htjela spasiti, a ne iskorištavati", tvrdi. 

Možda vas zanima Isprobala sam 3 najpopularnija proizvoda slavne korejske kozmetike koja osvaja Hrvatsku Rubrika Beauty Beauty

Odjel za divlje životinje i nacionalne parkove Malezije je 7. lipnja pretresao Zarithin stan u Desa Pandanu, Kuala Lumpuru, nakon što su od njezine susjede dobili dojavu kako je vidjela medvjeda kako viri kroz prozor i zapomaže za pomoć. "Jadan medvjed! Možda je gladan pa zavija za pomoć", napisala je ispod videa.

Zarith je uhićena zbog sumnje da je u svom stanu držala ugroženu životinju, dok su je komentari na Facebooku optužili da je zatočila medvjeda kako bi ga mogla ilegalno preprodati. Dva dana nakon njezinog uhićenja, osramoćena je pjevačica još jednom ispričala svoju stranu priče: "Namjeravala sam ga držati kod sebe, a kad povrati snagu predati zoološkom vrtu. Nisam ga stavila u kavez jer nisam željela da bude dugo zatočen u njemu dok mene nema" - zbog toga je medvjed, navodno, lunjao stanom i gurao glavu kroz prozor.

Na optužbe da ga je htjela preprodati, kratko je rekla: "Imam posao koji radim po cijele dane i noći, pjevam.. Kad bih još imala vremena da preprodajem životinje?". Zarith smatra da se dobro brinula o Bruni i da ga je dobro hranila, sugerirajući da "kad bi Bruno mogao govoriti, sigurno bi vam rekao da je jeo finu hranu. Jeo je čak i čokoladu". Pjevačica je obavijestila javnost da vlasti još nisu odlučile hoće li se medvjed vratiti u divljinu, s obzirom na njegovu mladu dob. Spremna je suočiti se s pravnim posljedicama.

 

 

Photo: shutterstock

Komentari 0