Život

Dječaka koji se izgubio u šumi dva je dana "pazio medo"

  • 3-godišnjak iz Sjeverne Karoline Casey Hathaway odlutao je dok se igrao u dvorištu svoje bake
  • Dječak je pronađen nakon dva dana, izgreban i pothlađen, ali inače neozljeđen
  • Casey je izjavio da je u šumi imao prijatelja medvjeda s kojim je proveo ta dva dana
  • Sjeverna Karolina dom je tisućama crnih medvjeda koje se inače smatra opasnima

Casey Lynn Hathaway (3) pronađen je živ i zdrav (i u dobrom raspoloženju) nakon što je dva dana prije nestao iz dvorišta svoje prabake. Igrao se sa svojom sestrom i njihovom rođakinjom, a obitelj je nazvala policiju kada se dvoje djece vratilo u dom bez Caseya.

Policija, psi i 600 dobrovoljaca u potrazi

Za dječakom je pokrenuta masovna potraga u koju se uključio FBI i 600-tinjak dobrovoljaca, a ured šerifa poslao je apel i na Facebooku pozivajući žitelje Sjeverne Karoline da provjere nalazi li se mališan na njihovom posjedu. Pronašli su ga u četvrtak nakon što su tragači čuli njegove krikove i pronašli ga zaglavljenog u trnovitom grmlju u okrugu Craven, pola kilometra od mjesta gdje je posljednji put viđen.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Mališan, koji se oporavlja u bolnici, rekao je policiji i svojim roditeljima da je ta dva dana proveo u šumi i "da ga je čuvao medvjed". Njegove je riječi potvrdio i šerif. Na upit novinara je li dijete nekako verbaliziralo kako je uspio sam preživjeti u divljini dva dana, predstavnik policije je rekao: "Rekao je da je u šumi imao prijatelja, medvjeda koji je bio s njim." 

"Čuda se događaju"

"Casey je zdrav, nasmijan i pričljiv. Rekao je kako se družio s medvjedom. Bog mu je poslao prijatelja da ga sačuva... Čuda se zaista događaju", napisala je njegova tetka Breanna Hathaway na svom Facebooku.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

"Dječak je sretan i roditelji su mu također jako sretni", rekao je šerif Chip Hughes na tiskovnoj konferenciji i dodao: "Kad je vidio svoju malu sestru imao je veliki osmijeh na licu". Dječakova majka zahvalila se svima koji su sudjelovali u potrazi:

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

"Samo želimo svima reći da smo vrlo zahvalni što ste odvojili vrijeme za potragu za Caseyjem i molili se za njega. On je dobro i već je tražio da gleda Netflix", rekla je. Prema riječima njegove obitelji, Casey je u petak je proveo dan u medicinskom centru Carolina East gdje su liječnici procijenili da je u dobrom stanju. "Petak je proveo jedući Cheetos, nuggetse i gledajući PAW Patrol", dodali su iz njegove obitelji.

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0