Život

Pitali smo cure: Manje skupljih ili više jeftinih odjevnih komada?

I dok neki tvrde da je bolje kupiti skupi i kvalitetni odjevni komad koji će izgledati profinjeno, drugi su mišljenja da je bolje imati više jeftinije i raznolikije odjeće u ormaru. Evo što su nam cure rekle o tome

Odjevni komadi odražavaju naš ukus i osobni stil i tako reflektiraju našu osobnost, stoga je odabir istih vrlo bitan za kreiranje slike o sebi. Kad je u pitanju kupovina odjeće, djevojke najčešće pripadaju u dvije skupine. U jednoj se nalaze one kojima je bitna kvaliteta pa se odlučuju za manje skupljih komada, dok su u drugoj one koje preferiraju kupovinu više odjeće po nižim cijenama. Pitale smo milenijalke jesu li za manje skupljih ili više jeftinijih odjevnih komada. Njihove odgovore ti donosimo u nastavku: 

1. Pia Josipa Bartulović, studentica (22)

Iako sam velika ljubiteljica šopinga, i dalje se ne mogu odlučiti je li bolje imati manje skupih ili više jeftinijih odjevnih komada. Smatram da je danas većina proizvodnje prešla u Kinu koja se nije pokazala kao kvalitetna, ali opet ovisi o čemu je riječ. Za obuću ću uvijek dati više novaca i radije ću imati jedne kvalitetne cipele, tenisice ili čizme, nego više njih jeftinijih. Isto tako i što se tiče jakni, kaputa i bundi za koje ću isto izdvojiti više novca kako bih imala nešto kvalitetno. A što se tiče hlača, majica i košulja, nisam oduševljena ni skupim ni jeftinim komadima jer danas kvaliteta nije ista kao što je nekad bila. Mislim da ne treba kupovati ni skupe stvari ni jeftine, nego pronaći neku zlatnu sredinu.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Pitali smo poznate cure koliko im znači njihov pas. Raznježile smo se Rubrika Stars Stars

2. Ivona Šimić, studentica (25)

S obzirom na to da trenutno živim u Južnoj Koreji, dostupni su mi i 'high end', 'luxury' i 'high street' brendovi, domaći dizajneri... Ovdje je moda na visokom nivou, ali je dostupna svima pa osobno rado kombiniram obje opcije. Skupi komadi ne definiraju stil, već način na koji ih kombiniramo s jeftinijim komadima. Upravo zato biram više jeftinijih komada koje kombiniram uz nekoliko skupljih. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

3. Matea Babić, magistrica fizioterapije (25)

Imam nekoliko skupljih komada u garderobi, ali većinom prevladavaju jeftiniji i pristupačniji (iz high street trgovina). Marke mi nikada nisu predstavljale neku veliku važnost u životu pa nerijetko prednost dajem kvantiteti, prije nego kvaliteti, što ne znači da jeftinija odjeća nije dovoljno kvalitetna. U svakom slučaju, kupujem ono što mi se svidi i što mogu jednostavno iskombinirati uz ostatak odjeće koju imam u ormaru.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Pitali smo žene zašto se ne slažu sa svojim svekrvama - evo odgovora! Rubrika Život Život

4. Anita Jelavić, kriminalistica (30)

Definitivno sam za više jeftinijih odjevnih komada. Volim imati puno odjeće i različite mogućnosti kombiniranja pa me jako vesele sniženja na kojima za jednu stvar po punoj cijenu mogu kupiti dvije ili tri. Ali čak i kada nisu sniženja, pažnju će mi prije privući neki jeftiniji nego skuplji komad odjeće. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

5. Mija Granić, upravna referentica (21)

Mislim da cijena nije uvijek mjerilo kvalitete. Volim dobro proučiti što plaćam, ako već plaćam veći iznos. Ipak, s vremenom znam kojem brendu vjerovati u to da artikl uistinu vrijedi novca i moj konačan odgovor bi bio da više volim imati manje proizvoda, ali znati da su dobre kvalitete.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

6. Katarina Slobođanac, ekonomistica (18)

U posljednje vrijeme više kupujem jeftinije odjevne komade, nego one skuplje jer cijena nije odraz kvalitete i dobrog stila. Mislim da najveću ulogu igra kreativnost i domišljatost. Smatram da svaka prava žena, cura ili majka može osmisliti divne kombinacije uz pristojan budžet. Kupovina više jeftinijih komada odraz je ženske kreativnosti i stila kojim ćemo privući pozornost. U mojem ormaru tako se nalazi i nekoliko skupljih komada koje savršeno nadopunjavaju nekakvi komadi sa sniženja. A činjenica je da više odjevnih komada znači i više odjevnih kombinacija. Stoga, ne treba se ustručavati izraziti maštu kroz stil, jer kako kažu: "If you like it, wear it" - bilo jeftino ili skupo. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

7. Petra Bogdan, policajka (31)

Ako mi se neki skupi komad odjeće svidi toliko da neprestano razmišljam o njemu, najčešće si ga i priuštim, ali uglavnom preferiram kupovinu više jeftinijih odjevnih komada. To se posebno odnosi na traperice i majice. Neke 'konkretnije' stvari, poput cipela ili jakne, kupujem malo kvalitetnije i skuplje jer ih nosim duže vrijeme pa smatram da će mi i duže trajati (iako se ni to nije uvijek pokazalo točnim).  

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0